Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι πιστεύουν πως ό,τι δεν κατακτούν με ειρήνη, το παίρνουν με πόλεμο


«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που θα δεχθεί τις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας. Απειλείται η εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Ελλάδας» ανέφερε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους στην Ουάσιγκτον

Τις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολίασε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου. Σημειώνεται πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στη Deutsche Welle, σχολίασε ότι «κανείς δεν θα σταματήσει τα γεωτρύπανά μας» ενώ απευθυνόμενος στην Ελλάδα έστειλε ένα ακόμη προκλητικό μήνυμα «δεν είναι δική σας η Αγία Σοφία».

«Ο καθένας βλέπει δια γυμνού οφθαλμού την πραγματική Τουρκία αν και δεν νομίζω ότι χρειαζόταν μία συνέντευξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να διαπιστώσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κακό γείτονα, που τα τελευταία χρόνια θεωρεί πως ότι δεν κατακτά με διαπραγματεύσεις το παίρνει με πόλεμο. Έχουμε πολλά παραδείγματα, όπως στο Ιράκ, όπου κατέχει δύο περιοχές, τη Συρία, τη Λιβύη και για σχεδόν 46 χρόνια την Κύπρο. Αν και εμείς έχουμε την τάση να ξεχνάμε, οι Ισλαμιστές της Άγκυρας φροντίζουν να μας θυμίζουν την παραβατική συμπεριφορά τους. Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από τον "υποτιθέμενο" κλάδο ελιάς του Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα και πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο ότι δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί για την Κύπρο και το Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, καθώς ο Τσαβούσογλου είναι ξεκάθαρος. Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι ότι αν οι Έλληνες θέλουν ειρήνη, θα πρέπει να δεχθούν τον συμβιβασμό που θα θέσει στο τραπέζι η Άγκυρα. Δηλαδή να υπάρξει συνδιαχείριση στο Αιγαίο και έλεγχος της Κύπρου υπό τη μορφή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που θα δεχθεί τις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας. Απειλείται η εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Ελλάδας. Εάν αναλύσει κανείς σε βάθος τις τουρκικές απαιτήσεις, βλέπει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χάσει έδαφος μέσω διαπραγματεύσεων και χωρίς πόλεμο. Δεν πρόκειται μόνο περί θράσους καθώς η σημερινή Τουρκία θυμίζει καταδικασμένες εποχές του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Γι' αυτό και οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και η Ρωσία έχουν μεγάλη ευθύνη. Με τη μη αντίδρασή τους υποθάλπτουν τους τουρκικούς χειρισμούς. Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. έχουν υποχρέωση απέναντι στα κράτη - μέλη τους. Το μεν ΝΑΤΟ τουρκοκρατείται διότι ο γενικός γραμματέας του είναι θαυμαστής του Ερντογάν και η Ε.Ε., λόγω της πολιτικής της Γερμανίας είναι ανύπαρκτη. Και οι ΗΠΑ έχουν ευθύνες. Η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2019 υπέγραψε αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Δεν έχει υποχρέωση η Ουάσιγκτον; Πιστεύω ότι η Τουρκία εκτραχύνεται διότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας περιορίζονται σε ανακοινώσεις και σε καμία πράξη» κατέληξε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]