Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικά δικτυωμένο, καλά χρηματοδοτημένο και έχει μια σαφή ιδεολογική ατζέντα: να ανατρέψει, συχνά με ακραία βία, το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, με απώτερο στόχο την αντικατάσταση του καπιταλισμού με τον κομμουνισμό. Εικόνα: Μια διαδήλωση Antifa στις 16 Νοεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη. (Φωτογραφία από τη Stephanie Keith / Getty Images)

"Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση στη φασιστική απειλή είναι να υπονομεύσει τους πυλώνες της δύναμης στην κοινωνία που στηρίζεται όχι μόνο στην λευκή υπεροχή, αλλά και στον καπιταλισμό, την ετερονομικότητα, την πατριαρχία, τον εθνικισμό, την τρανσφοβία, την ταξική κυριαρχία και πολλά άλλα." - Mark Bray, " Antifa: The Anti-Fascist Handbook ," 2017.

"Έρχονται από άλλες πόλεις. Αυτό κοστίζει χρήματα. Δεν το έκαναν μόνοι τους. Κάποιος πληρώνει για αυτό .... Αυτό που κάνει η Antifa είναι βασικά να εισβάλλει στη μαύρη κοινότητα ως στρατό τους. ανταγωνίζονται, παίρνουν αυτούς τους νέους μαύρους και γυναίκες να πάνε εκεί έξω και να κάνουν ηλίθια πράγματα, και στη συνέχεια εξαφανίζονται στο ηλιοβασίλεμα. " - Bernard Kerik, πρώην επίτροπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης.

Η συντονισμένη βία εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης του Antifa. Η Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη (AFGJ) είναι μια οργανωτική ομάδα που χρησιμεύει ως χρηματοοικονομικός χορηγός σε πολλές ριζοσπαστικές αριστερές πρωτοβουλίες, σύμφωνα με την Influence Watch, μια ερευνητική ομάδα που συλλέγει δεδομένα για οργανισμούς υπεράσπισης, ιδρύματα και δωρητές .... The Open Τα Ιδρύματα της Εταιρείας, το Ίδρυμα Tides, το Ίδρυμα Arca, το Ίδρυμα Surdna, το Ίδρυμα Δημόσιας Πρόνοιας και το Ταμείο Brightwater έχουν συνεισφέρει στην AFGJ, σύμφωνα με το Influence Watch.

Μία από τις ομάδες που χρηματοδοτούνται από το AFGJ ονομάζεται Refuse Fascism... ένα απόσπασμα του Ριζοσπαστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (RCP) .... Το σύνθημα της ομάδας αναφέρει: "Αυτό το Σύστημα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, Πρέπει να Ανατραπεί!"

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ορίσει την Αντίφα - ένα μαχητικό "αντιφασιστικό" κίνημα - ως τρομοκρατική οργάνωση λόγω της βίας που ξέσπασε σε διαμαρτυρίες του Τζορτζ Φλόιντ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κώδικας Ομοσπονδιακών Κανονισμών (28 CFR Section 0.85) ορίζει την τρομοκρατία ως «την παράνομη χρήση βίας και βίας κατά προσώπων ή περιουσιών για εκφοβισμό ή εξαναγκασμό μιας κυβέρνησης, του άμαχου πληθυσμού ή οποιουδήποτε τμήματος αυτού, για την προώθηση πολιτικών ή κοινωνικών στόχων."

Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που συμπονούν την Antifa έχουν φτάσει στην υπεράσπισή τους. Υποστηρίζουν ότι η ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση επειδή, όπως ισχυρίζονται, είναι ένα αόριστα καθορισμένο κίνημα διαμαρτυρίας που στερείται κεντρικής δομής.


Όπως δείχνει η ακόλουθη έκθεση, η Antifa είναι στην πραγματικότητα πολύ δικτυωμένη, καλά χρηματοδοτούμενη και έχει μια σαφή ιδεολογική ατζέντα: να ανατρέψει, συχνά με ακραία βία, το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, με απώτερο στόχο την αντικατάσταση του καπιταλισμού με τον κομμουνισμό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο άμεσος στόχος της Antifa είναι να απομακρύνει τον Πρόεδρο Τραμπ από το αξίωμα.

Το Ινστιτούτο Gatestone έχει εντοπίσει ομάδες Antifa και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με πιθανή εξαίρεση τη Δυτική Βιρτζίνια. Ορισμένες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Ουάσινγκτον, φαίνεται να έχουν δεκάδες υποπεριφερειακές οργανώσεις Antifa.

Είναι δύσκολο ακριβώς να προσδιοριστεί το μέγεθος του κινήματος Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η λεγόμενη « Αντιφασιστική του Reddit », η «πρωταρχική αντιφασιστική κοινότητα» στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Reddit, έχει περίπου 60.000 μέλη. Η παλαιότερη ομάδα Antifa στην Αμερική, το Πόρτλαντ, το "Rose City Antifa" με έδρα το Όρεγκον , έχει περισσότερους από 30.000 οπαδούς Twitter και 20.000 οπαδούς στο Facebook, που δεν είναι όλοι υποστηρικτές. Το "It's Going Down", μια πλατφόρμα μέσων για τους αναρχικούς, τους αντιφασιστές και τους αυτόνομους αντι-καπιταλιστές, έχει 85.000 οπαδούς στο Twitter και 30.000 οπαδούς στο Facebook.

Η Γερμανία, η οποία έχει περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών, φιλοξενεί 33.000 ακραίους αριστερούς, εκ των οποίων οι 9.000 πιστεύεται ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, σύμφωνα με την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV). Οι βίαιοι αριστεροί ταραχοποιοί είναι κυρίως άνδρες, ηλικίας μεταξύ 21 και 24 ετών, συνήθως άνεργοι και, σύμφωνα με το BfV, το 92% εξακολουθεί να ζει με τους γονείς του. Τα ανεκδοτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα μέλη της Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρόμοιο κοινωνικοοικονομικό προφίλ.

