Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σημαντική ενίσχυση στην Αστυνομία του Έβρου!


Εγκρίθηκαν κονδύλια για την αγορά δακρυγόνων, αλεξίσφαιρων γιλέκων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης

Με όλα τα απαραίτητα μέσα για να προστατεύσει τα σύνορα και να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη μαζική προσπάθεια εισόδου χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας εξοπλίζεται η Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο.

Τη στιγμή που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει βάλει μπροστά τις διαδικασίες εκτέλεσης του έργου κατασκευής και επέκτασης του φράχτη στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ενισχύει και τις αστυνομικές δυνάμεις με τον εξοπλισμό που θα κάνει πιο αποτελεσματική την αντιμετώπιση των απειλών.

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκαν περισσότερα από 2.000.000 ευρώ για την προμήθεια δακρυγόνων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και ειδικότερα των απρόβλεπτων συνθηκών που θα δημιουργηθούν αν αυξηθούν οι ροές των μεταναστών στα σύνορα. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προμηθεύεται και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, για τις οποίες θα δαπανηθούν 967.200 ευρώ.


Όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις, τα δακρυγόνα θα εκτοξεύονται από όπλα εκτόξευσης φυσιγγίων δακρυγόνων ουσιών πολλαπλής εκτόξευσης, αξίας 173.600 ευρώ, και όπλα μονής εκτόξευσης, αξίας 164.752 ευρώ.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία θα φορούν πλέον όλες οι δυνάμεις που εμπλέκονται στα σύνορα.

Συγκεκριμένα, θα αγοραστούν 15.000 γιλέκα που θα κοστίσουν 3.540.000 ευρώ. Παράλληλα, έχουν δοθεί παραγγελίες για αντιβαλλιστικά κράνη, πλαστικά κράνη μεγάλης ανθεκτικότητας, ασπίδες, καινούργιες χειροπέδες, προσωπίδες χημικών ουσιών, προστατευτικοί θώρακες, επικαλαμίδες.

Εκτός από τα χερσαία ενισχύονται και τα πλωτά μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται σε επιφυλακή για την κινητικότητα στον Έβρο. Εκτός των άλλων, η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης αγόρασε δύο σκάφη ποταμού από πολυεστέρα, με εξωλέμβιες μηχανές, τρέιλερ μεταφοράς και άλλα παρελκόμενα, και επισκεύασε τα διαθέσιμα πλωτά μέσα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]