Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο μεγαλύτερος αγοραστής γερμανικών όπλων είναι η Τουρκία


Το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής της πολεμικής βιομηχανίας της Γερμανίας το απορροφά η Τουρκία – Οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία υπήρξαν αμφιλεγόμενες εδώ και χρόνια. Αλλά το 2019 ο «εταίρος» μας στο ΝΑΤΟ έλαβε όπλα αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανία.

Η Τουρκία πήρε περισσότερο από το ένα τρίτο των όπλων που εξήχθησαν από τη Γερμανία πέρυσι. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που έχει ταξινομηθεί ως απόρρητο από το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και αποκαλύπτει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως μεταδίδει το Spiegel.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Τουρκία είναι νούμερο ένα μεταξύ των αποδεκτών των γερμανικών όπλων, με την περσινή συνολική αξία των εξαγωγών να φτάνει τα 823,6 εκατομμύρια ευρώ.


Ήδη το 2018, οι παραδόσεις στην Τουρκία, αποτελούσαν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των γερμανικών εξαγωγών όπλων (770,8 εκατομμύρια ευρώ), με 242,8 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019, η ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση επέβαλε μερική απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκία. Ωστόσο αυτή η απαγόρευση, ισχύει μόνο για όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Συρίας και όχι γενικά.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα όπλα που παραδόθηκαν πέρυσι ήταν αποκλειστικά για «θαλάσσια» χρήση.

Οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία είναι αμφιλεγόμενες όχι μόνο λόγω της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία. Τα Ηνωμένα Έθνη συμπεριλαμβάνουν επίσης την Τουρκία μεταξύ των χωρών που παρεμβαίνουν στον πόλεμο στη Λιβύη με παραδόσεις όπλων.

Και εμείς περιμένουμε ακόμα στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην επερχόμενη τουρκική εισβολή…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]