Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική φρίκη δίχως τέλος


Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας έπαψε να δέχεται πρόσφυγες, λέγοντας πως θα το κάνει ευχαρίστως, αφού όμως όλες οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ πάρουν τα ποσοστά που έχουν συμφωνηθεί. Μέχρι τότε, θα κρατάει ερμητικά κλειστά τα σύνορα της είτε για πρόσφυγες, είτε για μετανάστες. Η Βουλγαρία δε, στα σύνορα της με την Τουρκία που υπολογίζονται στα 300 χιλιόμετρα έχει στείλει στρατό που δεν διστάζει να πυροβολήσει όποιον επιχειρήσει να τα διασχίσει. Έτσι το πρόβλημα συσσωρεύεται στην Ελλάδα, στα σύνορα της στον Έβρο και ειδικά στα νησιά της που δέχονται κυριολεκτικά μία εισβολή τεράστιας έκτασης. Δεν είναι δε μόνο Σύριοι αυτοί που εισβάλουν, είναι οι συντριπτικά λιγότεροι, αφού οι διακινητές και οι ΜΚΟ του Soros ή όποιου άλλου, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα των Σύριων, έχουν φέρει εκατοντάδες χιλιάδες άλλους από τις φτωχές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Το ίδιο έχει κάνει και ο Τούρκος δικτάτορας, στα πλαίσια του υβριδικού-μεταναστευτικού πολέμου που διεξάγει εναντίον μας. Έτσι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, χωρίς καμία δυνατότητα επίλυσης της.

Γράφει η Σερένα Νομικού

Μόνο από τις αρχές Δεκεμβρίου, 900.000 Σύριοι έχουν εκτοπισθεί από το IDLIB που βομβαρδίζεται νυχθημερόν από την κυβέρνηση της χώρας και τη Ρωσία, ενώ το 80% είναι γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με τη UNICEF, μισό εκατομμύριο κορίτσια και αγόρια εγκατέλειψαν την περιοχή, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι περισσότεροι άνδρες άλλωστε έχουν πεθάνει στον πόλεμο τα τελευταία χρόνια. Κατά τον ΟΗΕ, στην περιοχή εξελίσσεται η μεγαλύτερη ανθρωπιστική ιστορία φρίκης του 21ου αιώνα. Οι άνθρωποι κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από ελιές ή στο πίσω ανοιχτό μέρος αγροτικών αυτοκινήτων (φωτογραφία). Τα μωρά παγώνουν και πεθαίνουν καθημερινά, αφού οι θερμοκρασίες το Φεβρουάριο ήταν στους -7 βαθμούς τις νύχτες. Στα νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε μέρα 1-2 παιδιά, τραυματισμένα από τις βόμβες.

Ο δρόμος προς την Τουρκία που χρησιμοποιούσαν πολλοί Σύριοι, για να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου έως το καλοκαίρι του 2015, έχει κλείσει. Ο Τούρκος πρόεδρος έκτισε ένα τείχος εκατοντάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Συρία, ύψους 3 μέτρων και εφοδιασμένο με θερμικές κάμερες. Οι Τούρκοι στρατιώτες πυροβολούν χωρίς να διστάσουν καθόλου όποιους προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα (πηγή). Οι γιατροί στα νοσοκομεία αναφέρουν δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις.


Η αλήθεια είναι βέβαια πως η Τουρκία πήρε περισσότερους από 3.000.000 Σύριους, μεταξύ άλλων επειδή εισέπραξε από την ΕΕ χρήματα για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Ακόμη χειρότερα, έπεσε στην παγίδα της Ρωσίας και θέλησε να καταλάβει την περιοχή του IDLIB, θεωρώντας το ως ευκαιρία. Απέτυχε τελικά παταγωδώς, πληρώνοντας πανάκριβα την ανοησία της.

