Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντι Μάιο: Σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει


Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρεται και πάλι, στην στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον επόμενο προϋπολογισμό της χώρας.

"Ξέραμε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα μας δεν θα άρεσαν. Αλλά σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει", τονίζει. Παράλληλα, προσθέτει ότι "δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β" και ότι "δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και στο ευρώ".

Παράλληλα, ο Ντι Μάιο επιμένει ότι η Ρώμη είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κατηγορεί τους επιτρόπους της Ένωσης ότι στηρίζουν την ιταλική αντιπολίτευση της κεντρο-αριστεράς και της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, με τις Ευρωεκλογές τις ερχόμενης άνοιξης θα γίνει "σεισμός κατά της λιτότητας" και "οι κανόνες θα αλλάξουν αμέσως, την επόμενη ημέρα".

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση των αγορών, ο αρχηγός των "Πέντε Αστέρων" δηλώνει, ότι "η μόνη λύση, για να ηρεμήσουν "θα ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης της Ρώμης". Αλλά αυτό-τονίζει- "δεν το επιθυμούν οι ιταλοί πολίτες".

Τέλος, ο Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει βέβαιος ότι το "εισόδημα του πολίτη" για τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους θα βοηθήσει έξι εκατομμύρια φτωχούς και να στηρίξει καθοριστικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]