Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η υποστήριξη του Ερντογάν προς τον Σάρατζ έχει κοστίσει μέχρι τώρα 12 δισ. ευρώ στη Λιβύη


Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) πλήρωσε 12 δισεκατομμύρια δολάρια ως οικονομική βοήθεια στην Τουρκία, για την υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης, ανέφερε το Middle East Online.

Περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μετρητά καταβλήθηκαν στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, ανέφερε ο ιστότοπος, επικαλούμενος έκθεση του Libya Review, την Κυριακή.

Ο Φαγέζ αλ-Σάρατζ, πρωθυπουργός της αναγνωρισμένης από τα Ηνωμένα Έθνη, GNA, στην Τρίπολη, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσει τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας.

Τούρκοι και αξιωματούχοι της GNA συζήτησαν το πώς η Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξερεύνηση ενέργειας και τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας "σε κάθε πιθανό έργο" για να βοηθήσει τους πόρους να φτάσουν στις παγκόσμιες αγορές, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Middle East Online.


Η Τουρκία είναι ο κύριος υποστηρικτής της GNA ενάντια στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στα ανατολικά της Λιβύης, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο. Την περασμένη εβδομάδα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ-Σίσι απείλησε με πιθανή στρατιωτική επέμβαση σε περίπτωση που η GNA αποπειραθεί να επιτεθεί στη Σίρτη, βασικό κόμβο για τον ορυκτό πλούτο της Λιβύης που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Λιβύη και Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης πληρωμές που οφείλονται σε τουρκικές εταιρείες για προηγούμενες εργασίες ενέργειας και κατασκευών στη Λιβύη, ανέφερε το Middle East Online.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα φέτος για να καλύψει τη λίρα, η οποία υποχώρησε σε χαμηλά ρεκόρ στις αρχές Μαΐου.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]