Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν άλλαξε το Σύνταγμα!


Αναρτήθηκαν δύο διαφορετικά κείμενα στο διαδίκτυο
Δεν διεγράφη το σκέτο ”Μακεδονία”

Την ευκαιρία να ξιφουλκήσει εναντίον του ελληνικού λαού ο οποίος ακόμη και σήμερα συμφώνως προς την τελευταία έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ απορρίπτει την παραχώρηση του ονόματος ”Μακεδονία” στους Σκοπιανούς σε ποσοστά άνω του 50% βρήκε χθες ο κομπορρημονών αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας.

Αφορμή για την επίθεση του αυτή απετέλεσε η συμπλήρωσις δύο ετών από την υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία σήμερα ο ελληνικός λαός στην ίδια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΕΛΙΑΜΕΠ θεωρεί σε ποσοστό 65% ότι δεν ”απέφερε” κανένα ιδιαίτερο κέρδος στην πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ εθνικιστές και ακροδεξιούς όλους όσοι αντέδρασαν στην επαίσχυντη συμφωνία που φέρει την υπογραφή της Κυβερνήσεώς του και η οποία δύο χρόνια μετά δεν εφαρμόζεται: Ούτε η Ιστορία στα σχολικά βιβλία άλλαξε ούτε τα εμπορικά σήματα των προϊόντων μας κατοχυρώθηκαν ούτε τα διαβατήρια και οι ταυτότητες των Σκοπίων άλλαξαν. Όλα αναγράφουν το όνομα ”Μακεδονία” σκέτο.

Επειδή όμως ο κύριος αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κάνει τον ”πονηρό” καθώς ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε επάνω από τον εναέριο χώρο των Σκοπίων- ιδού το… κέρδος – η ” Εστία ” θα παραθέσει το πλήρες κείμενο της ανιστόρητης δηλώσεώς του και έπειτα θα του θέσει τέσσερα συγκεκριμένα καυτά και αμείλικτα ερωτήματα. Ένα εκ των οποίων που αφορά στο Σύνταγμα της γείτονος τίθεται δημοσίως για πρώτη φορά . Η δήλωσις του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το αποδεικνύουν στην πράξη ακόμα και αυτοί που πολέμησαν τη Συμφωνία. Αυτοί που μίλησαν για «προδοσίες» και «εθνικές υποχωρήσεις». Αυτοί που περπάτησαν πλάι-πλάι με τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες. Είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία και το ρόλο της χώρας στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, την πιο δύσκολη στιγμή. Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της.»

Για να δούμε τώρα ποιοι έγραψαν ιστορία και ποιοι σύρονται πίσω της.

Ερώτημα πρώτο: Η Ελλάς αναγνώρισε την μακεδονική γλώσσα βασιζόμενη σε ψευδή δεδομένα που τάχα υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ σε συνδιάσκεψη του 1977. Πως αισθάνεται ο κ. Τσίπρας που η κυβέρνησις της γειτονικής Βουλγαρίας έστειλε τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν αναγνωρίζει καμμία μακεδονική γλώσσα και ότι τυχόν εμμονή της γείτονος στην αναγνώριση της θα αποτελέσει αιτία να βάλει η Σόφια βέτο προς την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ ; Νιώθει άραγε υπερήφανος ότι έγραψε ιστορία αναγνωρίζοντας την ψευδεπίγραφη μακεδονική γλώσσα που δεν αναγνωρίζουν οι γείτονες Βούλγαροι;

Ερώτημα δεύτερο: Αναθεώρησε πράγματι η κυβέρνηση των Σκοπίων το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας; Διεγράφη ο σκέτος όρος ”Μακεδονία” ο οποίος υπήρχε διάσπαρτος επί 147 φορές στο κείμενο του Συντάγματος; Ή μήπως οι Σκοπιανοί εκμεταλλευόμενοι το κενό ηγεσίας που υπήρχε στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά βρήκαν την ευκαιρία και αθέτησαν την συμφωνία; Μήπως, τελικώς, έθεσαν στο τέλος του Συντάγματος ένα άρθρο για την διαγραφή του όρου αντί της συμφωνίας να τεθεί αυτό το άρθρο εφάπαξ στην αρχή με συνέπεια το όνομα ”Μακεδονία” να υπάρχει και σήμερα διάσπαρτο μέσα στο Σύνταγμά τους; Είναι αλήθεια ότι όταν αυτό έγινε αντιληπτό αργά και ζητήθηκε η αλλαγή του κειμένου του Συντάγματος διεπιστώθη ότι έμειναν καιρό αναρτημένα στον ιστό του διαδικτύου δύο Συντάγματα Σκοπίων, ένα γνήσιο με 147 αναφορές του ονόματος ”Μακεδονία” και ένα fake με συνέπεια να μην γνωρίζουμε έως και σήμερα ποιο έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της κυβερνήσεώς τους; (ευχόμαστε το δεύτερο). Έχει να απαντήσει κάτι επ’ αυτού ο κ. Τσίπρας;

Ερώτημα τρίτο: Γιατί ενώ στο αρχικό κείμενο της συμφωνίας στο κεφάλαιο ”υπηκοότης” ανεγράφετο πρώτα η ορολογία του κράτους με την σύνθετη ονομασία αλλά στο τελικό κείμενο μετά την αποχώρηση Κοτζιά αυτό άλλαξε; Γιατί στην αρχή δίπλα στην υπηκοότητα ανεφέροντο οι έννοιες ”πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας- Μακεδόνας Πολίτης” και μετά αυτό άλλαξε για να προταχθεί το απείρως προτιμότερο για τους γείτονες ”Μακεδόνας Πολίτης;” και να ακολουθήσει το ”Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας”;

Και ερώτημα τέταρτον: Πως εξηγεί ο κ. αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ότι στην έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΕΛΙΑΜΕΠ το 65% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν κερδίσαμε τίποτε από την συμφωνία του, το 15% είναι ουδέτερο και το 17% μόνον θεωρεί ότι κερδίσαμε; Πως εξηγεί ο κ. Τσίπρας ότι συμφώνως προς την ίδια έρευνα οι Έλληνες μετά από διετή καθολική χρήση του όρου ”Βόρεια Μακεδονία” από τα ελληνικά ΜΜΕ ακόμη και σήμερα οι Έλληνες σε ποσοστό 52% απαντούν ότι δεν παραχωρείται το όνομα Μακεδονία; Όταν απαντήσει πειστικά για όλες αυτές τις ντροπές ο κ. Τσίπρας, για την παραχώρηση της γλώσσας, για τον εμπαιγμό του Ζάεφ για το Σύνταγμα, για τις ”νοθείες” που έγιναν στην υπόθεση της υπηκοότητος και βεβαίως για τους Έλληνες οι οποίοι αρνούνται να διαγράψουν τον όρο Μακεδονία, τότε- αφού δεν κέρδισε το Νόμπελ που του έταζαν για να υπογράψει – ας διεκδικήσει θέση στο βιβλίο της Ιστορίας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που φοβόμαστε ότι θα καταχωρηθεί με μαύρα γράμματα στις υποσημειώσεις της!

Εστία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]