Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το έκτρωμα των Πρεσπών πάει για… βρούβες


Γκάφα ή σκόπιμη ενέργεια προκειμένου να τιναχτεί στον αέρα η συμφωνία των Πρεσπών; Ό,τι κι αν συμβαίνει αυτό που έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο Ζόραν Ζάεφ υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα που δίνουν πολλοί, οι περισσότεροι για να μην περάσει το Μακεδονικό της Αριστεράς.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός αποκάλυψε επί της ουσίας ότι η συμφωνία της γραβάτας κρύβει πολλά μυστικά τα οποία είτε δεν βλέπαμε είτε με κάποιο τρόπο είχαν συγκαλυφθεί είτε απλά πέρασε επικοινωνιακά το κόλπο Τσίπρα – Κοτζιά και δεν πήραμε χαμπάρι τι έγινε.

Η ουσία είναι απλή και την καταλαβαίνουν ακόμη και εκείνοι που έχουν καλή διάθεση για να τα βρούμε με τους γείτονες και να τελειώσει η εκκρεμότητα. Όταν ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς αποδέχθηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία που έδινε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα τότε συμφώνησαν και για όσα ακολουθούν.

Δηλαδή και την μακεδονική μειονότητα. Τελεία και παύλα. Χωρίς τη μειονότητα δεν υπάρχουν και τα άλλα δύο και αντίστροφα.

Κι ας πούμε ότι ο Τσίπρας ο πολυχρονεμένος, είχε καλές προθέσεις και ο Ζάεφ ακόμη καλύτερες και δεν θα θέσει θέμα μειονότητας στην Ελλάδα, ούτε να διδάσκεται η γλώσσα σε ελληνικά σχολεία, ούτε να μας πάνε στα διεθνή δικαστήρια για καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Τι θα γίνει αν του χρόνου ή το 2020 έρθει ένας νέος… Γκρουέφσι και θέσει τέτοια θέματα; Τα οποία μάλιστα τα έχουμε υπογράψει με χέρια και με πόδια;


Είναι προφανές ότι στις Πρέσπες βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Είτε στην κυβέρνηση είναι ηλίθιοι και δεν καταλάβαιναν τι τους έβαζε ο Νίμιτς να υπογράψουν είτε είναι προδότες, είτε και τα δύο, γεγονός για το οποίο μάλλον συμφωνούν οι περισσότεροι.

Ανέκαθεν το Μακεδονικό ήταν ένα… μη πρόβλημα για την Αριστερά. Όποιος μιλούσε γι’ αυτό, όποιος μιλάει για ελληνικό Αιγαίο, όποιος μιλά για δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, όποιος τολμά να θίξει το θέμα των Κατεχόμενων είναι απλά εθνικιστής, ακροδεξιός, πατριδοκάπηλος και άλλα πολλά.

Διότι αν δεν είσαι διεθνιστής, απολιτίκ, αφάσιος τύπος που δεν σε νοιάζει τίποτε παρά μόνο το τσίπουρο και η τζιβάνα Εξαρχείων, είσαι αποτυχημένος.

Και κάπως έτσι το έκτρωμα των Πρεσπών πάει για… βρούβες. Ποιος άραγε θα βάλει τώρα την υπογραφή του στο επονείδιστο κείμενο που μας έφεραν οι… μεγάλοι διπλωμάτες του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος θα τολμήσει να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας πλην των Συριζαίων που έτσι κι αλλιώς δεν θα ξαναδούν βουλή; Θα τολμήσουν τα μπακακάκια του Ποταμιού ή τίποτε τελειωμένοι Ανελίτες;

Όμως, θα πρέπει να δούμε από αυτούς που θα ψηφίσουν και πόσο… θα αυξηθεί η περιουσία τους. Διότι μόνο με πολλά αργύρια μπορεί να περάσει ένα ανθελληνικό κείμενο που θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στη χώρα στο μέλλον.

Να αγιάσει το στόμα του Ζάεφ λοιπόν που βγήκε και τα είπε χύμα. Άγαλμα στο Σύνταγμα θα πρέπει να του στήσουμε.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]