Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καεί εν τέλει το πελεκούδι και μάλιστα λίαν συντόμως κι όχι μόνον στην Ελλάδα...


Δεν φταίει ο κ. Βορίδης ή ο κ. Αδώνιδας Γεωργιάδης. Ο Παπανδρέου φταίει για τον κ. Βορίδη. Και ο κ. Σαμαράς που συνεργάζεται μαζί τους. Ο κ. Βορίδης ένας «εθνικόφρων με τσεκούρι» υπήρξε, και ο κ. Γεωργιάδης έγινε διάσημος (και βουλευτής) διότι διάφοροι μαυροντυμένοι ανεγκέφαλοι (ήγουν μελανοχίτωνες) του έκαιγαν κάθε τρεις και λίγο το βιβλιοπωλείο.

Είναι όμως ανατριχιαστική η ειρωνεία της Ιστορίας: σε μιαν κυβέρνηση που απολογείται κυρίως στους Γερμανούς, όπως η κυβέρνηση του κ. Γκόλντμαν Σακς Παπαδήμου, να συμμετέχουν σήμερα οι ιδεολογικοί επίγονοι εκείνων που συμμετείχαν επίσης στις Γερμανικές κατοχικές κυβερνήσεις τότε, των δωσιλόγων και των προδοτών, που αργότερα επί εμφυλίου και μετά τον εμφύλιο «μεταμορφώθηκαν» σε εθνικόφρονες κλείνοντας τη λέξη «πατρίς» σε όλες τις πτώσεις (η πατρίς, της πατρίς, την πατρίς, ω πατρίς) - σχοινί κορδόνι απ' την Κατοχή έως τη χούντα, απ' τον φασιστικό πέλεκυ έως το τσεκούρι στο χέρι του κ. Βορίδη...

Η Γερμανία «επανεξοπλίζεται»...

Η Γερμανία έχει μπει πάλι στον «ευρωπαϊκό πειρασμό της». Από την εποχή που συνετέθη ως ενιαίο αστικό κράτος, επί Βίσμαρκ, είναι η τέταρτη φορά (αν συνυπολογίσουμε και τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870-71) που η Γερμανία δείχνει να αντιλαμβάνεται την Ευρώπη ως ζωτικό χώρο των Οστρογότθων ανατολικώς και των Βησιγότθων δυτικώς.

Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες - μπλιτς κριγκ, σαν να γίνεται κεραυνοβόλος πόλεμος.

Μέσα σε λίγα χρόνια η Γερμανία υπερφαλάγγισε το άτυπο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο (ήδη δεσποτικό για την Ενωση) των τεσσάρων (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία με ολίγον από Αγγλία) και τώρα, μέσα σε λίγους μήνες, έσπασε τον Γαλλογερμανικό Αξονα και φέρεται πλέον ως μονοκράτορας της Ενωσης.

Σε αυτήν την, από ένα σημείο και μετά, φρενήρη πορεία της Γερμανίας προς την «αυτο-κρατορική μονοκρατορία επί της και επί την Ευρώπη, οι ομοιότητες της συμπεριφοράς της με εκείνες του παρελθόντος της, είναι ανατριχιαστικές.

Αντιθέτως προς τον Γερμανικό λαό, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου βδελύσσεται το μιλιταριστικό, ρατσιστικό και και φασιστικό παρελθόν της χώρας, η Γερμανική ελίτ δείχνει να «ξεχνά», ακριβώς επειδή δεν ξέχασε! όπως αποδεικνύει ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, τον άτυπο «Ανσλους» που επιχειρείται με την Ολλανδία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, ο «ζωτικός χώρος» προς Ανατολάς, η ταπείνωση της Ελλάδας και η υπαγόρευση πολιτικής στην Ισπανία (όπου προχθές εξελέγη πρωθυπουργός η κυρία Μέρκελ, καθώς άλλωστε το Σύνταγμα Θαπατέρο πλέον προβλέπει), ή στην Ιρλανδία. Για τη διακυβέρνηση της οποίας νομοθετεί απ' ευθείας το... Γερμανικό Κοινοβούλιο...

