Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόλεμος προ των πυλών σε Αιγαίο και Έβρο με τους λαθρομετανάστες

Θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία

με κάθε μέσο και τρόπο που υπάρχει

Στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μία εβδομάδα περίπου και στις γραμμές που θα καθορίσει σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης έχουν στρέψει την προσοχή τους οι πολιτικοί διαχειριστές του υπουργείου Εσωτερικών και ετοιμάζονται για ένα πυρετώδες καλοκαίρι στο Αιγαίο και τον Εβρο χιλιάδες λαθρομετανάστες που πρόκειται να αποπειραθούν να περάσουν προς την Ελλάδα.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Λιβύη και η Τουρκία θα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα πιεστούν να εφαρμόσουν διμερείς συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών, τις οποίες έχουν υπογράψει με την Ιταλία και τη χώρα μας αντιστοίχως. Ειδικότερα η Τουρκία ίσως χρειαστεί να αναλάβει επίσημες ευθύνες έναντι της Ε.Ε. και να βρεθεί σε θέση να παραλαμβάνει πίσω χιλιάδες μετανάστες που συρρέουν στην Ελλάδα από τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.
Έχει καθοριστεί, σε συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Αμυνας, αριθμός στρατοπέδων στη μεθοριακή γραμμή και τα νησιά, τα οποία έχουν τις προϋποθέσεις στοιχειωδώς αξιοπρεπούς προσωρινής παραμονής των λαθρομεταναστών πριν από την επαναπροώθησή τους, είτε επίσημα και νόμιμα είτε παράνομα, πίσω στην Τουρκία. Εχει κριθεί ότι τα στρατόπεδα αυτά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περίπου τριών χιλιάδων ατόμων. Εκεί θα οδηγούνται οι μετανάστες με διάφορα μέσα αμέσως μετά τη διάσωση ή σύλληψή τους στη μεθοριακή γραμμή με την Τουρκία και θα παραμένουν έως ότου... διακανονιστούν, όπως αναφέρεται. Το διάστημα αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τις 40 ημέρες, λένε οι αρμόδιοι, ώστε τα στρατόπεδα να μπορούν να δέχονται προσωρινά την επόμενη φουρνιά μεταναστών.
Ιδια εικόνα της κατάστασης θα σχηματίσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Μπαρό, που θα περιοδεύσει στο Αιγαίο και τον Εβρο στις δύο τελευταίες μέρες του Ιουνίου.
Οχι Ασπρόπυργος
Στο μεταξύ η ιδέα της συγκέντρωσης μη νόμιμων μεταναστών σε παλιά ΝΑΤΟΪκή βάση στον Ασπρόπυργο, που ουδέποτε είχε απασχολήσει τους αρμόδιους σοβαρά, εγκαταλείπεται και τυπικά. Για πρακτικούς λόγους έχει αποφασιστεί οι συγκεντρώσεις των υπό απέλαση μεταναστών να γίνονται σε περιφερειακά στρατόπεδα ή κέντρα φιλοξενίας και μόνο όσοι πρόκειται να απελαθούν αεροπορικώς θα παραμένουν σε κέντρα της Αττικής. Για παράδειγμα, αυτές τις ώρες έχει προγραμματιστεί δρομολόγιο με 240 απελαθέντες Πακιστανούς.
Πέρα από τον μεταναστευτικό πόλεμο στο Αιγαίο, οι υπηρεσίες της Αστυνομίας σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τη χαλαρότητα των θερινών μηνών και να αδειάσουν το κέντρο της Αθήνας από τους παράνομους μετανάτες. Η μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ είναι επίσης θερινό στοίχημα, που εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει κυκλώματα αλλοδαπών και ημεδαπών που λυμαίνονται το χώρο γύρω από αυτόν.
Το κέντρο θα καθαρίσει το καλοκαίρι, αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, που συνυπολογίζουν και τις δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί έναντι επενδυτών που έχουν αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές ακίνητα τα οποία έχουν καταλάβει μετανάστες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η αλλοιωση των εθνοφυλετικων χαρακτηριστικων, η αποδυναμωση της ομοιογενεια μας σαν Ελληνες ειναι ο στοχος της ολης καταστασης.Πρεπει να παρθουν οπωσδηποτε αποφασιστικα μετρα , οπως αυτα που προτεινει ο ΛΑΟΣ, διαφορετικα κινδυνευουμε να γινουμε εμεις οι Ελληνες σε 10 χρονια μειονοτητα στην πατριδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]