Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φυλάκιση 3,5 ετών σε 17 μετανάστες για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha, 17 πρόσφυγες και μετανάστες, αφγανικής προέλευσης, που είχαν είχαν περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος μέχρι το Σάββατο το πρωί και συνελήφθησαν από τις αρχές, δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου Ορεστιάδας και καταδικάστηκαν σε 3,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Όπως έχει γίνει γνωστό, συνολικά έχουν γίνει τουλάχιστον 73 συλλήψεις για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια και σχηματίστηκαν οι σχετικές δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ, καθώς προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία.


Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα σύνορα

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ανασχέσει τις παράνομες ροές προς τη χώρα που υποκινούνται από ψευδείς ειδήσεις που διακινεί η τουρκική πλευρά, περί ανοίγματος των συνόρων. Για αυτό τον λόγο αποστέλλονται μαζικά SMS προς τα τα τηλέφωνα των προσφύγων και μεταναστών, γνωστοποιώντας τους ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Το μήνυμα αναφέρει: "Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα έχει αυξήσει στο μέγιστο την ασφάλεια των συνόρων της. Μην προσπαθήσετε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα”.

Και νέο SMS

Η ελληνική πλευρά "επικαιροποίησε” το γραπτό μήνυμα που μεταδίδεται προς τα κινητά τηλέφωνα όσων θα προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα. Εκτός από την προειδοποίηση ότι τα σύνορα είναι κλειστά και θα απωθηθούν όλοι όσοι επιχειρήσουν να τα παραβιάσουν, αναφέρεται ότι τα νούμερα των προσφύγων- μεταναστών οι οποίοι έχουν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος και διακινούνται από τις τουρκικές αρχές είναι ψευδή και παραπλανητικά.

Το μήνυμα που μεταδίδεται στα κινητά όσων πλησιάζουν τα σύνορα από την Ελληνική Κυβέρνηση είναι το εξής:
No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely false and misleading.
Μηνύματα και από τον στρατό

Όπως ενημερώνει η κυβέρνηση, στο φράχτη μεταδίδονται από κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού μηνύματα προς τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος. Τα μηνύματα είναι στις εξής γλώσσες: Αραβικά, Αγγλικά, Παντζάμπι/Ουρντού (Πακιστάν), Φαρσί (Αφγανιστάν & Ιράν), Παστού (τμήμα Αφγανών) και Μπενγκάλι (Μπανγκλαντές).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]