Και είμαστε ακόμα στην αρχή αυτού του κεραυνοβόλου πολέμου -ο οποίος διεξάγεται εν καιρώ ειρήνης με «άλλα μέσα»: το Ευρώ, πράγμα που δεν αποκλείει στο μέλλον, μάλιστα το εγγύς, να διεξαχθεί επίσης με «άλλα μέσα», τα όπλα.

Η πολιτική που ασκεί η Γερμανία είτε με την κυρία Μέρκελ είτε με άλλον Κάιζερ ή Φύρερ επικεφαλής, ήδη παράγει μίσος.

Μίσος των λαών εναντίον της Γερμανίας, μίσος των λαών μεταξύ τους - όπου ο ένας «φταίει» για την πενία και τη δυσπραγία του άλλου - παλιά κλισέ του ρατσισμού σηκώνουν κεφάλι και ο εθνικισμός τρέφεται πλουσιοπάροχα από ληστρικές ταξικές πολιτικές που πλουτίζουν τους πλούσιους και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.

Η Γερμανία σκοτώνει τις χώρες γύρω της κι ύστερα αναλαμβάνει τη σωτηρία τους, αν υποταχθούν και μετατραπούν σε προτεκτοράτα.

Αίφνης προχθές η Μάλτα μπήκε προληπτικώς στον γύψο. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα τύποις δημοκρατία, στην ουσία όμως Γερμανική.

Ο ίδιος της ο Πρωθυπουργός, ο κ. Γκόλντμαν Σακς Παπαδήμος αρνείται να βεβαιώσει ενώπιον του Δ' Ράιχ το γνήσιον της υπογραφής του κ. Αντώνη Σαμαρά, αν δεν αποδεχθεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να παρουσιασθεί όμηρος στην πλησιέστερη κομαντατούρ της περιοχής του.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας και πέντε καραγκιόζηδες οργανέτα του νέου Ράιχ στην Ενωση, όπως ο κομίντιαν Μπαρόζο κι εκείνο το γκόλουμ ξωτικό ο Βαν Ρόμπαϊ μιλούν για την Ελλάδα και τους Ελληνες με εκείνον τον απαξιωτικό τρόπο που παραπέμπει σε Βογιάρους, Πασάδες, Βαρώνους και λοιπά περιττώματα της ιστορίας...

Αν οι (φονιάδες των λαών) Αμερικάνοι μάς μιλούσαν με τον τρόπο που μάς μιλούν επ' εσχάτοις οι οφειλέτες μας κι όχι πιστωτές μας Γερμανοί, θα καιγόταν στην Ελλάδα το πελεκούδι.

Πράγμα που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καεί εν τέλει το πελεκούδι και μάλιστα λίαν συντόμως κι όχι μόνον στην Ελλάδα...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

21 σχόλια :

  1. ΣΦΑΖΩ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΣΟΚΟ Η ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΜΟΙΒΗ

