Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαφωνία στις ΗΠΑ για την αποστολή Patriot στη Τουρκία


Σε αντίθετη τροχιά φαίνεται να είναι το Αμερικανικό Πεντάγωνο με τον εκπρόσωπο της χώρας για τη Συρία, πρεσβευτή Τζέιμς Τζέφρι αναφορικά με την αποστολή συστοιχίας Patriot στη Τουρκία κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Ο Τζέφρι πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Τουρκία φέρεται να πιέζει μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ικανοποίηση του αιτήματος αμυντικής βοήθειας στην Άγκυρα αναφέρει ο ιστότοπος Politico. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ήδη σφοδρές αντιδράσεις στο Πεντάγωνο, αφού αξιωματούχοι είναι αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με δεδομένη την προϊστορία της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια κίνηση όσο δεν έχει ξεκαθαριστεί το "status των s400".


Η αγορά των Patriot είχε συνδεθεί όχι μόνο με το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S400 το οποίο έχει προμηθευτεί η Τουρκία αλλά και αυτήν των μαχητικών F-35, των οποίων την προμήθεια έχει μπλοκάρει, προς το παρόν, όπως φαίνεται η Αμερικανική πλευρά.

Σημειώνεται ότι προ ημερών το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αποκάλυψε ότι η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot στα νότια σύνορά της για να αντιμετωπιστούν μελλοντικές επιθέσεις των συριακών στρατευμάτων, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία. Το δημοσίευμα μάλιστα επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλούσι Ακάρ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μηπως παιζεται κατι αλλο;

    Συμφερει τους Αμερικανους να βοηθησουν ή να ξεφορτωθουν τον σουλτανισκο μεσω μιας τρανταχτης

    ηττας απο Συριους -Ρωσους;

    Η ρωσικη επιρροη στην Συρια ,ουτως η αλλως, ειναι γεγονος που δεν αντιστρεφεται.

    Απεναντιας, η τουρκικη επιρροη μπορει να σβησει και μαζι με αυτην σβηνει και ο σουλτανισκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]