Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία στη Λιβύη


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την προειδοποίηση του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι για στρατιωτική δράση στη Σύρτη, ανατολικά της Λιβύης

Αιφνίδια επίσκεψη στην παράκτια πόλη Ζουάρα της δυτικής Λιβύης πραγματοποίησε χθες αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία της Διοίκησης των Αφρικανικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (AFRICOM).

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής το διοικητή της AFRICOM, στρατηγό Στίβεν Τάουνσεντ, και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τρίπολη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και τον υπουργό Εσωτερικών Φετχί Μπασάα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την προειδοποίηση του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι για στρατιωτική δράση στη Σύρτη, ανατολικά της Λιβύης.

Σε γραπτή ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λιβύη, σημειώθηκε ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των μερών. Επιπλέον, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, προειδοποίησε ότι το συγκρουσιακό περιβάλλον επέτρεψε στον ISIS και την Αλ Κάιντα να επανεμφανιστούν στη Λιβύη.


Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είχαν επίσης τηλεφωνική επικοινωνία για τη Λιβύη και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, τα μέρη τόνισαν ότι «πρέπει να επιβληθεί εκεχειρία το συντομότερο δυνατό στη Λιβύη».

Η κυβέρνηση της Τρίπολης πλήρωσε 12 δισ. δολάρια στην Τουρκία για τη στήριξή της

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Τρίπολης πλήρωσε 12 δισ. δολάρια στην Τουρκία ως αντάλλαγμα στη στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε στη χώρα της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με έκθεση της Libya Review.

Περίπου 4 δισ. δολάρια μετρητά κατατέθηκαν κατευθείαν στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, ενώ τα υπόλοιπα αποδόθηκαν με διάφορους άλλους τρόπους στην Άγκυρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο αναγνωρισμένος από τα ΗΕ πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, συναντήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τον υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϋράκ, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, όπως επίσης και τρόπους αποπληρωμής οφειλών σε τουρκικές εταιρείες για προηγούμενα έργα και κατασκευές στη Λιβύη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]