Στην Αμερική, εθνικές ομάδες Antifa, όπως το "Torch Antifa Network", "Refuse Fascism" και "World Can't Wait" χρηματοδοτούνται - συχνά γενναιόδωρα, όπως φαίνεται παρακάτω - από μεμονωμένους δωρητές καθώς και από μεγάλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ιδρύματα Open Society που ιδρύθηκαν από τον George Soros.

Για να αποφύγουν τον εντοπισμό από την επιβολή του νόμου, οι ομάδες Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν συχνά κρυπτογραφημένες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Signal και το Telegram Messenger, για να επικοινωνούν και να συντονίζουν τις δραστηριότητές τους, μερικές φορές σε κρατικές γραμμές. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά επί του παρόντος άτομα που συνδέονται με την Antifa ως ένα βήμα για να ξεκαθαρίσει τον ευρύτερο οργανισμό.

Ιστορική προέλευση της αμερικανικής Antifa

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ιδεολογία, η τακτική και οι στόχοι της Antifa δανείζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ομάδες Antifa στην Ευρώπη, όπου οι λεγόμενες αντιφασιστικές ομάδες, με τη μία ή την άλλη μορφή, ήταν ενεργές, σχεδόν χωρίς διακοπή, για έναν αιώνα.

Όπως στην Ευρώπη, οι σκοποί και οι στόχοι του αμερικανικού κινήματος Antifa μπορούν να εντοπιστούν σε έναν ενιαίο, γενικό ιδεολογικό πόλεμο διάρκειας ενός αιώνα ενάντια στα «φασιστικά ιδανικά» του καπιταλισμού και του Χριστιανισμού, τον οποίο το κίνημα Antifa θέλει να αντικαταστήσει με έναν «επαναστατικό σοσιαλιστικό» εναλλακτική λύση."

Η πρώτη λεγόμενη αντιφασιστική ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η αμερικανική ένωση κατά του πολέμου και του φασισμού, που ιδρύθηκε το 1933 από το Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ. Ο Σύνδεσμος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αντιτίθεται στον φασισμό στην Ευρώπη, ήταν πραγματικά αφοσιωμένος στην ανατροπή και την ανατροπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σε μαρτυρία του αμερικανικού Κογκρέσου το 1953, ο ηγέτης της CPUSA Μάνινγκ Τζόνσον αποκάλυψε ότι το αμερικανικό κόμμα είχε λάβει εντολή από την Κομμουνιστική Διεθνή τη δεκαετία του 1930 να δημιουργήσει το Αμερικανικό Συνέδριο κατά του Πολέμου και του Φασισμού:
"ως κάλυμμα για να επιτεθεί στην κυβέρνησή μας, στο κοινωνικό μας σύστημα, στους ηγέτες μας ... χρησιμοποιήθηκε ως κάλυμμα για να επιτεθεί στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και για τη δημιουργία μαζικού μίσους εναντίον τους ... χρησιμοποιείται ως κάλυμμα για την υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας .. χρησιμοποιείται ως κάλυμμα για την υπεράσπιση των κομμουνιστών, των ορκωμένων εχθρών της μεγάλης κληρονομιάς μας ... χρησιμοποιείται ως κάλυμμα για την προετοιμασία εκατομμυρίων ανθρώπων ιδεολογικά και οργανωτικά για την ανατροπή της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών."

Πρόδρομος του σύγχρονου κινήματος Antifa ήταν οι Μαύροι Πάνθηρες, μια επαναστατική πολιτική οργάνωση που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1966 από Μαρξιστές φοιτητές στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Η ομάδα υποστήριξε τη χρήση τακτικών βίας και ανταρτών για την ανατροπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο ιστορικός Robyn C. Spencer σημείωσε ότι οι ηγέτες του Black Panther επηρεάστηκαν βαθιά από το "Ενωμένο Μέτωπο της Εργατικής Τάξης ενάντια στον Φασισμό", έκθεση του Georgi Dimitroff που παραδόθηκε στο Έβδομο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1935:
«Μέχρι το 1969, οι Πάνθηρες άρχισαν να χρησιμοποιούν τον φασισμό ως θεωρητικό πλαίσιο για να ασκήσουν κριτική στην πολιτική οικονομία των ΗΠΑ. Ορίζουν τον φασισμό ως« τη δύναμη του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου »που« εκδηλώνεται όχι μόνο ως τράπεζες, εμπιστοσύνη και μονοπώλια αλλά και ως ανθρώπινη ιδιοκτησία » του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ο ατρόμητος επιχειρηματίας, ο δημαγωγικός πολιτικός και ο ρατσιστικός μπάτσος."

Τον Ιούλιο του 1969, οι Μαύροι Πάνθηρες διοργάνωσαν ένα «αντιφασιστικό» συνέδριο με τίτλο «Ενωμένο μέτωπο κατά του φασισμού», στο οποίο παρακολούθησαν σχεδόν 5.000 ακτιβιστές:
«Οι Πάνθηρες ήλπιζαν να δημιουργήσουν μια« εθνική δύναμη »με μια« κοινή επαναστατική ιδεολογία και πολιτικό πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις βασικές επιθυμίες και ανάγκες όλων των ανθρώπων στη φασιστική, καπιταλιστική και ρατσιστική Αμερική».

Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου αφιερώθηκε σε ένα λεπτομερές σχέδιο των Μαύρων Πάνθηρων για την αποκέντρωση των αστυνομικών δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο. Ο Σπένσερ έγραψε:
"Πρότειναν να τροποποιηθούν οι χάρτες πόλεων για να δημιουργήσουν αυτόνομα αστυνομικά τμήματα με βάση την κοινότητα για κάθε πόλη, τα οποία θα λογοδοτούν στα τοπικά αστυνομικά συμβούλια γειτονιάς που αποτελούνται από 15 εκλεγμένα μέλη της κοινότητας. Ξεκίνησαν τις Εθνικές Επιτροπές για την Καταπολέμηση του Φασισμού (NCCF), ένα πολυφυλετικό δίκτυο σε εθνικό επίπεδο , να οργανωθεί για κοινοτικό έλεγχο της αστυνομίας. "
Το 1970, τα μέλη των Μαύρων Πανθήρων δημιούργησαν μια τρομοκρατική ομάδα που ονομάζεται Μαύρος Απελευθερωτικός Στρατός, της οποίας ο δεδηλωμένος στόχος ήταν να «αποδυναμώσει το εχθρικό καπιταλιστικό κράτος».

Το μέλος της BLA Assata Shakur περιέγραψε την οργανωτική δομή της ομάδας, η οποία είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται από το σημερινό κίνημα Antifa:
"Ο Μαύρος Απελευθερωτικός Στρατός δεν ήταν μια συγκεντρωτική, οργανωμένη ομάδα με κοινή ηγεσία και αλυσίδα διοίκησης. Αντ 'αυτού υπήρχαν διάφορες οργανώσεις και συλλογικές ομάδες που συνεργάζονταν από διάφορες πόλεις, και σε μερικές μεγαλύτερες πόλεις υπήρχαν συχνά αρκετές ομάδες που εργάζονταν ανεξάρτητα η μια από την άλλη. "

Άλλες ιδεολογικές άγκυρες του σύγχρονου κινήματος Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν μια αριστερή τρομοκρατική ομάδα γνωστή ως Weather Underground Organisation, η αμερικανική ισοδύναμη με το Γερμανικό Φράγμα του Κόκκινου Στρατού. Το Weather Underground, υπεύθυνο για βομβαρδισμούς και ταραχές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, επιδίωξε να επιτύχει "την καταστροφή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και να σχηματίσει έναν άτακτο κομμουνιστικό κόσμο".

Ο πρώην διευθυντής του FBI για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Terry Turchie, σημείωσε τις ομοιότητες μεταξύ του Black Lives Matter σήμερα και των ομάδων Black Panther Party και Weather Underground της δεκαετίας του 1960 και του 1970:
"Το Κόμμα του Μαύρου Πάνθηρα ήταν μια μαρξιστική μαοϊκή λενινιστική οργάνωση και προήλθε από τον Huey Newton, έναν από τους συνιδρυτές, ο οποίος είπε ότι υποστηρίζουμε τίποτα περισσότερο από τον συνολικό μετασχηματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης.
"Συνέχισε να εξηγεί ότι ήθελαν να πάρουν την ένταση που υπήρχε ήδη στις μαύρες κοινότητες και να την επιδεινώσουν όπου μπορούν. Για να πάρουν εκείνες τις καταστάσεις όπου υπάρχει ένα τζάμι και φωτίζει τη χώρα.
"Σήμερα βλέπουμε την τρίτη επανάσταση και πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν αυτό. Το μόνο πράγμα που είναι διαφορετικό είναι τα ονόματα των ομάδων."

Αμερικανικό Antifa

Οι ρίζες του σύγχρονου κινήματος Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να εντοπιστούν από τη δεκαετία του 1980, με την ίδρυση της Αντι-Ρατσιστικής Δράσης, ενός δικτύου αναρχικών πανκ ροκ λάτρεις αφιερωμένων σε νεοναζιστικά μακιγιάζ.

Ο Mark Bray, συγγραφέας του "The Antifa Handbook", εξήγησε:
"Σε πολλές περιπτώσεις, το σύγχρονο κίνημα Antifa της Βόρειας Αμερικής μεγάλωσε ως τρόπος υπεράσπισης της πανκ σκηνής από το κίνημα των νεοναζί skinhead, και οι ιδρυτές του αρχικού δικτύου Anti-Racist Action στη Βόρεια Αμερική ήταν αντιρατσιστικοί skinheads. Ο φασιστικός / αντιφασιστικός αγώνας ήταν ουσιαστικά ένας αγώνας για τον έλεγχο της πανκ σκηνής κατά τη δεκαετία του 1980, και αυτό ίσχυε σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής και σε μέρη της Ευρώπης σε αυτήν την εποχή.
«Υπάρχει μια τεράστια αλληλεπικάλυψη μεταξύ της ριζοσπαστικής αριστεράς πολιτικής και της πανκ σκηνής, και υπάρχει ένα στερεότυπο για τους βρώμικους αναρχικούς και τους πανκ, που είναι μια υπερ-απλοποίηση, αλλά στηρίζεται σε ένα ορισμένο ποσό αλήθειας».

Η αντι-ρατσιστική δράση εμπνεύστηκε από την αντιφασιστική δράση (AFA), μια μαχητική αντιφασιστική ομάδα που ιδρύθηκε στη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η αμερικανική ομάδα μοιράστηκε την τάση της βρετανικής ομάδας για επίθεση βίαιων πολιτικών αντιπάλων. Το ARA μετονομάστηκε τελικά στο Δίκτυο Torch , το οποίο συγκεντρώνει επί του παρόντος εννέα μαχητικές ομάδες Antifa.

Τον Νοέμβριο του 1999, όχθες μασκαρισμένων αναρχικών, προκάτοχοι του σημερινού κινήματος Antifa, έχασε στο κέντρο του Σιάτλ της Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που διέκοψαν μια υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι διαμαρτυρίες του ΠΟΕ του Σιάτλ γέννησαν το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.

