Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεύτερη νύχτα στον Εβρο: Ενταση, χημικά, 70 συλλήψεις


Η νύχτα του Σαββάτου στον Έβρο ήταν πολύ δύσκολη, με περίπου 4.000 ανθρώπους πίσω από τον φράχτη των συνόρων

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο όπου το βράδυ του Σαββάτου 29/2 παρέμειναν στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενδεικτικό είναι ότι από το πρωί του Σαββάτου οι συγκεντρωμένοι, έχοντας αφήσει πίσω τους τα τουρκικά φυλάκια, πετούσαν πέτρες προς την Αστυνομία, ενώ άναψαν φωτιές. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά για να τους απομακρύνουν από το σημείο και να μη φτάσουν στη χώρα μας.

Στον Έβρο μεταβαίνει κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, γνωστή ως ΕΚΑΜ της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ενισχυθεί και με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα.

Παράλληλα, οι Ειδικές αμφίβιες δυνάμεις των νησιών βρίσκονται σε συναγερμό, ενώ και η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού ήδη έχει πάρει θέση στη νησιωτική Ελλάδα και με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει, θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση φρούρησης των θαλασσίων συνόρων. Ήδη στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για τις επόμενες ώρες, από τη στιγμή που οι άνεμοι θα επιτρέπουν στους διακινητές, αλλά και όπως έχει αποδειχτεί και στο επίσημο τουρκικό κράτος, να διευκολύνει τους παράνομους μετανάστες.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά, η οποία καθημερινά ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Το Σάββατο 29/2, οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος.

Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να «απαντήσουν» με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από απέναντι.

Με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές, οι συγκεντρωμένοι στην άλλη πλευρά των συνόρων προσπαθούν να «ξορκίσουν» το τσουχτερό κρύο και την υγρασία, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο τελωνείο των Καστανεών, όπου οι κάτοικοι δείχνουν εξοικειωμένοι με τη διαφορετική αυτή κινητικότητα που καταγράφεται στα σύνορα καθώς η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή είναι στην καθημερινότητά τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]