    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλιστα!!
    Οι δωσιλογοι των Ναζι "βαπτιστηκαν" "εθνικοφρονες"!!
    Οποιος δεν ηταν συμμμοριτης ηταν αυτοματως "δωσιλογος"!
    Ανθρωποι που εδωσαν τη ζωη τους για να μην αποκοπει η Μακεδονια και η Θρακη απο την Ελλαδα επειδη ετσι ηθελαν ο Σταλιν και τα τσιρακια του (ΕΑΜ/ΚΚΕ/ΕΛΑΣ)χαρακτηριζονται δωσιλογοι!!
    Ο Βοριδης και ο Γεωργιαδης ειναι καιροσκοποι και τυχοδιωκτες και σε καμια περιπτωση εθνικιστες πατριωτες!Αυτο το κομμα (ΛΑΟΣ) ειναι ενα κομμα τυχοδιωκτων!Και αν καποιοι αριστεριστες το βαπτιζουν ως "ακροδεξια" το κανουν για να διατηρουν αυτο το κομμα μεσα στην Βουλη για να μην μπουν οι Χρυσαυγιτες!
    Κανενας Ελλην που πιστευει πραγματικα στον εθνικισμο δεν θα υπεγραφε αυτα τα εθνομειοδοτικα αισχη του ΓΑΠ και του ΔΝΤ!
    Αλλα πολυ αμφιβαλλω αν καταλαβαινει ο αρθρογραφος τι σημαινει "εθνικισμος",αλλα ακομα και αν το καταλαβαινει μεσω της θολοκουλτουρας των αριστεριστων αλλοιωθηκε και διαστρεβλωθηκε η εννοια (και) αυτου του ορου!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @24 Νοεμβρίου 2011 2:12 μ.μ.
    Κανε μας περήφανους. Να δουν κ'οι Ευρωπαίοι ότι κάποιοι εδώ βγάζουν έντιμα το ψωμί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φανταστικο θεαμα το μακετο.
    λετε να αναψουμε καρβουνα τωρα κοντα?
    να χουμε ομως και κανα κοψιδακι,και λιγο αλευρακι,και λαδακι!μην πανε χαμενα τα καρβουνα.
    τα τελευταια τα ευρω οχι στην εφορια.
    το παρτυ θα ναι ρεφενε,μην παμε μ αδεια χερια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα κοψίδια μη στεναχωριέσαι η βουλή είναι γεμάτη, Πάγκαλς, Βενιζέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γερμαναράδες μπαταξήδες, ξεχρεώστε Άμεσα τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ που μας χρωστάτε από το Δάνειο που πήρατε από την Χώρα μας πρόσφατα( 1942) και γλιτώσατε με αυτό τα τομάρια σας από την πείνα..Και μετά θα δούμε ποιος χρωστάει σε ποιόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΓΜ
    Οι περισσὸτεροι που συμμετεὶχαν στον εμφὺλιο,δεν το ὲκαναν για να αποκοπεὶ ἢ να μην αποκοπεὶ απὸ την Ελλὰδα η Μακεδονὶα και η Θρὰκη,αλλὰ απὸ βεντὲτα,καθὼς εὶχαν ὴδη τεθεὶ οι βὰσεις για κὰτι τὲτοιο απὸ το 1943 τουλὰχιστον.
    Το πρὸβλημα μας διαχρονικὰ εὶναι ὸμως,ὸτι πὰντοτε μας τοποθετοὺν μεταξυ Σκὺλλας και Χὰρυβδης,ανὰμεσα σε δωσὶλογους και συμμορὶτες,για ὲντιμους και μετριοπαθεὶς Ὲλληνες,εὶτε δεν υπὰρχει θὲση,εὶτε υπὰρχει η θὲση του βαστὰζου,του αχθοφὸρου των ως ὰνω ακραὶων στοιχεὶων,για να μην το πὼ ὸπως το λὲνε στο χωριὸ μου,δλδ ο ρὸλλος του ὲντιμου κορὸιδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ,ΕΧΕΤΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΑΙ ΜΙΚΡΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την μονη διαφορα οτι δεν επροκειτο περι "εμφυλιου", αλλα περι αντισυμμοριακου αγωνος!
    Οι Σλαβοι και οι Αλβανοι ειτε συνεβαλαν μεσω κεντρων εκπαιδευσεων ειτε με μαχητες τους οι οποιοι δρουσαν με φανατισμο εις βαρος της φυλης μας!Και οι Σοβιετικοι μεσω ανθελληνικης προπαγανδας!