Τον Απρίλιο του 2001, περίπου 50.000 αντι-καπιταλιστές συγκεντρώθηκαν στο Κεμπέκ για να αντιταχθούν στην Τρίτη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής, μια συνάντηση ηγετών της Βόρειας και Νότιας Αμερικής που διαπραγματεύονταν μια συμφωνία για τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών που θα περιλάμβανε το Δυτικό Ημισφαίριο.

Τον Φεβρουάριο του 2003, εκατοντάδες χιλιάδες αντιπολεμικοί διαδηλωτές διαδήλωσαν κατά του πολέμου στο Ιράκ. Αφού προχώρησε ο πόλεμος ούτως ή άλλως, ορισμένα τμήματα του λεγόμενου προοδευτικού κινήματος έγιναν πιο ριζοσπαστικά και γέννησαν το τρέχον κίνημα Antifa.

Το Rose City Antifa (RCA), που ιδρύθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, το 2007, είναι το παλαιότερο αμερικανικό συγκρότημα που χρησιμοποιεί το "Antifa" στο όνομά του. Το Antifa προέρχεται από μια ομάδα που ονομάζεται Antifaschistische Aktion , που ιδρύθηκε τον Μάιο του 1932 από τους σταλινικούς ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας. Το λογότυπο της Antifa, με δύο σημαίες που αντιπροσωπεύουν τον αναρχισμό (μαύρη σημαία) και τον κομμουνισμό (κόκκινη σημαία), προέρχονται από το γερμανικό κίνημα Antifa.

Το αμερικανικό κίνημα Antifa κέρδισε δυναμική το 2016, αφού ο γερουσιαστής του Βερμόντ Bernie Sanders, ένας αυτοαναφερόμενος σοσιαλιστής, έχασε την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος για τη Χίλαρι Κλίντον. Οι υποστηρικτές του Grassroots του Sanders δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την «πολιτική επανάσταση» του για την εγκαθίδρυση σοσιαλιστών στην Αμερική.

Εν τω μεταξύ, η μετανάστευση έγινε ένα νέο σημείο ανάφλεξης στην αμερικανική πολιτική αφού ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε εκστρατεία για τη δέσμευση για μείωση της παράνομης μετανάστευσης. Τον Ιούνιο του 2016, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν βίαια στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έξω από ένα ράλι στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Τον Ιανουάριο του 2017, εκατοντάδες ταραχές της Antifa προσπάθησαν να διακόψουν την τελετή εγκαινίων του Προέδρου Τραμπ στην Ουάσιγκτον, DC.

Τον Φεβρουάριο του 2017, οι ταραχοποιοί της Antifa χρησιμοποιούσαν τις λεγόμενες τακτικές μαύρου μπλοκ - φορούν μαύρα ρούχα, μάσκες ή άλλα αντικείμενα που αποκρύπτουν το πρόσωπό τους, ώστε να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από την αστυνομία - έκλεισαν μια ομιλία του Μίλου Γιαννόπουλου, ακροδεξιού ακτιβιστή που ήταν πρόκειται να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, τη γενέτειρα του Κινήματος Ελεύθερης Ομιλίας του 1964. Οι ριζοσπάστες της Antifa ισχυρίστηκαν ότι ο Γιαννόπουλος σχεδίαζε να «βγάλει» φοιτητές χωρίς χαρτιά στο Μπέρκλεϋ με σκοπό να τους συλλάβουν. Οι μασκοφόροι βανδαλιστές Antifa οπλισμένοι με κοκτέιλ Molotov, τούβλα και μια σειρά άλλων αυτοσχέδιων όπλων πολέμησαν την αστυνομία και προκάλεσαν περισσότερα από 100.000 δολάρια σε υλικές ζημιές.

Τον Ιούνιο του 2018, ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος Dan Donovan της Νέας Υόρκης παρουσίασε τον Bill HR 6054 - "Unmasking Antifa Act of 2018" - που απαιτεί ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όποιον, φορώντας μάσκα ή μεταμφίεση, "τραυματίζει, καταπιέζει, απειλεί ή εκφοβίζει "κάποιον άλλο που ασκεί οποιοδήποτε δικαίωμα ή προνόμιο που εγγυάται το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο παραμένει σε αναστολή στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τον Ιούλιο του 2019, ο ριζοσπαστικός της Antifa Willem Van Spronsen επιχείρησε να πυροβολήσει την αμερικανική εγκατάσταση κράτησης μετανάστευσης και τελωνειακής επιβολής στο Τακόμα της Ουάσιγκτον. Σκοτώθηκε σε αντιπαράθεση με την αστυνομία.

Τον ίδιο μήνα, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Ted Cruz και Bill Cassidy παρουσίασαν ένα ψήφισμα που θα χαρακτήριζε την Antifa ως «εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση». Το ψήφισμα ανέφερε:
"Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μέλη της Antifa, επειδή πιστεύουν ότι η ελευθερία του λόγου είναι ισοδύναμη με τη βία, έχουν χρησιμοποιήσει απειλές βίας στην προσπάθεια καταστολής των αντιτιθέμενων πολιτικών ιδεολογιών. της Antifa έχουν επιτεθεί σωματικά σε δημοσιογράφους και άλλα άτομα κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών και ταραχών στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια.
"Τώρα, λοιπόν, πρέπει να επιλυθεί, ότι η Γερουσία ... ζητά από τις ομάδες και τις οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που ενεργούν υπό την σημαία της Αντίφα να οριστούν ως εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις."
"Τα antifa είναι τρομοκράτες, βίαιοι μασκοφόροι εκφοβιστές που" πολεμούν τον φασισμό "με τον πραγματικό φασισμό, που προστατεύονται από τα φιλελεύθερα προνόμια", δήλωσε ο Cassidy. "Οι εκφοβιστές παίρνουν τον δρόμο τους έως ότου κάποιος πει όχι. Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι πρέπει να έχουν θάρρος, όχι δειλία, για να αποτρέψουν τον τρόμο."

