Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κίτρινα γιλέκα και ραγιάδικα φέσια ή... εκεί που αγωνίζονται...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Θα μπορούσε να φανταστεί άραγε κανείς τί θα συνέβαινε ας πούμε στην Γαλλία, ή στην Ιταλία, ή και αλλού, αν με τις παρούσες ελληνικές συνθήκες φτωχοποίησης και εξανδραποδισμού ενός ολόκληρου λαού, εξαπέλυε ο πρωθυπουργός τους ή ο πρόεδρός τους εναντίον πυρόπληκτου, ή σεισμοπαθούς , ή απ΄οποιαδήποτε άλλη καταστροφή πολίτη, την επικών διαστάσεων μ@λακία
"Ε, και νά 'παιρνες τα δύο χιλιάρικα τί θα τα έκανες; Θα τα σπαταλούσες! ";

Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για μ@λακία.
Πρόκειται για συνειδητή αλητεία.
Πρόκειται για αλλαζονική υποβάθμιση της νοημοσύνης και υπόληψης του λαού.
Πρόκειται για ξετσίπωτο αμοραλισμό, και περιφρόνηση κάθε κοινής λογικής.

Συγχρόνως όμως πρόκειται και για έναν αμόρφωτο (ελέω "σοσιαλιστικής" 30χρονης παιδείας) ή ημιαγράμματο λαό, που μέσα στην έλλειψη παιδείας του φαντάζεται πως οι κοινωνικές κατακτήσεις είναι φρούτα ώριμα που φυτρώνουν κάπου στο εξωτερικό και έρχονται να εφαρμοστούν άκοπα, ή με ελάχιστο αγώνα και επί των κεφαλών ημών.

Μέσα στην φιλαρέσκειά του και την παραμύθα πως "του έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει" δεν έμαθε να διεκδικεί στα σοβαρά, να εξεγείρεται, να επαναστατεί.
Έμαθε να βολεύεται και να τα περιμένει όλα έτοιμα.


Δεν διαθέτει την παιδεία τούτος ο ραγιάδικος και παρτάκιας λαός να καταλάβει ούτε καν, πως σε μία χώρα υπό ξένη κυριαρχία, υπό κατοχή όπως η δική μας, όταν υπάρχει "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος", βρισκόμαστε ήδη στην ζώνη του λυκόφωτος για την δημοκρατία, για την ελευθερία της σκέψης, για τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ποιός δεν έχει δεί κάποια μελλοντολογική ταινία, όπου περιγράφονται δυστοπικές, σκοτεινές, φασιστοκρατούμενες κοινωνίες ανθρώπων-ρομπότ, ανθρώπων-υποκειμένων; Σε όλες αυτές πάντα υπάρχει ένα  "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος" ή κάτι παρόμοιο, επιφορτισμένο να προστατεύει το σύστημα από "ιερόσυλες" ελεύθερες σκέψεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη πιό "ιερόσυλες"-καταστροφικές για το (φασιστικό-εξουσιαστικό) σύστημα πράξεις.

Οι κοινωνίες έξω, κοινωνίες κοινωνικά και ιστορικά μορφωμένων ανθρώπων, έχουν ήδη διαισθανθεί τον κίνδυνο που διατρέχουν από την ραγδαία επικράτηση του νεοφιλελεύθερου-τραπεζοφασιστικού συστήματος, και αρχίζουν να αντιδρούν αναλόγως.

Εμείς, εδώ, άμοιροι όπως πάντα και "ωραίοι", προετοιμαζόμαστε πάλι για τα Χριστούγεννα, όχι με "εορτοδάνεια" και "διακοποδάνεια", αλλά με αναδρομικά και "κοινωνικά επιδόματα", χαζεύοντας τις εκπομπές και τα "ριάλιτι" μαγειρικής στην τηλεόραση, τα "ταλέντα της Ελλάδας", καθώς και τα επόμενα φρέσκα μοντέλα-μεζεδάκια στο τραπέζι της εγχώριας "σόου μπίζνες" (μη χ@σω).

Ραντεβού λοιπόν στα τηλεοπτικά εορταστικά π@υτανάδικα.
Μόνο για 'κει είμαστε κι αυτά μας αξίζουν!...

