Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλ Κάιντα ζητάει την βοήθεια της Τουρκίας!

Ζητάνε εφόδια για τον ιερό τους πόλεμο

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση πάσχει από έλλειψη τροφίμων, όπλων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, που χρειάζονται για να πολεμήσει τις ξένες δυνάμεις στην ασιατική αυτή χώρα, και απηύθυνε έκκληση στους Τούρκους να τη βοηθήσουν με χρήματα και εφόδια.
«Στο Αφγανιστάν αντιμετωπίζουμε σοβαρή έλλειψη εφοδίων. Βασικός λόγος της επιχειρησιακής αδυναμίας είναι η ανεπάρκεια εφοδίων. Πολλοί μουτζαχεντίν κάθονται και περιμένουν και δεν μπορούν να πολεμήσουν, εξαιτίας της έλλειψης εφοδίων» λέει ο Μουστάφα Αμπού αλ-Γιάζιντ σε ιστοσελίδα, η οποία χρησιμοποιείται από υψηλόβαθμους της Αλ Κάιντα.
«Να φοβάστε τον Αλλάχ και να φιλοδοξείτε να διεξάγετε την τζιχάντ (ιερό πόλεμο), δωρίζοντας αγαθά» καταλήγει ο αλ-Γιάζιντ στην ανακοίνωσή του, που φέρει τον τίτλο «Σύσταση προς τον τουρκικό λαό».
Η Αλ Κάιντα έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις στην Τουρκία, όπου το 2003 μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη είχε στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 60 ανθρώπων.
Παρ’ όλα αυτά, η έκκληση προς τους Τούρκους του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, υποδηλώνει πως οι διαθέσεις του Τουρκικού λαού (γιατί όχι και της ηγεσίας;) βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό έως άριστο επίπεδο με τους μαχητές της Αλ Κάιντα, οι οποίοι έχουν πόλεμο με τους Αμερικανούς!!! Μπορεί η Τουρκία, σν χώρα, να ισορροπήσει σε αυτό το τεντωμένο σχοινί μεταξύ Λευκού Οίκου και Αλ Κάιντα; Μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε δύο αντίθετες-εχθρικές πλευρές, χωρίς να υποπέσει σε κάποιο μοιραίο λάθος, που αυτόματα θα σημάνει και την καταστροφή της;
Ο Τούρκος πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τα άλλα, προσπαθεί να ισλαμοποιήσει την κοσμική Τουρκία και να την εισάγει με την μορφή του σύγχρονου ισλάμ (νέο-οθωμανισμός) στην Δύση…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]