Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέος αρχηγός στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών


Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταδίδουν ότι ανέλαβε καθήκοντα ως νέος αρχηγός της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της GU (Κύριας Διεύθυνσης -GU- του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας ) γνωστής παλαιότερα ως GRU, ο αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστιουκόφ, ωστόσο το Κρεμλίνο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τον διορισμό του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τον διορισμό, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφου. «Δεν έχω δει προς το παρόν το σχετικό διάταγμα, γι' αυτό και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω» δήλωσε ο Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είχε μεταδώσει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τοποθετείται στην θέση του αρχηγού της GU ναυτικός , ο αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστιουκόφ.


Το πρακτορείο Interfax, είχε επίσης μεταδώσει επικαλούμενο δική του πηγή ότι « η τοποθέτηση του (Κοστιουκόφ ) έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Η εφημερίδα Vedomosti γράφει ότι ο Κοστιουκόφ εργάζεται στην GRU αρκετές δεκαετίες και το όνομα του βρίσκεται στον κατάλογο των Ρώσων αξιωματούχων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Ο Κοστιουκόφ, μετά τον θάνατο του προκατόχου του, του Ίγκορ Κόρομποφ, εκτελούσε χρέη αναπληρωτή αρχηγού από τον Νοέμβριο. Ο Κόρομποφ είναι ο δεύτερος αρχηγός της GRU που πεθαίνει όντας εν ενεργεία. Ο προκάτοχός του, ο Ίγκορ Σεργκούν, είχε αποβιώσει αιφνιδίως το 2016.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]