Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Γερμανίας-Τουρκίας για την συμφωνία επαναπροώθηση προσφύγων


Η διαπραγμάτευση διμερούς συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών μεταξύ Βερολίνου και Ρώμης έχει από την σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης ολοκληρωθεί, διευκρίνισε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς, τόνισε ωστόσο ότι καταβάλλεται ακόμη προσπάθεια να έλθει προς υπογραφή. Παράλληλα, από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι εντός του 2018 έχουν επαναπροωθηθεί στην Ιταλία περισσότερα από 2000 άτομα, στο πλαίσιο του «Δουβλίνου».

«Επί της αρχής η Καγκελάριος χαιρέτισε το γεγονός ότι καταφέραμε να κλείσουμε συμφωνίες με την Ισπανία και την Ελλάδα. Τέτοιες διμερείς διοικητικές συμφωνίες βεβαίως πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα και με την Ιταλία. Από την σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της συμφωνίας και η Καγκελαρία και το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθούν στις επαφές τους με την ιταλική πλευρά να φέρουν την διαπραγματευθείσα συμφωνία σύντομα προς υπογραφή», δήλωσε η κυρία Φιτς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.


Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Χάραλντ Νάιμαν δήλωσε ότι κατά το διάστημα 1.1.- 30.9.2018 επαναπροωθήθηκαν συνολικά 2281 άτομα από την Γερμανία στην Ιταλία, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Δουβλίνου και τόνισε ότι η πρακτική με την Ιταλία εξακολουθεί να εφαρμόζεται κανονικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να επαναπροωθήσει μετανάστες στην Ιταλία με ναυλωμένα αεροσκάφη, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει συνεννόηση με τις ιταλικές αρχές, ο κ. Νάιμανς απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την διαδικασία του Δουβλίνου. «Όχι, δεν μπορώ να το φανταστώ», δήλωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]