Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αριστερές ασχήμιες για το Σκοπιανό!


Επικίνδυνα και γελοία επιχειρήματα μετά το δημοψήφισμα

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «παίζει» πολιτικό θέατρο και ο πρωθυπουργός δεν είναι κατά βάθος ανακουφισμένος από την τροπή που λαμβάνουν οι εξελίξεις στα Σκόπια, τότε τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά. Η πρώτη αντίδραση του Μαξίμου και του υπουργείου Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα Σκόπια ήταν σπασμωδική, νευρική, αμήχανη. Οι διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα με τις απόψεις τους και με το βρόμικο επιχείρημα ότι η Ν.Δ. ταυτίζεται με το σκοπιανό VMRO και με το έωλο επιχείρημα ότι το δημοψήφισμα στη γείτονα ήταν συμβουλευτικό και με τη στρεψοδικία ότι για να απορρίπτεται η συμφωνία στα Σκόπια ήταν επωφελής για μας και επιζήμια για τους γείτονες. Η ποιότητα των επιχειρημάτων που ακούσαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδος πριν το Μαξίμου βρει επικοινωνιακό αποκούμπι στις μυστικές συναντήσεις Σπυράκη - Ζάεφ ήταν πράγματι κατώτατου επιπέδου.

Βεβαίως, πριν ασχοληθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι εφαλτήριο στην κυβέρνηση, κοινώς «πάτημα», έδωσε και η Ν.Δ. με την πρώτη ανακοίνωσή της για το δημοψήφισμα, στην οποία επικεντρωνόταν στις υπαρκτές διαφορετικές εκτιμήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου για την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος, ενώ το αληθές ζήτημα ήταν η χάραξη εθνικής γραμμής μετά το ναυάγιο του δημοψηφίσματος ώστε να εκμεταλλευτούμε το δώρο των Σκοπιανών. Εν πάση περιπτώσει, η αξιωματική αντιπολίτευση, έστω και με στενή οπτική, διάβασε το δημοψήφισμα με αμιγώς εσωτερικούς όρους και δευτερευόντως με γεωπολιτικούς.


Η κυβέρνηση, όμως, το «τερμάτισε». «Το τερμάτισε», με την ταύτιση Ν.Δ. - VMRO που επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ολίγη σεμνότητα και ολιγότερα νεύρα δεν θα έβλαπταν. Διότι καλύτερος σύμμαχος του VMRO διαχρονικά στην περιοχή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία του και οι «53». Γιατί, δηλαδή, τώρα που υπάρχει ανάγκη συναινέσεων στην πατρίδα μάς αναγκάζει η κυβέρνηση να σκαλίζουμε φωτογραφίες και βίντεο με κυρία υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, που ως μέλος Νεολαίας έκανε διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων με το συνταγματικό όνομά τους τον καιρό που το VMRO ήταν στην εξουσία; Χρωστάμε τίποτα; Γιατί μας αναγκάζετε να τρέχουμε στα αρχεία μας και να βρίσκουμε κείμενα με τις υπογραφές Τσακαλώτου και Γαβρόγλου παραμονές της Συνόδου του ΝΑΤΟ του 2008, με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε απροκάλυπτα την κυβέρνηση Γκρούεφσκι στην επιδίωξή της να εισέλθει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ως «Μακεδονία»; Είναι ανάγκη; Πέραν αυτών, ας καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως είναι ύβρις να προσπαθεί να ταυτίσει την κεντροδεξιά παράταξη της χώρας με τους εθνικιστές του VMRO όταν, μάλιστα, την ίδια στιγμή την κατηγορεί για μυστική διπλωματία με τον Ζάεφ! H παράταξη αυτή και το 2008 αλλά, έπειτα από ταλαντεύσεις, και τώρα έδωσε μάχη και για το όνομα της «Μακεδονίας» και για τον όρο «Μακεδόνας». Μάχες με κόστος.

Ωστόσο, οι αριστερές ασχήμιες δεν σταματούν εδώ. Εχουν και συνέχεια! Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ενδεικτικό γιατί ήταν συμβουλευτικό. Προφανώς! Οταν ηττάται μια πολιτική, η έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας είναι «συμβουλευτική». Ενώ αν η συμμετοχή ήταν άνω του 50%, το αποτέλεσμα θα ήταν... δεσμευτικό. Αντίληψη για τη δημοκρατία, υπογεγραμμένη, μάλιστα, σε ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών. Τι ντροπή!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΥΠΕΞ μάς λένε, επίσης, μέσω διαρροών ότι πρέπει να συντελεστεί η ανωμαλία και να περάσει παντί τρόπω, ακόμη και με αποστασίες, η αλλαγή του Συντάγματος στη σκοπιανή Βουλή. Αυτό, δηλαδή, που κατήγγειλαν στην Ελλάδα ως ρωσικό δάκτυλο με τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. και το απάντησαν πολιτικά με απελάσεις Ρώσων διπλωματών το ενθαρρύνουν στα Σκόπια, αν πρόκειται να κάνει την επιχείρηση αποστασίας άλλη δύναμη. Και για να γίνουν πειστικοί εκβιάζουν: Εάν καταρρεύσει η Συμφωνία των Πρεσπών, θα αναγνωριστούν ως «Μακεδονία». Βεβαίως! Όταν μονογράφεις συμφωνία με την οποία καταργείται αμέσως η ενδιάμεση συμφωνία φυσικά αντιμετωπίζεις τέτοιο κίνδυνο!
Καταλήγουμε: Εάν η κυβέρνηση δεν αναζητεί τον καβγά για να κρύψει τη χαρά της για την έκβαση του δημοψηφίσματος, τότε είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ειλικρινά, ευχόμαστε να παίζει θέατρο.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]