Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίσκεψη στο Μόσχα: Το βέτο, οι σαχλαμάρες και η αξιοπιστία...


Αθήνα και Μόσχα αποφάσισαν να «γυρίσουν σελίδα» στις διμερείς σχέσεις τους, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Tσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλ Πούτιν.

Τούτο όμως ουδόλως σημαίνει ότι έσβησαν μονοκοντυλιά τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει πλέον τις δύο χώρες σε ότι αφοράς τα συμφέροντα κι την πολιτική τους στο θέμα των Σκοπίων.

Η επίσκεψη Tσίπρα δεν απέδωσε θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά στο βασικό θέμα συζήτησης.

Η Μόσχα έδειξε σαφέστατα αυτή την στιγμή ότι δεν προτίθεται να αναθεωρήσει το προαναγγελθέν βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όταν έρθει προς επικύρωση σ΄ αυτο η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αυτό είναι θέμα των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και μόνον», φέρεται να είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κόβοντας δι αυτού του τρόπου κάθε περεταίρω συζήτηση με τον κ.Τσίπρα.

Επομένως, η Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και αν περάσει αλώβητη από το ελληνικό Κοινοβούλιο, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ρωσικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε.

Το θέμα αυτό δεν εθίγη στη συνέντευξη τύπου. Ήταν όμως εμφανής η αρνητική και σκωπτική διάθεση του κ. Πούτιν απέναντι στις ελληνικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών, με βάση κατηγορίες Μυστικών Υπηρεσιών σε βάρος τους.


«Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι στην Ελλάδα και τη Ρωσία πιστεύουν κάποιοι ότι η Ρωσία κάνει μαύρα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, ότι υπάρχει συνωμοσία σε βάρος της Ελλάδας. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ..» είπε δημοσίως και κατά πρόσωπο στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Β. Πούτιν, που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να κρύψει τη δυσαρέσκεια τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η συζήτηση στο θέμα αυτό ήταν μάλλον θερμή και πολύ δύσκολη για την ελληνική πλευρά, που δεν κατόρθωσε να τουμπάρει το αρνητικά διαμορφωμένο κλίμα. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος προχώρησε σε όχι κολακευτικές συγκρίσεις «αξιοπιστίας» ανάμεσα στον κ. Tσίπρα και πρώην συντρόφους- υπουργούς των κυβερνήσεων του..

Ο Β.Πούτιν μάλιστα, έκανε δημοσίως και «μάθημα διαχείρισης κρίσης» στον κ. Tσίπρα, επισημαίνοντας ότι... «αν οι Μυστικές Υπηρεσίες έχουν ερωτήσεις (σς σχετικά με τις κινήσεις Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα για το θέμα των Σκοπίων), τότε..υπάρχουν πολλοί τρόπο να διευθετηθούν τα θέματα ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ..»

Βεβαίως, η ρωσική πλευρά δεν αρνήθηκε την διμερή οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα, σε τόνους όμως χλιαρούς, και «ρουτίνας..

Η ελληνική κυβέρνηση, παρά ταύτα ελπίζει τώρα ότι οι πάγοι μπορεί να λιώσουν στην προσεχή επίσκεψη Tσίπρα στη Μόσχα μέσα στο 2019.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]