Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία και Ιράκ ετοιμάζουν ολομέτωπη επίθεση κατά του ΡΚΚ

Θέλουν να εξαφανίσουν το ΡΚΚ

Η Τουρκία και το Ιράκ, που πρόσφατα ενίσχυσαν τον μεταξύ τους διάλογο για την καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών που καταφεύγουν στο ιρακινό Κουρδιστάν, υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.
Η συμφωνία των δύο γειτονικών χωρών προβλέπει ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν ιδιαίτερα στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και σε τεχνικά ζητήματα, υπογράφηκε στην Άγκυρα από τον υπαρχηγό του ιρακινού γενικού επιτελείου στρατού στρατηγό Νάσιερ Αμπάντι και από τον Τούρκο ομόλογό του, τον στρατηγό Χασάν Ιγκσίζ.
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάρεκ αλ-Χασεμί, που επισκέπτεται τακτικά την Τουρκία, πρόκειται να έχει σήμερα συνομιλίες με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, καθώς και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Άγκυρα έχει κατηγορήσει τους Κούρδους του Ιράκ, οι οποίοι έχουν καθεστώς αυτονομίας έναντι της Βαγδάτης, ότι ανέχονται και ότι υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Όμως, οι διμερείς σχέσεις βελτιώθηκαν πρόσφατα και οι κουρδικές αρχές του Ιράκ επέδειξαν τη βούληση να βοηθήσουν την Τουρκία να καταστείλει το PKK. Το Ιράκ, οι ΗΠΑ και η Τουρκία δημιούργησαν το 2008 μια κοινή επιτροπή για την καταπολέμηση του PKK στο ιρακινό έδαφος.
Η συνεργασία αυτή μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ έχει σαφή προσανατολισμό στη δημιουργία ενός ασφυκτικού κλοιού που θα δράσει ως "θηλειά" στο ΡΚΚ, αλλά στοχεύει στο να μπορέσουν και οι δύο "σύμμαχοι" να εκμεταλλευτούν τις πηγές ενέργειες του βορείου Ιράκ.
Πώς όμως η Τουρκία διατυμπανίζει πως επιθυμεί την ειρήνη με τους Κούρδους τη στιγμή που ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση εναντίον τους; Σίγουρο θεωρούν οι παρατηρητές πως οι Κούρδοι θα αντιδράσουν με ιδιαίτερη δυναμική και δεν θεωρείται καθόλου απίθανο να μεταφερθούν τα πεδία των μαχών στο εσωτερικό της Τουρκίας, μετατρεπόμενα μάλιστα σε καθαρό ανταρτοπόλεμο φθοράς υλικού αλλά κυρίως με στόχο να διαλυθεί η ψυχολογία τόσο του τουρκικού πληθυσμού όσο και των στρατιωτικών μονάδων αλλά και των πολιτικών που θέλουν να εξαφανίσουν και το παραμικρό σημείο αντίδρασης και αντίστασης των Κούρδων.
Ετοιμάζεται μία νέα γενοκτονία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές που το ΡΚΚ συνεχίζει να ανθίσταται;
Όπως και να έχει, είναι σίγουρο πως ο Ταγίπ Ερντογάν πολύ σύντομα θα νιώσει το βάρος των αποφάσεών του αλλά και θα "πληρώσει" την υπερβολική του αισιοδοξία, την βεβαιότητα αλλά και την αίσθηση ανωτερότητας που έχει αποκτήσει ελέω Λευκού Οίκου...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]