Η Antifa Εκμεταλλεύεται το Θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Οι ριζοσπάστες Antifa χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εμπρηστικά γεγονότα όπως ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα ως αφετηρία για την επίτευξη των ευρύτερων στόχων τους, ένας από τους οποίους περιλαμβάνει την απομάκρυνση του Προέδρου Τραμπ από το αξίωμα.

Ο βετεράνος ανταποκριτής εθνικής ασφάλειας Bill Gertz ανέφερε πρόσφατα ότι το κίνημα Antifa άρχισε να σχεδιάζει να προωθήσει μια εθνική αντικυβερνητική εξέγερση ήδη από το Νοέμβριο του 2019, όταν ξεκίνησε η εποχή των προεδρικών εκστρατειών των ΗΠΑ. Ο πρώην υπάλληλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Rich Higgins είπε:
"Οι ενέργειες της Antifa αντιπροσωπεύουν ένα σκληρό διάλειμμα με τη μακρά παράδοση μιας ειρηνικής πολιτικής διαδικασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μαρξιστική ιδεολογία τους επιδιώκει όχι μόνο να επηρεάσει τις εκλογές βραχυπρόθεσμα αλλά και να καταστρέψει τη χρήση των εκλογών ως καθοριστικού παράγοντα στην πολιτική νομιμότητα.
"Ο στόχος της Antifa δεν είναι τίποτα λιγότερο από να πυροδοτήσει την επανάσταση, τον εμφύλιο πόλεμο και τη σιωπή των κομμουνιστών της Αμερικής. Η επισήμανση των υποστηρικτών του Τραμπ και των πατριωτών ως ναζί και ρατσιστών είναι τυπικός ναύλος για τις αριστερές κομμουνιστικές ομάδες.
"Η Antifa λειτουργεί επί του παρόντος ως η διοίκηση και ο έλεγχος των ταραχών, οι οποίες είναι οι ίδιοι η ανοιχτή χρήση στοχευμένης βίας εναντίον στόχων όπως καταστήματα - καπιταλισμός, μνημεία - ιστορία και εκκλησίες - Θεός."

Ο Joe Myers, πρώην αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας και ειδικός κατά της εξέγερσης, πρόσθεσε:
"Οι εκλογές και η αναζωογόνηση της Αμερικής του Προέδρου Trump αποτελούν απειλή για τους μηδενικούς στόχους της Antifa. Υποκινούν αυτήν τη βία για να δημιουργήσουν χάος, απελπισία και να στοχεύσουν την εκστρατεία Trump για ήττα το 2020. Χρησιμοποιεί οργανωμένη βία για πολιτικούς σκοπούς: καταστροφή του συνταγματικού Σειρά."

Ο ανώτερος αξιωματικός της τρομοκρατίας της Νέας Υόρκης, Αναπληρωτής Επίτροπος Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατίας Τζον Μίλερ, εξήγησε γιατί οι διαμαρτυρίες του Τζορτζ Φλόιντ στη Νέα Υόρκη έγιναν τόσο βίαιες και καταστροφικές:
«Όχι. 1, πριν ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες, διοργανωτές ορισμένων αναρχικών ομάδων ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν χρήματα εγγύησης και άτομα που θα είναι υπεύθυνα για τη συγκέντρωση χρημάτων εγγύησης, ξεκίνησαν να στρατολογούν ιατρούς και ιατρικές ομάδες με εργαλεία να αναπτύξουν εν αναμονή βίας αλληλεπιδράσεις με την αστυνομία.
"Προετοιμάστηκαν να προκαλέσουν ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία και κατευθύνθηκαν σε άτομα που τους ακολουθούσαν ότι αυτό πρέπει να γίνει επιλεκτικά και μόνο σε πλουσιότερες περιοχές ή σε καταστήματα υψηλών προδιαγραφών που διευθύνονται από εταιρικές οντότητες.
"Και ανέπτυξαν ένα σύνθετο δίκτυο ανιχνευτών ποδηλάτων για να προχωρήσουν μπροστά από διαδηλωτές σε διαφορετικές κατευθύνσεις για το πού ήταν η αστυνομία και πού η αστυνομία δεν ήταν για να μπορεί να κατευθύνει ομάδες από τη μεγαλύτερη ομάδα σε μέρη όπου θα μπορούσαν να διαπράξουν βανδαλισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πυρπόληση αστυνομικών οχημάτων και κοκτέιλ Molotov όπου νόμιζαν ότι δεν θα ήταν αστυνομικοί.
"Πιστεύουμε ότι ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που ήρθαν εδώ από έξω από την περιοχή, που ήρθαν εδώ, καθώς και η προετοιμασία εκ των προτέρων, έχοντας προσκόπους εκ των προτέρων, τη χρήση κρυπτογραφημένων πληροφοριών, έχουν διαδρομές εφοδιασμού για πράγματα όπως βενζίνη και επιταχυντές όπως καθώς και βράχια και μπουκάλια, αύξηση της εγγύησης, τοποθέτηση ιατρών. Συνολικά, αυτό είναι ένας ισχυρός δείκτης ότι σχεδίαζαν να ενεργήσουν με αναταραχή, ζημία περιουσίας, βία και βίαιες συναντήσεις με την αστυνομία πριν από την πρώτη διαδήλωση και / ή πριν η πρώτη σύλληψη. "

Σε συνέντευξή του στους The Epoch Times, ο Bernard B. Kerik, πρώην αστυνομικός επίτροπος του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η Antifa "100 τοις εκατό εκμεταλλεύτηκε" τις διαμαρτυρίες του George Floyd:

"Είναι σε 40 διαφορετικές πολιτείες και 60 πόλεις • θα ήταν αδύνατο για κάποιον εκτός της Αντίφα να χρηματοδοτήσει αυτό. Είναι μια ριζοσπαστική, αριστερή, σοσιαλιστική απόπειρα επανάστασης.
Έρχονται από άλλες πόλεις. Αυτό κοστίζει χρήματα. Δεν το έκαναν μόνοι τους. Κάποιος πληρώνει για αυτό.
«Αυτό που κάνει η Antifa είναι βασικά να πειράξει τη μαύρη κοινότητα ως στρατό τους. Υποκινήσουν, ανταγωνίζονται, αναγκάζουν αυτούς τους νέους μαύρους και γυναίκες να βγουν εκεί έξω και να κάνουν ηλίθια πράγματα, και στη συνέχεια εξαφανίζονται στο ηλιοβασίλεμα. "
Αφού εμφανίστηκαν φωτογραφίες που έδειξαν διαδηλωτές με ραδιόφωνα και ακουστικά επικοινωνίας στρατιωτικού βαθμού, ο Κέρικ σημείωσε: "Πρέπει να μιλούν με κάποιον σε ένα κεντρικό κέντρο διοίκησης με έναν επαναλήπτη. Πού πηγαίνουν αυτά τα ραδιόφωνα;"

Σε όλη τη χώρα, στο Bellevue της Ουάσινγκτον, το οποίο επίσης επλήγη από λεηλασίες και βία, ο αρχηγός της αστυνομίας Steve Mylett επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι ήταν οργανωμένοι, έξω από την πόλη, και πληρώνονταν:
"Υπάρχουν ομάδες που πληρώνουν αυτά τα λεηλατητά χρήματα για να εισέλθουν και πληρώνονται από το σπασμένο παράθυρο. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό που αντιμετωπίζουμε με αυτό που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ ως επάγγελμα. Είχαμε αξιωματικούς που βρίσκονταν σε διαφορετικούς τομείς που κυνηγούσαν αυτές τις ομάδες. Όταν κάνουμε επαφή, διαλύονται. "

Χρηματοδότηση Antifa

Η συντονισμένη βία εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης του Antifa. Η Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη (AFGJ) είναι μια οργανωτική ομάδα που χρησιμεύει ως χρηματοοικονομικός χορηγός σε πολλές ριζοσπαστικές αριστερές πρωτοβουλίες, σύμφωνα με την Influence Watch, μια ερευνητική ομάδα που συλλέγει δεδομένα σχετικά με οργανώσεις υπεράσπισης, ιδρύματα και δωρητές.

Η AFGJ, η οποία περιγράφεται ως «αντι-καπιταλιστική» και αντιτίθεται στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας, παρέχει «δημοσιονομική χορηγία» σε ομάδες που υποστηρίζουν πολλές ξένες και εγχώριες αιτίες ακροαριστερών και ακροαριστερών, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης του κράτους του Ισραήλ.

Το Tucson, AFGJ με έδρα την Αριζόνα, και άτομα που σχετίζονται με αυτό, έχουν υποστηρίξει σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά αυταρχικά καθεστώτα, συμπεριλαμβανομένης της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας. Στη δεκαετία του 2000, η AFGJ συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης. Στη δεκαετία του 2010, η AFGJ ήταν χρηματοοικονομικός χορηγός του κινήματος Occupy Wall Street.

Το AFGJ έχει λάβει σημαντική χρηματοδότηση από οργανισμούς που συχνά ισχυρίζονται ότι είναι το κύριο ρεύμα της κεντροαριστεράς. Το Open Society Foundations, Tides Foundation, Arca Foundation, Surdna Foundation, Public Welfare Foundation, το Ben & Jerry Foundation και το Brightwater Fund έχουν συνεισφέρει στην AFGJ, σύμφωνα με το Influence Watch.

Μία από τις ομάδες που χρηματοδοτούνται από το AFGJ ονομάζεται Refuse Fascism , μια ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση αφιερωμένη στην προώθηση εθνικής δράσης για την απομάκρυνση από τον πρόεδρο Donald Trump και όλους τους αξιωματούχους που συνδέονται με τη διοίκησή του, με την αιτιολογία ότι αποτελούν "φασιστικό καθεστώς. " Η ομάδα ήταν παρούσα σε πολλές διαδηλώσεις ριζοσπαστικής-αριστεράς Antifa, επίσης σύμφωνα με το Influence Watch. Η ομάδα είναι παρακλάδι του Ριζοσπαστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (RCP).

Τον Ιούλιο του 2017, το RCP καυχιέται ότι συμμετείχε σε βίαιες ταραχές κατά της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Το RCP ισχυρίστηκε ότι ο καπιταλισμός είναι συνώνυμος με τον φασισμό και ότι η εκλογή του Προέδρου Τραμπ θα οδηγήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να «κατακλύσει και να εξαλείψει ολόκληρες ομάδες ανθρώπων».

Τον Ιούνιο του 2020, το Refuse Fascism εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ για να συγκεντρώσει χρήματα για μια «Εθνική Επανάσταση» που προφανώς αποσκοπούσε στην ανατροπή της αμερικανικής κυβέρνησης. Το σύνθημα της ομάδας αναφέρει: "Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να ανατραπεί!".

