Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανός στρατηγός βάζει μπουρλότο στην Λιβύη


Ηχηρή παρέμβαση ενός από τους κορυφαίους αμερικανούς στρατιωτικούς, του στρατηγού Στέφεν Τάουνσεντ, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Αφρική.

Ο στρατηγός εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την συνάντηση του ίδιου και του αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη με τον Σαράτζ. Στην ανακοίνωση αυτή λοιπόν, για πρώτη φορά ο αμερικανός κάνει λόγο για κίνδυνο αναβίωσης της ισλαμικής τρομοκρατίας, συγκεκριμένα που ισλαμικού κράτους και της Al Qaeda στην Λιβύη λόγω εξωτερικών παρεμβάσεων, υπονοώντας σαφώς την Τουρκία. Θέτει μάλιστα θέμα άμεσης παύσης των ενισχύσεων προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις, που φυσικά όλοι ξέρουμε ότι έρχονται από την Τουρκία.


Ίσες αποστάσεις μεταξύ Σάρατζ και Χαφτάρ

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως που προκύπτει από την επιστολή του αμερικανού στρατηγού, είναι ίσες αποστάσεις μεταξύ της δήθεν αναγνωρισμένης κυβέρνησης του τουρκόφιλου Σαράτζ και του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Για πρώτη φορά επίσημο έγγραφο του αμερικανικού κράτους, γιατί έτσι χαρακτηρίζεται η ανακοίνωση, εξισώνει σε ισότιμους συνομιλητές τις δύο πλευρές. Και αυτό αποτελεί ένα πραγματικό ράπισμα για την Τουρκία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την θέση της στο ΝΑΤΟ, ώστε να υποχρεώσει την Δύση να στηρίξει τον Σαράτζ.

Φυσικά στο έγγραφο γίνεται αναφορά και για την περιβόητη ταξιαρχία Βάγκνερ η οποία αποτελείται από ρώσους μισθοφόρους. Και δεν θα ήταν δυνατόν άλλωστε να μη γίνει.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]