Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα επεισόδια στον Έβρο - τραυματίστηκε αστυνομικός


Χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών γίνεται αυτή την ώρα ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανεών.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες - μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.


Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες.

Ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr, ακόμα μια δύσκολη νύχτα παρατηρήθηκε κατά μήκος της συνοριακής γραμμής στον Έβρο, καθώς οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. 'Ερχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες:

-Περίπου στις δύο τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως. Όπως σημειώνουν πηγές, από τη μια και μισή τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί απο το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο Ελληνικό έδαφος.

-Κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν.

Στον 'Εβρο βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός, Αλκιβιάδης Στεφανής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]