Οι δορυφορικές εικόνες τώρα δείχνουν πως όλο και περισσότερα στρατόπεδα μεταναστών έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Εκατοντάδες χιλιάδες σκηνές έχουν στηθεί στα χωράφια, ενώ δεκάδες χιλιάδες Σύριοι, μαζί με Αφγανούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς κλπ. κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους. Δεν υπάρχουν πλέον δωρεάν διαμερίσματα ή σκηνές, όπως τους είχαν υποσχεθεί οι ΜΚΟ και οι διακινητές που τους έφεραν έως εκεί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, υπάρχουν ακόμη τρεις τρόποι εξόδου από τη Συρία προς την Τουρκία.
(α) Ο φθηνότερος αλλά και πιο επικίνδυνος είναι το ανέβασμα στο τείχος με σκάλες που χρεώνεται με 600 € από τους λαθρέμπορους-διακινητές. Ο κίνδυνος εδώ να καούν ή να πυροβοληθούν είναι μεγάλος.
(β) Ο επόμενος και ασφαλέστερος είναι η σήραγγα που έχει σκαφτεί κάτω από το τείχος. Κόστος 2.000 €.
(γ) Ο τρίτος και πιο ακριβός, ο ονομαζόμενος VIP, είναι η είσοδος στην Τουρκία με παραποιημένα έγραφα. Κόστος 3.500 €. Και με τους τρεις τρόπους, μπορούν να διαφύγουν 500 άτομα την ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία μετά την ήττα της στο IDLIB, ευρισκόμενη στα όρια της χρεοκοπίας και αντιμετωπίζοντας την απειλή της νέας πανδημίας, επί πλέον στις δεκάδες ασθένειες των μεταναστών, επέλεξε το άνοιγμα των συνόρων προς την Ευρώπη. Είναι άλλωστε κάτι που σκέφτονται πολλές Ελληνίδες και Έλληνες, μη βρίσκοντας άλλο τρόπο να διαχειριστούν τα σμήνη των λαθρομεταναστών που κατακλύζουν τα νησιά και που μεταφέρονται ανεύθυνα στην ενδοχώρα. Να τους διευκολύνουν δηλαδή το πέρασμα στις άλλες χώρες που αρνούνται να συνδράμουν, τουλάχιστον όσον αφορά τους πρόσφυγες, αρκούμενες στα μεγάλα λόγια.

Θυμίζω εδώ πως και η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας έπαψε να δέχεται πρόσφυγες, λέγοντας πως θα το κάνει ευχαρίστως, αφού όμως όλες οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ πάρουν τα ποσοστά που έχουν συμφωνηθεί. Μέχρι τότε, θα κρατάει ερμητικά κλειστά τα σύνορα της είτε για πρόσφυγες, είτε για μετανάστες. Η Βουλγαρία δε, στα σύνορα της με την Τουρκία που υπολογίζονται στα 300 χιλιόμετρα έχει στείλει στρατό που δεν διστάζει να πυροβολήσει όποιον επιχειρήσει να τα διασχίσει.

Έτσι το πρόβλημα συσσωρεύεται στην Ελλάδα, στα σύνορα της στον Έβρο και ειδικά στα νησιά της που δέχονται κυριολεκτικά μία εισβολή τεράστιας έκτασης. Δεν είναι δε μόνο Σύριοι αυτοί που εισβάλουν, είναι οι συντριπτικά λιγότεροι, αφού οι διακινητές και οι ΜΚΟ του Soros ή όποιου άλλου, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα των Σύριων, έχουν φέρει εκατοντάδες χιλιάδες άλλους από τις φτωχές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Το ίδιο έχει κάνει και ο Τούρκος δικτάτορας, στα πλαίσια του υβριδικού-μεταναστευτικού πολέμου που διεξάγει εναντίον μας. Έτσι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, χωρίς καμία δυνατότητα επίλυσης της.

Κλείνοντας, έχω γράψει δεκάδες άρθρα για τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης, ειδικά σε σχέση με τη Σουηδία. Χωρίς φυσικά να είμαι ρατσίστρια και παρά το ότι καταλαβαίνω τη φρικιαστικές συνθήκες ζωής αυτών των ανθρώπων.
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα τους, ενώ η Ευρώπη δεν έχει καμία διάθεση να τη βοηθήσει. Αντίθετα, θέλει να τη μετατρέψει σε ένα τεράστιο στρατόπεδο μεταναστών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Επομένως, δεν έχει άλλη λύση από το να αμυνθεί, όσο απάνθρωπο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Όσον αφορά την Τουρκία, μόνη της προκάλεσε αυτό το χάος που καλείται σήμερα να διαχειριστεί.

Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]