Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κύπρος αποφασισμένη να μπλοκάρει την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Αν δεν αλλάξουν συμπεριφορά...

«Αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της και δεν σταματήσει τις απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να ανοίξει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το κεφάλαιο για την ενέργεια» δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
Ο κ. Στεφάνου σχολίαζε στο ΡΙΚ τη δήλωση του πρωθυπουργού της Σουηδίας Φρέντρικ Ράϊνφελντ ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για εναρμόνιση του ενεργειακού της τομέα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να αρχίσουν φέτος.
Για να γίνει αυτό, είπε ο κύριος Στεφάνου, θα πρέπει η Τουρκία να συμπεριφερθεί επιτέλους ως χώρα, που προσδοκά να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν μπορεί μια χώρα να παρενοχλεί και να απειλεί ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να σφυρίζουμε αδιάφορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Στεφάνου. Αυτό, είπε, θα πρέπει να το λάβουν υπόψη και οι ευρωπαίοι εταίροι μας.
Πόσο διατεθειμένος όμως είναι ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας να ακολουθήσει αυτή την επιλογή; Εξάλλου, θα πρέπει να θυμάται και τα πρόσφατα λόγια του Ταλάτ που τον προειδοποίησε λέγοντάς του πως αν επιθυμεί να τα βάλει με την Τουρκία, χρειάζεται πολύ δύναμη...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]