Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Ζητούνται χαφιέδες


Έλλειψη συνεργατών στις μυστικές υπηρεσίας και την υπηρεσία προστασίας συντάγματος στη Γερμανία

“Κάνε το καλό στα κρυφά” είναι το σλόγκαν με το οποίο προσπαθεί να προσελκύσει συνεργάτες η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Γερμανία, που βρίσκεται συχνά- πυκνά στο στόχαστρο για την ανοχή της στην ακροδεξιά και τη διασύνδεση συνεργατών της ακόμα και με νεοναζιστικά δίκτυα.

Φαίνεται πως δεν είναι και πολλοί οι Γερμανοί που θέλουν κάνουν το καλό στα κρυφά, καθώς στη βασική μυστική υπηρεσία της Γερμανίας BND υπάρχουν 970 ακάλυπτες θέσεις, ενώ στην υπηρεσία προστασίας του συντάγματος αυτές ανέρχονται σε πάνω από 1000. Οι ελλείψεις παρατηρούνται κυρίως σε υποψηφίους με γνώσεις ξένων γλωσσών και γυναίκες από το χώρο της πληροφορικής, των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας. Αναζητούνται επίσης απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων ως απλοί πράκτορες και υπεύθυνοι παρακολούθησης.


Μεγάλο πρόβλημα για τις μυστικές υπηρεσίες είναι πως πολλοί συνεργάτες αρνούνται να μετακομίσουν από την παλιά έδρα στο Πούλαχ στην καινούρια που βρίσκεται στο Βερολίνο. Η υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος σκοπεύει να διπλασιάσει το δυναμικό της ως το 2022, προσλαμβάνοντας 2900. Προς το παρόν όμως η προσφορά χαφιέδων είναι πολύ μικρότερη από τη ζήτηση, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να εξετάζει τη χρήση “κυνηγών κεφαλών”, που θα δελεάζουν στοχευμένα υποψήφιους συνεργάτες. Κανονικό σκάουτινγκ χαφιέδων δηλαδή, που ίσως θα προσέφερε και μια καλή ιδέα για τηλεριάλιτι.

Αν πάλι αποτύχει κι αυτή η προσπάθεια, ίσως οι “ατζέντηδες χαφιέδων” να πρέπει να αναζητήσουν την τύχη τους κι εκτός συνόρων. Όλο και κάποιοι πρόθυμοι θα βρεθούν να υπηρετήσουν τα ιδεώδη του γερμανικού αστικού κράτους.

Με πληροφορίες από: zeit.de
Katiousa


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]