Ουδέν Σχόλιον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Παρά το ότι με θλίβει η ανάγνωση του ανωτέρω άρθρου σας κύριε Μαντατοφόρε,
    δυστυχώς αυτά που γράφετε, είναι η ωμή αλήθεια. Πιό ωμή ΔΕΝ γίνεται.
    Να είστε καλά που το επισημαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι άδικος με τον ελληνικό λαό αρθρογράφε."Οι κοινωνίες έξω, κοινωνίες κοινωνικά και ιστορικά μορφωμένων ανθρώπων"...σωστά! Αλλά ο έλληνικός λαός 400 περίπου χρόνια πριν την επανάσταση του 1821 και περίπου 200 χρόνια μετά από αυτήν αποστερείται της πολιτισμικής του κληρονομιάς, αποστερείται της γνήσιας ταυτότητάς του, αποστερείται ενός ανεκτού επιπέδου Παιδείας, αποστερείται από μια ψυχαψωγία με ανεκτό επίπεδο αισθητικής και πολιτισμού.
    Μην κατηγορείς λοιπόν λοιπόν το λαό, είναι θαύμα το πως επιβιώνει ακόμα με το επίθετο ελληνικός μπροστά από το λαός. Αν είσαι "μάγκας" κάνε άρθρα και εκστρατεία, για το επίπεδο της λαϊκής ψυχαγωγίας... και μέσω της τηλεόρασης, για το επίπεδο ενημέρωσης που του προσφέρει και τι επιδιώκει με αυτήν, για το επίπεδο της εκπαίδευσης και τι ακριβώς επιδιώκεται με αυτήν, για το οικονομικό επίπεδο του λαού και τι ακριβώς επιδιώκεται με τη φτωχοποίηση του, για το επίπεδο μεταναστευτικών ροών και τι ακριβώς επιδιώκεται με αυτό και για όλα τα άλλα υπουλα χτυπήματα που δέχεται ο ελληνικός λαός.
    Δεν έχει χτυπηθεί στις ρίζες, στη νόηση και στην ψυχοσύνθεσή του άλλος λαός όσο έχουν χτυπηθεί ο ελληνικός λαός. Είναι άδικο να τον βρίζουμε κι από πάνω γιατί σπρώχνουμε ακόμα πιο κάτω την αυτοεκτίμησή του. Ίσως όμως είναι βολικότερο από το μόχθο που χρειάζεται για να τον επανεκπαιδεύσουμε. Ίσως είναι το εύκολο πεδίο βολής για να ασκούνται βρίζοντας κάποιοι στρατευμένοι της πένας. Και το φαινόμενο είναι συχνό και λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αρθρογράφος δεν είναι υβριστικός απέναντι στον Ελληνικό λαό .Περιγράφει την πραγματικότητα και αν αυτή είναι υβριστική για τον Έλληνα ας κάνει κάτι να την αλλάξει.Αν του έχει απομείνει νόηση και δύναμη ψυχής όπως ο Έλληνας του 1821,αν δεν συνήθισε να ζει με τα ξεροκόμματα που του πετάνε , αν καταλαβαίνει ακόμη ότι είναι υποτιμητικό να ζει με επιδόματα φτώχειας και μερίσματα ενώ δούλεψε ,αν συναισθάνεται ότι τον κοροιδεύουν ,του στερούν το μέλλον των παιδιών του,τότε ας κάνει κάτι αλλά δυστυχώς ΕΚΟΙΜΗΘΕΙ ....Για να τον επανεκπαιδεύσουμε πρέπει να ζει ακόμη, να αναπνέει , να σηκωθεί από το κρεβάτι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είπα οτι είναι υβριστικός, είπα ότι είναι άδικος προς τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός θα δείξει ποιος πραγματικά είναι, όταν βρεθεί ομάδα ηγετών που θα μιλήσει στην ψυχή του. Ως τώρα δεν έχει βρεθεί τέτοια ομάδα.
    Και βέβαια μέσα στο λαό τα επίπεδα ελληνικότητας αρχίζουν από κάτω του μηδενός για τους ορκισμένους ανθέλληνες μέχρι των επίπεδο των φλογερών πατριωτών όπως ο Κατσίφας. Ο λαός επειδή έχει χάσει εντελώς το μπούσουλα και τον άξονα συνοχής του (του τον πήραν άλλοι!) δεν είναι κάτι ενιαίο.
    Καλό είναι λοιπόν να επικεντρωνόμαστε και να τιμούμε το μικρό ποσοστό των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, ώστε αυτοί να ενεργοποιηθούν και να αφυπνήσουν όσους περισσότερος γίνεται. 'Οχι βέβαια όλους, είπαμε ότι αυτό είναι αδύνατον υπάρχουν οι ορκισμένοι ανθέλληνες για πολλούς και διάφορους λόγους από ιδεολογικούς ως συμφεροντολογικούς και βάλε...

