Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Αστυνομική έφοδος και συλλήψεις στα γραφεία του Sputnik


Η αστυνομία της Τουρκίας έκανε έφοδο στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη και έθεσε υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, «Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή και έθεσαν υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη του παραρτήματος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων. Ο Μαχίρ Μπόζτεπε μεταφέρεται στη γενική διεύθυνση της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, Τούρκοι αστυνομικοί ερευνούν τα γραφεία του στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να αποκαλύψουν τον λόγο.


Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί στην Άγκυρα άλλοι τρεις συνεργάτες του Sputnik, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Ομίλου, Μαργαρίτα Σιμονιάν και τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Με βάση την τελευταία πηγή, οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν όταν πήγαν σε αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν μήνυση επειδή την προηγούμενη νύχτα τα σπίτια τους έγιναν στόχος επίθεσης από αγνώστους. «Αυτοί οι χούλιγκαν τους απείλησαν, φώναζαν ότι πρόδωσαν την πατρίδα τους επειδή εργάζονται για τους Ρώσους», είπε η Σιμονιάν.

Όταν έφτασαν στο τμήμα, οι Τούρκοι αστυνομικοί τους είπαν ότι ήταν «καταζητούμενοι» επειδή το Σάββατο έγραψαν ένα άρθρο το οποίο προκάλεσε αναταραχή στην Τουρκία. Στο συγκεκριμένο άρθρο, το Sputnik χαρακτήριζε «κλεμμένη επαρχία» την περιοχή του Χατάι, την οποία προσάρτησε η Τουρκία το 1939, με την άδεια της Γαλλίας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι η επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και η κράτησή τους από την τουρκική αστυνομία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]