Η ουτοπία της Antifa

Εν τω μεταξύ, στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον, οι ριζοσπάστες της Antifa, οι διαδηλωτές από το Black Lives Matter και τα μέλη του αντι-καπιταλιστικού John Brown Gun Club κατέλαβαν τον έλεγχο της γειτονιάς του Ανατολικού Περιοχή και δημιούργησαν μια «αυτόνομη ζώνη» έξι τετραγώνων που ονομάζεται Capitol Hill Αυτόνομη Ζώνη, "CHAZ", μετονομάστηκε πρόσφατα σε "CHOP", το Capitol Hill Organized (or Occupied) Διαδήλωση. Ένα χαρτόνι στα οδοφράγματα δηλώνει: «Φεύγετε τώρα από τις ΗΠΑ». Η ομάδα εξέδωσε κατάλογο με 30 αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της «κατάργησης» του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ και του δικαστικού συστήματος.
"Βιασμοί, ληστείες και κάθε είδους βίαιες πράξεις έχουν συμβεί στην περιοχή και δεν είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε", δήλωσε η Αρχηγός της Αστυνομίας του Σιάτλ Κάρμεν Μπέστ. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν.

Ο Christopher F. Rufo, συνεισφέρων συντάκτης του City Journal , παρατήρησε:
"Η Αυτόνομη Ζώνη του Κάπιτολ Χιλ έχει δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο: ένοπλοι αριστεροί ακτιβιστές έχουν ισχυριστεί την κυριαρχία τους στους δρόμους και καθιέρωσαν μια εναλλακτική πολιτική εξουσία σε ένα μεγάλο τμήμα μιας γειτονιάς. Έχουν διεκδικήσει εκ των πραγμάτων αστυνομική εξουσία πάνω από χιλιάδες κατοίκους και δεκάδες επιχειρήσεις - εντελώς έξω από τη δημοκρατική διαδικασία. Μέσα σε λίγες μέρες, οι παραστρατιωτικοί που συνδέονται με την Antifa δημιούργησαν ένα σκληρό σύνορο, καθιέρωσαν μια στοιχειώδη μορφή διακυβέρνησης που βασίζεται σε αρχές διατομεακής εκπροσώπησης και απομάκρυναν βίαια εχθρικά μέσα από την περιοχή.
"Η Αυτόνομη Ζώνη του Κάπιτολ Χιλ είναι επάγγελμα και όμηρος: κανένας από τους κατοίκους της γειτονιάς δεν ψήφισε την Αντιφύτα ως αντιπροσωπευτική κυβέρνησή τους. Αντί να επιβάλει τον νόμο, η προοδευτική πολιτική τάξη του Σιάτλ συνθηκολόγησε στον όχλο και πιθανότατα θα κάνει μαζικές παραχωρήσεις την επόμενη λίγους μήνες. Αυτό θα ενθαρρύνει τον συνασπισμό Antifa - και θα υπονομεύσει περαιτέρω το κράτος δικαίου στις αμερικανικές πόλεις. "

Antifa στις δικές τους λέξεις

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του αμερικανικού κινήματος Antifa είναι ίδιοι με εκείνους του κινήματος Antifa στην Ευρώπη: αντικατάσταση του καπιταλισμού με μια κομμουνιστική ουτοπία. Ο Mark Bray, ένας από τους πιο φωνητικούς απολογητές για την Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγγραφέας του "Antifa: The Anti-Fascist Handbook", εξήγησε:
"Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση στη φασιστική απειλή είναι να υπονομεύσει τους πυλώνες της δύναμης της στην κοινωνία που στηρίζεται όχι μόνο στην λευκή υπεροχή αλλά και στον ικανότητα, στην ετερονομικότητα, στην πατριαρχία, στον εθνικισμό, στην τρανσφοβία, στην ταξική κυριαρχία και σε πολλές άλλες. Ο στόχος δείχνει τις εντάσεις που υπάρχουν στον ορισμό του αντι-φασισμού, διότι σε κάποιο σημείο η καταστροφή του φασισμού είναι πραγματικά η προώθηση μιας επαναστατικής σοσιαλιστικής εναλλακτικής. "

Ο Νίκιτα Όλιβερ, πρώην υποψήφιος δήμαρχος του Σιάτλ της Ουάσινγκτον, πρόσθεσε:
"Πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τον παγκόσμιο αγώνα που αναγνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν ρόλο στον φυλετικό καπιταλισμό. Ο ρατσιστικός καπιταλισμός βασίζεται στην πατριαρχία, την λευκή υπεροχή και τον κλασισμό."

Ο Patrisse Cullors, συνιδρυτής του κινήματος Black Lives Matter, επιβεβαίωσε ότι ο άμεσος στόχος είναι η απομάκρυνση του προέδρου Trump από το αξίωμα:
"Ο Τραμπ όχι μόνο πρέπει να μην είναι αξιωματούχος τον Νοέμβριο, αλλά θα πρέπει να παραιτηθεί τώρα. Ο Τραμπ πρέπει να είναι εκτός γραφείου. Δεν είναι κατάλληλος για το αξίωμα. Και έτσι, αυτό που πρόκειται να πιέσουμε είναι μια κίνηση να πάρει τον Τραμπ Ενώ θα συνεχίσουμε επίσης να πιέζουμε και να πιέζουμε τον Τζο Μπάιντεν γύρω από τις πολιτικές του και τη σχέση του με την αστυνόμευση και την ποινικοποίηση. Αυτό θα είναι σημαντικό. Αλλά στόχος μας είναι να βγάλουμε τον Τραμπ. "

Η Rose City Antifa έκανε tweet:
«Ως αντιφασιστές γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας δεν είναι μόνο ενάντια στον οργανωμένο φασισμό, αλλά και ενάντια στο καπιταλιστικό κράτος και την αστυνομία που το προστατεύει. Ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός!»

Οι αντιφασιστές του Σιάτλ πρόσθεσαν:
"Αυτή είναι η επανάσταση, αυτή είναι η ώρα μας και δεν θα κάνουμε δικαιολογίες για τον τρόμο."

