Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά drones πέφτουν σαν “μύγες” από τις δυνάμεις του Χάφταρ


Στις 28/2, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA),του Χαφτάρ, ανέφερε ότι είχε καταρρίψει 4 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που των δυνάμεων της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), ο οποίος διοικείτο από τον πολιτικό στρατάρχη Khalifa Haftar, ανέφερε ότι είχε υποβιβάσει 4 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που ανήκουν στις δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA). Ο συνολικός αριθμός των UAV που έχουν καταρριφθεί από την 27η Φεβρουαρίου είναι 6, καθώς άλλα 2 είχαν καταρριφθεί την προηγούμενη ημέρα.

Ο διοικητής της δυτικής λαβίδας του LNA, αλ- Μαμπρούκ αλ-Γκαζγουί επιβεβαίωσε την κατάρριψη ενός τουρκικού drone νότια της Τρίπολης αφού απογειώθηκε από την “Τουρκική βάση στη Μίτιγκα”, λέγοντας ότι ήταν παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στη περιοχή.


Ο εκπρόσωπος του LNA, αλ- Μισμάρι, ανέφερε ότι επιβεβαιώνει την ετοιμότητα των μονάδων του να αντιμετωπίζουν κάθε απειλή που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ασφάλεια του κεφαλαίου και των δυνάμεων. Την επόμενη μέρα, ο Αλ-Γκαζουίι είπε ότι ο αριθμός των κατεστραμμένων αεροσκαφών έφτασε τα 6.
“Τα τουρκικά αεροσκάφη προσπάθησαν να αρχίσουν μια μεγάλη αεροπορική επιχείρηση εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων και να στοχεύσουν περισσότερους πολιτικούς στόχους”, πρόσθεσε ο ίδιος σε δήλωση Τύπου το Σάββατο το πρωί.

Ανέφερε ότι οι αντιαερπορικές δυνάμεις “διεξάγουν ακόμα επιχειρήσεις αναγνώρισης ραντάρ για να ιχνηλατήσουν οποιεσδήποτε εχθρικά αεροσκάφη στη ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη δυτική Λιβύη”. Το LNA πραγματοποιεί επίθεση στις δυνάμεις του GNA και στις τουρκικές δυνάμεις, ειδικά στο αεροδρόμιο Μιτίκα. Πάνω από 60 πυραύλους Grad έπληξαν το αεροδρόμιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]