    Εν κατακλείδι, ας μη βάζουμε όλους τους Έλληνες στο ίδιο τσουβάλι και τους "χτυπάμε" όλους μαζί. Επιμένω ότι αυτό είναι τόσο μεγάλο λάθος που επιτείνει την κατάσταση της αδιαφορίας τους για όλα, που είναι η κυρίαρχη στάση τους σήμερα.
    Πρέπει να ενθαρρυνθεί ο λαός οτι αξίζει και ότι μπορεί να τα καταφέρει, αν αγωνιστεί, να ελεύθερώσει την πατρίδα του και να την παραδώσει στα παιδιά του ελευθερη και δημιουργική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την μια ο "μαντατοφόρος" και από την άλλη ο "ανώνυμος" έχουν δίκιο και ας είναι αντίθετες οι απόψεις τους. Η μια πλευρά γράφει: ο ραγιάδικος και παρτάκιας λαός, έτσι τον έκαναν από τότε που ανέλαβε να τον διαμορφώσει ο λαοπλάνος Παπανδρέου, που με την πολιτική του διαχώρισε τους πρασινοφρουρούς δημοσίους υπαλλήλους-δεκο-τράπεζες με τους μισθούς και τα προνόμια από τους άλλους πολίτες παίρνοντας από αυτούς και δίδοντας στους ψηφοφόρους του.Εκείνο το ΝΑΤ στην κυριολεξία το διέλυσε δίνοντας συντάξεις στους Ρώσους και ξεκίνησε η κάτω βόλτα στα σχολεία,στα Πανεπιστήμια κλπ.
    Τώρα με τα μνημόνια και το οικονομικό στρίμωγμα των κατοχικών κυβερνήσεων που πάλι ξεκίνησαν με έναν ακόμα Παπανδρέου, οι πολίτες άρχισαν επιτέλους να αντιλαμβάνονται ότι χάνεται η Ελλάδα, έχουν χαθεί τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια και χτυπούν την Ορθοδοξία με το να φέρουν μουσουλμάνους για να γεμίσουμε τζαμιά.
    Ξεσκεπάστηκε το σχέδιο τους με την κυβέρνηση της αριστεράς-Τσίπρα που ενώ βρίσκεται στο τέλος της προσπαθεί το τελευταίο χτύπημα στην Μακεδονία μας και δεν ξέρω που αλλού έχει κάνει καταστροφή. Θα το μάθουμε μόλις ξεκουμπιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να κλείσω την "ειρηνική-διαμάχη"(!) επί του παρόντος άρθρου, αναφέρω ότι "Το κύμα" (σημερινό άρθρο στο "ας μιλήσουμε επιτέλους") το θεωρώ πρότυπο γραφής που σταλάζει θάρρος, ελπίδα και ενδυνάμωση μέσα στις ψυχές των Ελλήνων, αυτών που δακρύζουν όταν υψώνεται η σημαία μας και παιανίζει ο εθνικός μας ύμνος -όχι αυτών που παρακολουθούν εχθρικά τη διαδικασία "με τα ποδια ανοιχτά και τα χέρια σταυρωμένα πάνω από τα αχαμνά τους", όπως πολύ εύστοχα διάβασα κάπου ότι κάνει ο "Έλλην" πρωθυπουργός.
    Η γραφή του Γεωργίου Μιχαήλ είναι γεμάτη από παλμό καρδιάς και υπεχειλίζον συναίσθημα αγάπης για την πατρίδα μας αλλά και αισιοδοξία για την Ελλάδα, που αν και την τυλίγει ο σκοτεινότερος ζόφος στην μακραίωνη ιστορίας της (επειδή ακριβώς έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τον αξιακό της μπούσουλα, που ταυτόχρονα είναι ο άξονας συνοχής της),δίνει το θετικό και υπέροχο μήνυμα ότι "οφείλουμε" να τη φέρουμε εκεί όπου "οφείλει" να είναι.

    Και πιστεύω βαθιά ότι θα την φέρουμε! Αρκεί αυτοί που δακρύζουν στην έπαρση της σημαίας μας να δώσουν "όρκο" και χέρια, παραμερίζοντας κάθε άλλη διαφορά τους, θρησκευτική, ιδεολογική, πολιτική, ψυχολογική, εγωιστική. Αν η Ελλάδα μας ενώσει και τη σώσουμε, όλα θα πάρουν τη σωστή τους θέση σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, όπως αυτή που θα φτιάξουμε!
    Κ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]