Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγκυρα: Η Γαλλία παίζει επικίνδυνο παιχνίδι, όχι η Τουρκία


Τούρκος αξιωματούχος «επέστρεψε» την κατηγορία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι «Άγκυρα παίζει επικίνδυνο παιχνίδι στη Μεσόγειο».

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «Η Γαλλία και όχι η Τουρκία είναι εκείνη που παίζει "επικίνδυνο παιχνίδι" στη Μεσόγειο».

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως το γεγονός ότι η Γαλλία «αγνοεί τις νόμιμες ανησυχίες ενισχύει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αντί να προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα» και τονίζει ότι «η Γαλλία έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι η Λιβύη βυθίζεται στο χάος, παίζοντας το πραγματικό "επικίνδυνο παιχνίδι" στη Λιβύη».


Τέλος, η Τουρκία «συστήνει στη Γαλλία και στον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να σταματήσουν να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον της Λιβύης και της Ανατολικής Μεσογείου και αντί αυτού να ακολουθήσουν τους καθιερωμένους διαύλους επικοινωνίας».

Χθες ο Μακρόν επέκρινε την Άγκυρα για τη στήριξή της στην κυβέρνηση της Τρίπολης λέγοντας ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στη Λιβύη, τα οποία αντίκεινται σε όλα όσα έχουν διεθνώς συμφωνηθεί.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ καθαρά στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι θεωρώ πως η Τουρκία παίζει σήμερα ένα επικίνδυνο παιγνίδι στη Λιβύη που αντιβαίνει σε όλες τις δεσμεύσεις της στη διάσκεψη του Βερολίνου», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]