Ο Σουηδός πρωθυπουργός πήρε εργολαβία την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Δύο εικοσιτετράωρα μετά τη συντηρητική στροφή που διαπιστώθηκε σε όλη την Ευρώπη και το κλίμα εναντίον της Τουρκίας που παγιοποιείται στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, η Σουηδία που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου δείχνει αποφασισμένη να αναλάβει εργολαβικά την προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας.
Ακόμη ένα δείγμα γραφής έδωσε στις Βρυξέλλες ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ρέινφελντ, ο οποίος σε δηλώσεις του έθεσε ως προτεραιότητα το άνοιγμα του κεφαλαίου «Ενέργεια» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, το οποίο έχει μπλοκάρει η Λευκωσία.
Οι υποστηρικτές της Τουρκίας εντός της ΕΕ και η Ουάσιγκτον θεωρούν ότι πρέπει να αρθεί το κυπριακό βέτο, καθώς συνδέουν το άνοιγμα του κεφαλαίου «Ενέργεια» με την προσπάθεια ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία με τη δημιουργία αγωγών όπως ο «Ναμπούκο», στον οποίον όμως κομβικό ρόλο παίζει η εξασφάλιση εναλλακτικών τροφοδοτών ενέργειας και η συμμετοχή της Τουρκίας ως χώρας διέλευσης των αγωγών που θα παρακάμπτουν τη Ρωσία.
Ο Σουηδός πρωθυπουργός έσπευσε να «δείξει» τις χώρες που εμποδίζουν μια τέτοια συνεργασία μπλοκάροντας το κεφάλαιο «Ενέργεια», επισημαίνοντας ότι «θα ήταν σοφό για τον κάθε έναν στην ΕΕ να εμπλέξει την Τουρκία στην ενεργειακή διαβούλευση», αλλά ζήτησε «ευρύτερη υποστήριξη» για το άνοιγμα αυτών των κεφαλαίων.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ρέινφελντ έσπευσε να δηλώσει πως απαιτείται μεν επίσπευση των μεταρρυθμίσεων από την Τουρκία, αλλά το πιο «σημαντικό κλειδί» για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι η «επίλυση του Κυπριακού», προαναγγέλλοντας και το πιεστικό δίλημμα το οποίο θα τεθεί στη Λευκωσία: είτε λύση του Κυπριακού μέχρι τον Δεκέμβριο είτε αποσύνδεση του Κυπριακού με μείζονα θέματα των ευρωτουρκικών σχέσεων όπως η «Ενέργεια».
Ίσως, βέβαια, θα έπρεπε κάποιος να ρωτήσει τον κύριο Ρέινφελντ τι θα έκανε εάν ένα μεγάλο μέρος της πατρίδας του βρισκόταν υπό κατοχή και πως θα αντιδρούσε προς τους καταπατητές της πατρίδας του. Ίσως κάποιος πρέπει να του θυμίσει πως υπάρχουν καταδίκες του ΟΗΕ και πως υπάρχει ομολογία πολλών πολιτικών (ακόμη και από τα κατεχόμενα της Κύπρου), δημοσιογράφων και έγκριτων ανθρώπων της διεθνούς κοινότητας, που αναφέρονται σε σαφέστατο και απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο. Ίσως θα έπρεπε να θυμίσουν στον "περί άλλων τυρβάζοντα" Σουηδό πολιτικό, πως η πολιτική δεν στοχεύει μόνο στο χρηματικό κέρδος, αλλά κύρια αποβλέπει στην ηθική τάξη και στην προστασία των πολιτών. Ας μας πει λοιπόν, που και πότε η Τουρκία προστάτευσε την ηθική, την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών της κατεχόμενης Κύπρου, ας μας πει αν γνωρίζει καν τον αριθμό των νεκρών, των αγνοουμένων ή των ανθρώπων που μέχρι και σήμερα δεν έχουν συνέλθει ψυχολογικά από την καταστροφή που έσπειρε ο Αττίλας!!! Ας μας πει τέλος ο περισπούδαστος Σουηδός πολιτικός ηγέτης και αρχηγός μίας πολιτισμένης χώρας, αν γνωρίζει τις συνθήκες διαβίωσης των Τούρκων πολιτών στο εσωτερικό της Τουρκίας, αν γνωρίζει το επίπεδο δημοκρατίας που συντηρείται στην χώρα που με τόση θέρμη θέλει ο δικός του πολιτισμός να αναμοχλευθεί... Ας μας πει ο κύριος αυτός, αν γνωρίζει, τι σημαίνει η χωρίς σκοπιμότητα προσφορά... γιατί όλα αυτά και πολλά ακόμη αρνητικότατα δεν θα τα συναντήσει στους αγαπημένους του Τούρκους...
Η υποκρισια τη Ευρωπης σε ολο της το μεγαλειο
ΑπάντησηΔιαγραφή