Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αψίδα θριάμβου ετοιμάζει ο Γκρούεφσκι στα Σκόπια!

Η αλαζονεία στο μεγαλείο της

Σύμφωνα με πληροφορίες του αγωνιστή και φιλέλληνα ακτιβιστή Vasko, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία και πρόκειται να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης σε μερικούς μήνες.
Ένα από τα έργα προσφοράς του στον εθνικισμό, στην αλαζονεία και στον αρρωστημένο ψυχισμό και το τραυματισμένο «εγώ» του Νίκολα Γκρούεφσκι, είναι η δημιουργία μίας Αψίδας Θριάμβου στο κέντρο των Σκοπίων.
Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει ο Vasko, τα σχέδια και οι μακέτες έχουν ολοκληρωθεί και η Αψίδα θα είναι διακοσμημένη με ανάγλυφα από την… ένδοξη και… συνεχή ιστορία 3.000 χρόνων των Σκοπιανών!!!
Αυτό, λογικά σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν ανάγλυφα (λόγω ελλείψεως ιστορίας. Η «λογική» Γκρούεφσκι όμως, καπηλευόμενη την Ελληνική ιστορία, έχει φροντίσει για έναν διάκοσμο πλήρους προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα και την δική της αδιαπραγμάτευτη ιστορία.
Ο νεαρός πρωθυπουργός των Σκοπίων δείχνει αποφασισμένος να μην σταματήσει την προσωπική αλλά και την πολιτική κατρακύλα του και «πιέζει» τις καταστάσεις σε μία ύστατη προσπάθεια να επαναφέρει τον άκρατο εθνικισμό στο κρατίδιο της ΠΓΔΜ προκειμένου να αντιπαρέλθει την σκληρή πραγματικότητα που του επιβάλλουν επιτακτικά οι Αλβανοί των Σκοπίων. Αρνείται πεισματικά να κοιτάξει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η απομόνωση των Σκοπίων και κυρίως τα οικονομικά, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ευρύτερη περιοχή της Vardarska Banovina σε πλήρη υποβιβασμό αλλά και στην χλεύη της διεθνούς κοινότητας. Μπορεί να εκμεταλλεύεται ακόμη τους «πόρους» που του διατίθενται από το εξωτερικό, όμως οι πολίτες των Σκοπίων υποφέρουν πραγματικά και στηρίζουν τις ελπίδες τους στα πλέον απίθανα όνειρα…
Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση «κολλάει» γάντι η παροιμία του σοφού λαού: «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το… χτενίζεται»…!
Στην φωτογραφία που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ένα Σκοπιανό πολίτη, ο οποίος ψαρεύει σε παραπόταμο στην πόλη των Σκοπίων. Παρατηρείστε πως έχει ένα καλάμι δικής του κατασκευής και ψαρεύει σε ποτάμι που το νερό του στερεύει στο σημείο που ο πολίτης κάθισε, εναποθέτοντας τις ύστατες ελπίδες του στο πουθενά!!!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Γρουεφσκι θελει να ανεγερθει και ενα μεγαλο μουσειο επιπλεον, μεσα στο οποιο υποτιθεται θα προβαλλεται η πολιτιστικη κληρονομια τους.Το ΔΝΤ ομως τους εχει στειλει προειδοποιηση οτι με τετοιου ειδους κινησεις απειλειται η οικονομικη τους βιωσιμοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]