Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σάλος για τις «βρόμικες δουλειές» του Σόρος


Αποκαλύψεις για την προσπάθειά του να αποκτήσει τον έλεγχο της Μόριας μέσω των ΜΚΟ

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τίτλο «Οι "βρομιές" του Σόρος στην Ελλάδα», αναφορικά -μεταξύ άλλων- με την προσπάθεια του γνωστού κερδοσκόπου να αποκτήσει τον έλεγχο στη Μόρια μέσω των ΜΚΟ που ελέγχει.

Οι «σατανικές συμπτώσεις» στην υπόθεση, πολλές, όπως άλλωστε και τα ερωτήματα που έχουν προκύψει. Όπως, για παράδειγμα, τι «μύγα τσίμπησε» ξαφνικά για το Μεταναστευτικό τη Ν.Δ., ποιος ο ρόλος της εκπροσώπου των ΜΚΟ του κερδοσκόπου Αντιγόνης Λυμπεράκη, που τυγχάνει και εξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη, και πώς συγκεκριμένα media (τα «Νέα» και το «Βήμα» του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο «Φιλελεύθερος» και ο Σκάι) αίφνης ανακάλυψαν το Προσφυγικό.

Τον Μάρτιο του 2017 η ΜΚΟ Solidarity Now, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος Open Society Foundations, έκανε μία απρόσμενη επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να παραδώσει αναφορά, μέσα από την οποία, θεωρητικά, διαπιστώνεται κακοδιαχείριση των κονδυλίων που δίνονται στην Ελλάδα για το Προσφυγικό. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η κυρία Λυμπεράκη.


Δύο μήνες μετά την αποστολή της αναφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, στα γραφεία της Κομισιόν έκανε αυτοκρατορική επίσκεψη ο ίδιος ο κ. Σόρος, που συναντήθηκε με τους Γιούνκερ, Τίμερμανς και τους επιτρόπους Μοσκοβισί, Μοέντας και Στυλιανίδη.

Πριν από μερικές ημέρες η Νατάσα Μπερντό, εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, διευκρίνιζε ωστόσο πως η επιτροπή έχει κάνει δύο ελέγχους, αλλά δεν είχε ανακαλύψει καμία κακοδιαχείριση. Η «δημοκρατία» επικοινώνησε μαζί της και δήλωσε πως το θέμα δεν δόθηκε από την Κομισιόν στην OLAF και πως επρόκειτο για μία δική της κακή διατύπωση, την οποία διόρθωσε στη συνέχεια.

Αλλες πηγές στις Βρυξέλλες δήλωσαν πως η ΜΚΟ του Σόρος δεν έχει καμία ανάμειξη. Διαπιστώσαμε όμως πως βρέθηκαν σε πραγματική αμηχανία όταν εμείς για πρώτη φορά τους ενημερώσαμε πως η κυρία Λυμπεράκη πανηγυρίζει πως το θέμα άνοιξε έπειτα από αναφορά της MKO Solidarity Now. Ή, τουλάχιστον, δεν φάνηκαν να χαίρονται με την είδηση.

Αν μη τι άλλο, οι αντιφάσεις της Κομισιόν ήταν εμφανείς...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]