Μια ομάδα που ονομάζεται PNW Youth Liberation Front, η οργάνωση νέων της Antifa, έγραψε στο Twitter:
"Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε έναν κόσμο χωρίς αστυνομία, φυλακές, σύνορα κ.λπ. είναι να καταστρέψουμε τα καταπιεστικά συστήματα στα οποία έχουμε πιαστεί. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του κράτους, του ιμπεριαλισμού, του καπιταλισμού, της λευκής υπεροχής, της πατριαρχίας και ούτω καθεξής. αν θέλουμε ποτέ να είμαστε ελεύθεροι. "

Ένα φυλλάδιο που διανεμήθηκε στο "Αυτόνομη Ζώνη" του Σιάτλ δήλωσε:
«Η ιδέα ότι η εργατική τάξη μπορεί να ελέγχει τη ζωή μας, χωρίς κράτη, κυβερνήσεις ή σύνορα, ονομάζεται επίσης αναρχισμός. Αλλά πώς θα φτάσουμε από την τρέχουσα καπιταλιστική μας κοινωνία σε μια μελλοντική αναρχική-κομμουνιστική; .... Για να καταστρέψει την τρέχουσα τάξη, θα πρέπει να υπάρξει μια επανάσταση, μια εποχή μεγάλης αναταραχής. "

Μια αφίσα στην "Αυτόνομη Ζώνη" του Σιάτλ ανέφερε:
"Ω, νομίζατε ότι ήθελα απλώς να αφαιρέσω την αστυνομία; Όλο αυτό το σύστημα πρέπει να φύγει."

Ένας από τους ηγέτες της «Αυτόνομης Ζώνης» του Σιάτλ είπε:
"Κάθε μέρα που εμφανίζονται εδώ δεν είμαι εδώ για να διαμαρτυρηθώ ειρηνικά. Είμαι εδώ για να διαταράξω έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου. Δεν μπορείτε να ανοικοδομήσετε μέχρι να το σπάσετε εντελώς. Απαντήστε στις απαιτήσεις των ανθρώπων ή ετοιμαστείτε να συναντηθείτε με όλα τα απαραίτητα μέσα. Με κάθε μέσο απαραίτητο. Δεν είναι ένα σύνθημα ή ακόμη και μια προειδοποίηση. Ενημερώσω τους ανθρώπους για το τι θα ακολουθήσει. "

Μια ομάδα που ονομάζεται Revolutionary Abolitionist Movement, που έχει σχεδόν 15.000 οπαδούς του Twitter, ζήτησε εξέγερση:
"Επαναστατικοί χαιρετισμοί από την εξέγερση που σαρώνουν τα κατεχόμενα εδάφη των λεγόμενων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
«Καθώς η ιστορία αυτού του άθλιου έθνους επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά, αυτό που έχει γίνει σαφές είναι ότι οι μαύροι ήταν και θα συνεχίσουν να είναι η μόνη επαναστατική δύναμη που μπορεί να ανατρέψει το καταπιεστικό status quo.
«Παντού οι χοίροι [ένας υποτιμητικός όρος για την αστυνομία] έχουν χάσει τη βούλησή τους να πολεμήσουν. Τα μάτια τους, τα οποία μόνο χθες ήταν παράθυρα για να αδειάσουν το μίσος και την περιφρόνηση, τώρα εμφανίζουν αμφιλεγόμενη αυτο-αμφιβολία και δειλία. Για μία φορά, η συμπεριφορά τους απεικονίζει την αδυναμία τους ως κάθε βήμα που ακολουθεί χαρακτηρίζεται από δισταγμό.
"Μαζί, αν συνεχίσουμε να πιέζουμε, αυτή η γη της σκλαβιάς, της γηγενής γενοκτονίας και της ξένης αυτοκρατορικής επιθετικότητας μπορεί τελικά να εξαλειφθεί, ώστε να θυμόμαστε μόνο ως ένα από τα πιο άσχημα κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας."

Ένας ριζοσπάστης Antifa από το Μέριλαντ tweeted:
"Δεν είναι διαμαρτυρία. Αυτή είναι η εξέγερση. Όταν οργανώνεται η εξέγερση παίρνουμε επανάσταση. Βλέπουμε τις αρχές αυτού και είναι ένδοξη."

Ένας αναταράκτης Antifa από τη Νέα Υόρκη σχολιάζει την αμερικανική σημαία:
"Αυτό είναι ένα γαμημένο ύφασμα με χρώματα πάνω του. Δεν ζει ούτε αναπνέει και δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αναπαράσταση. Κάθε Μαύρος, Λατινικός ή Γηγενής άνθρωπος που βλέπει αυτό το πράγμα σεβαστό, θα πρέπει να προσβληθεί σε αυτήν τη σημαία που αντιπροσωπεύει γενοκτονία, βιασμό, δουλεία και αποικισμό."

Μια πλατφόρμα πολυμέσων Antifa, "It's Going Down", έγραψε:
"Η λεηλασία είναι ένα αποτελεσματικό μέσο αναδιανομής του πλούτου."

Μια Antifa ακτιβιστής από τη Βόρεια Καρολίνα για την ελευθερία του λόγου:
«Η ιδέα ότι η ελευθερία του λόγου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να προστατέψουμε μπορεί να διατηρηθεί μόνο από κάποιον που πιστεύει ότι η ζωή είναι ανάλογη με μια αίθουσα συζήτησης. Κατά τη γνώμη μου, οι φασίστες« χωρίς πλατφόρμα »συχνά παραβιάζουν την ομιλία τους , αλλά αυτή η παραβίαση δικαιολογείται για τον ρόλο της στον πολιτικό αγώνα κατά του φασισμού."

Το δίκτυο Torch Antifa, σε απάντηση στα ανακοινωθέντα από τον Πρόεδρο Τραμπ σχέδια για τον ορισμό της Antifa ως τρομοκρατικής ομάδας:
"Η Antifa θα ορίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως τρομοκρατική οργάνωση."

Gatestone Institute


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]