Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Salvini: Εχθροί της Ευρώπης οι Γιούνκερ και Μοσκοβισί


"Επίθεση" εναντίον του προέδρου της Κομισιόν και του Επιτρόπου για Θέματα Οικονομίας, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Matteo Salvini.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την ηγέτιδα του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Marine Le Pen, ο Salvini τόνισε πως "οι εχθροί της Ευρώπης είναι εκείνοι που βρίσκονται οχυρωμένοι στις Βρυξέλλες. Είναι ο Juncker και ο Moscovici, που έχουν φέρει φόβο και εργασιακή ανασφάλεια στην Ευρώπη".

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει πως ελπίζει οι πιστωτικοί οίκοι να μην είναι προκατειλημμένοι εναντίον της Ιταλίας όταν επανεξετάζουν τις αξιολογήσεις τους για το χρέος της χώρας, αποκλείοντας και πάλι την έξοδο από το ευρώ.

"Τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν σε μια ευρωπαϊκή συγκυριαρχία με ευρώ στις τσέπες τους. Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι στην ατζέντα, ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε μετά", δήλωσε ο Salvini σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL 102,5.

Υπενθυμίζεται ότι η Standard & Poor’s, που δίνει στο ιταλικό χρέος σύσταση BBB με outlook σταθερό, αναμένεται να επαναθεωρήσει την αξιολόγησή της στις 26 Οκτωβρίου.


"Ελπίζω να μην έχει κανένας προκατάληψη απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση ή παράξενες προθέσεις", τόνισε ο Salvini.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι κινήσεις των οίκων αξιολόγησης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να υποχρεώσει την Ιταλία να "ξεπουλήσει" τα "ασημικά" της, όπως την κρατική ενεργειακή ENI και την ENEL, την ασφαλιστική Assicurazioni Generali και τα εθνικά ταχυδρομεία Poste Italiane.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν σε επιστολή της προς την Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε πως ανησυχεί για τα σχέδια αναφορικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στα επόμενα τρία χρόνια, καθώς παραβιάζουν αυτά που ζήτησε η ΕΕ από την χώρα να κάνει τον Ιούλιο.

Η Ρώμη ωστόσο επιμένει ότι δεν θα "υποχωρήσει" από τα σχέδια δαπανών της.

"Αυτή η κυβέρνηση δέχθηκε επίθεση από τις εφημερίδες και τους Ευρωπαίους Επιτρόπους από την πρώτη στιγμή που σχηματίστηκε. Λοιπόν, είμαι αρκετά πολυάσχολος και ασφαλώς δεν έχω χρόνο να θυμώσω", πρόσθεσε ο Salvini.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]