Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταφορά δυνάμεων και στα νησιά μετά τον Έβρο


Μητέρα των μαχών για την άμυνα σ’ έναν αλλιώτικο πόλεμο που έχει κηρύξει η Άγκυρα

Μητέρα των μαχών μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που δίνει τα τελευταία 24ωρα η Ελλάδα.

Απέναντι στην προσπάθεια που κάνει η Τουρκία να «πλημμυρίσει» τη χώρα μας και την Ευρώπη με μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ. Είναι στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Μπορεί στον Έβρο να έχουν γίνει μεγάλες μετακινήσεις στρατιωτικών τμημάτων, όμως οι Τούρκοι και οι διακινητές περιμένουν να κοπάσουν οι άνεμοι, ώστε να στείλουν όσες περισσότερες βάρκες μπορούν από διαφορετικά σημεία του Αρχιπελάγους.

Ήδη στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για τις επόμενες ώρες, από τη στιγμή που οι άνεμοι θα επιτρέπουν στους διακινητές, αλλά και όπως έχει αποδειχτεί και στο επίσημο τουρκικό κράτος, να διευκολύνει τους παράνομους μετανάστες.


Εντολές για σκληρή στάση

Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τη στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να διατηρηθεί η ίδια σκληρή στάση από την Ελληνική πλευρά.

Οι μετακινήσεις δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου δεν είναι λίγες τις τελευταίες ώρες, σχεδόν όλες οι φρουρές έχουν ενισχυθεί.

Ο λόγος όχι για τους μεγάλους σχηματισμούς που έχει πολυάριθμο στρατιωτικό προσωπικό, αλλά για τα μικρότερα νησιά, τα οποία με πάρα πολλούς τρόπους έχει φανεί ότι έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Τουρκίας.

Οι Ειδικές αμφίβιες δυνάμεις των νησιών βρίσκονται σε συναγερμό, ενώ και η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού ήδη έχει πάρει θέση στη νησιωτική Ελλάδα και με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει, θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση φρούρησης των θαλασσίων συνόρων.

Πάντως όλοι γνωρίζουν, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ότι αν δεν υπάρξει λύση από την πλευρά της Τουρκίας, όταν οι μετανάστες βρεθούν στα Ελληνικά νερά, τότε τα πάντα οδηγούνται απειλητικά στον ίδιο μονόδρομο που έχει ζήσει η χώρα…

Μαχητικά σε όλο το μήκος του Αιγαίου

Ήδη από τα περασμένα μεσάνυχτα, σε όλο το μήκος του Αιγαίου, οι νησιώτες έγιναν μάρτυρες πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου με τα μέσα που διαθέτουν τ’ αεροσκάφη της, κατέγραφε και μετέδιδε πολλές πληροφορίες στο κέντρο επιχειρήσεων με τα σημεία συγκέντρωσης μεταναστών στα τουρκικά παράλια.

Παράλληλα ακόμη και με τα υπάρχοντα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα, προσπαθεί να συλλέξει κι από εκεί οποιαδήποτε πληροφορίες μπορεί και που θα φανεί χρήσιμη για τις επερχόμενες μεταναστευτικές ροές από τη θάλασσα.

Τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού έχουν επίσης ενισχυθεί με επιπλέον μονάδες επιφανείας σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας.

Η Ελληνική πλευρά θεωρεί βέβαιο ότι η Τουρκία θα παρέχει οποιαδήποτε ευκολία μπορεί στους μετανάστες ώστε να περάσουν στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό έδαφος.

Η ενισχυμένη «ασπίδα» του Έβρου

Δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάστηκε η εμφάνιση των στρατιωτικών δυνάμεων για την αποτροπή μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελληνική πλευρά και αυτό δεν έχει γίνει μόνο μια φορά στον Έβρο.

Μετανάστες έκοψαν συρματοπλέγματα με ειδικούς κόφτες (σ.σ. σαν να τους είχαν μαζί τους από καιρό) και επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, όμως η παρουσία του Στρατού Ξηράς με οχήματα Hummer και VBL ήταν καθοριστική.

Κατευθύνσεις σε δυο επίπεδα

Σε στρατιωτικό επίπεδο η ηγεσία έχει δώσει κατευθύνσεις σε δυο επίπεδα: το πρώτο είναι οι μετακινήσεις, που εξυπηρετούν και τα Σώματα Ασφαλείας, όπως αυτή που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου με C-130 από την Ελευσίνα στην Αλεξανδρούπολη και μεταφέρθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 1000 άτομα, του Στρατού Ξηράς μεταφέρονται στον Έβρο για να ενισχύσουν τις τοπικές μονάδες που δεν σταμάτησαν ένα 48ωρο ν’ αναχαιτίζουν τις προσπάθειες της παράνομης μετανάστευσης στη μεθοριακή γραμμή.

Οι μετακινήσεις αυτές συνεχίζουν να γίνονται και αυτή την ώρα με λεωφορεία από διαφορετικά σημεία της επικράτειας, την κεντρική, δυτική και βόρειο Ελλάδα. Ο Έβρος αυτή τη στιγμή όπως εξηγούν ανώτατες πηγές δεν είναι «μεγάλο στοίχημα» αλλά μια ουσιώδης κίνηση του αμυντικού δόγματος που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις και που γίνεται πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, είχαμε χιλιάδες προσπάθειες αποτροπής παράνομων κινήσεων να περάσουν τα σύνορα, σχεδόν ισάριθμες με το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών στον Έβρο.

Οι περισσότερες ανασχέσεις τόσο των δυνάμεων ασφαλείας όσο και των στρατιωτικών τμημάτων που φρουρούν τον Έβρο, μόνο στο φυλάκιο 1 των Καστανιών ξεπέρασαν τις 1.500 κι όλες οι υπόλοιπες κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, τόσο στο χερσαίο κομμάτι όσο και σε περάσματα από το ποτάμι.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]