Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν σήμερα είχαμε ΣΥΡΙΖΑ...


Γράφει ο Τάσος Ευαγγελίου

«Welcome refugees» έγραφε το πανό που κρατούσαν η Ρένα Δούρου, ο Θοδωρής Δρίτσας και άλλα στελέχη που υποδεχόντουσαν τον Νοεμβρίου του 2019 πρόσφυγες προερχόμενους από τα νησιά του Β. Αιγαίου. Η εικόνα που μεταδόθηκε και το μήνυμα σαφές. Ανάλογο με αυτό της Τασίας Χριστοδουλοπούλου όταν το 2015 εν μέσω της μεγάλης κρίσης δήλωνε πως οι πρόσφυγες λιάζονται και μετά… εξαφανίζονται.

Αυτή ακριβώς η εξαφάνιση ήταν η αρχή που μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα είδος προσφυγικού «γκέτο». Οι Ευρωπαίοι τρόμαξαν με τα καραβάνια των προσφύγων/μεταναστών και έκλεισαν τα σύνορά τους εγκλωβίζοντας τους στο ελληνικό έδαφος. Και κυρίως στα νησιά του Β. Αιγίου όπου απροετοίμαστα βρέθηκαν εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης με ανθρωπιστικές διαστάσεις.

Είχε προηγηθεί η εναγώνια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση δύο σχεδόν μηνών και εν μέσω οικονομικής κρίσης με ορατό ένα brexit, πάσχιζε να κλείσει την Αμυγδαλέζα. Ένα κλειστό κέντρο για τους μετανάστες με δομές στήριξής του.


Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ονόμαζε φυλακή και επεδίωκε απο τότε που ήταν αντιπολίτευση να κλείσει. Η Αμυγδαλέζα ήταν το… Mega του προσφυγικού. Και έκλεισε για να φτιαχτούν αμέσως μετά οι Μόριες, οι δομές «φιλοξενίας» που έφεραν και τις ΜΚΟ και τη διαχείριση εκατομμυρίων πόρων με άγνωστη κατάληξη

Η Αμυγδαλέζα, που το 2016 ξαναλειτούργησε ως δομή, δεν ήταν το μόνο για το οποίο αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο φράχτης του Έβρου, αυτός που σήμερα, μαζί με τις δυνάμεις της αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων συγκρατεί ένα καραβάνι μεταναστών που ξεπερνούν ήδη τους 5000 και αναμένονται και άλλοι (για 30.000 μίλησε ο ίδιος ο Ερντογάν) ήταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση.

Λυσσαλέες αντιδράσεις από τα στελέχη του που τάσσονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελεύθερης διακίνησης και μέσω Έβρου, όπως και μέσω των νησιών από τη θάλασσα που «δεν έχει σύνορα»

Βέβαια μετά το προσφυγικό κύμα του 2015 ως κυβέρνηση δεν αφαίρεσε τον φράχτη ελέω Μουζάλα, ο οποίος όμως δέχθηκε δριμεία επίθεση μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η νεολαία του κόμματος είχε πρωτοστατήσει ζητώντας απο την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «Να υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις των διεθνών οργανισμών και να προχωρήσει στην δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διόδων για τους πρόσφυγες στον Έβρο και σε άλλα σημεία»

Αυτή ήταν πάντα η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη είναι. Η δημιουργία διόδων για τους μετανάστες. Ανεξαρτήτως προελεύσεως. Χωρίς τον φράχτη του Έβρου και χωρίς ελέγχους στα νησιά...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]