    "Βεντετα" δεν ηταν σε καμια περιπτωση,διοτι ο Πανσλαβισμος ειχε απλωσει ηδη τα δικτυα της προπαγανδας του εις βαρος της πατριδας μας εδω και δεκαετιες!
    Απετυχε το εγκληματικο Δεκεμβριανο κινημα,γι'αυτο πρωην ΕΑΜιτες/ΕΛΑΣιτες την κοπανησαν και οργανωθηκαν βορειως των συνορων μας!
    Εν τουτοις ομως ψηφιστηκε νομος "περι αμνηστειας" απο την κυβερνηση Σοφουλη των παραδιδομενων στασιαστων και μαλιστα παρολο που μονο 4.000 περιπου συμμοριτες παραδοθηκαν μεχρι την 30η Οκτωβριου 1947,διαπιστωθηκε η ειλικρινεια της κυβερνητικης χειρονομιας και αποδειξη τουτου ηταν οτι δεν παραδοθηκαν μονο οι βιαια στρατολογουμενοι απο τους συμμοριτες,αλλα και ηγετικα στελεχη και μαλιστα τροφιμοι του Μπουλκες!Απο τους πιο φανατισμενους υποτιθεται!
    Μαλιστα οι συγκεκριμενοι δεν περιοριστηκαν μονο στην παραδοση,αλλα ηγηθησαν και τμηματων Στρατου κατα της "ανταρσιας" και μετεδωσαν τις μεθοδους του ανταρτικου πολεμου!Τοσο ευκολα ξεχασαν αυτοι την "βεντετα"???
    Απο "βεντετα" υπηρξε παιδομαζωμα 28.000 Ελληνοπαιδων???
    Και απο "βεντετα" υπεφεραν εθνικοφρονες της επαρχιας που επρεπε να φυγουν απο τις εστιες τους για να σωθουν, αφηνοντας περιουσιες τους και τις οικιες τους στο ελεος των συμμοριτων!?
    Απο "βεντετα" και η βιαιη στρατολογια γυναικων απο τους συμμοριτες?
    Το σχεδιο ηταν ηδη οργανωμενο,αλλα στην εκτελεση χαλασε!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΓΜ
    ΗΤΑΝ βεντὲτα,απλὼς δεν ὴταν ὸλοι σε θὲση να αντιληφθοὺν το παιχνὶδι στους πὰνω ορὸφους της πολιτικὴς.Σου υπενθυμὶζω ὸτι οι Ὰγγλοι ''υιοθὲτησαν''τα Τὰγματα Ασφαλεὶας,τον Ὰγγγελο Ὲβερτ,ὸλον σχεδὸν τον μηχανισμὸ του δωσιλογισμοὺ για να τον αντιπαραθὲσουν στο Ε.Α.Μ,το οποὶο απὸ την πλευρὰ του,ὸπως ο Χὶτλερ προηγουμὲνως,διεξὴγαγε πὸλεμο σὺμφωνα με τις ευχὲς των Ὰγγλων.
    Κὰπου εκεὶ ανὰμεσα βρὲθηκαν και εκεὶνοι που ξεπὲρασαν την βεντὲτα,λὶγοι βὲβαια,ὸπως πὰντα,και αξιοσημεὶωτα,οι ''απὸφοιτοι''του Μποὺλκες.Σε πολλοὺς δεν δὸθηκε κἂν η ευκαιρὶα,καθως η διαβολὴ απὸ τους της ὰλλης πλευρὰς,δεν το επὲτρεψε.Το πολιτικὸ κλὶμα της εποχὴς ὴταν δηλητηριασμὲνο,κανεὶς δεν εὶχε εμπιστοσὺνη στον ὰλλον.
    Ὸπως και σὴμερα,αλλὰ σε πολὺ εντονὼτερο βαθμὸ,κυριαρχοὺσαν τα ψευδοδιλὴμματα:εθνικὸφρων ἢ εαμοβοὺλγαρος,ὸπως σὴμερα ''παὶζουν''το μνημὸνιο ἢ χρεωκοπὶα,αλλὰζουμε ἢ βουλιὰζουμε,κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ρε παιδιά τι είναι αυτά που αναρτάτε επιτέλους;Έχετε καταλάβει ποιών το παιχνίδι παίζεται αναρτώντας κάθε κουταμάρα που λέει ο κάθε δήθεν αριστεροπροοδευτικός;
    Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Βορίδης και γενικά το ΛΑΟΣ όταν ιδρύθηκε το κόμμα αλλά και παλαιότερα ήταν οι μοναδικοί που τολμούσαν να μιλήσουν δημόσια και σαν πολιτικά πρόσωπα εναντίον των Εβραίων Τραπεζιτών και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Ακόμη και όταν μπήκαν στην Βουλή μιλούσαν εναντίον των Εβραίων Τραπεζιτών.Για αυτό άλλωστε έβγαλαν και ανακοινώσεις οι απανταχού Εβραίοι για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.Και εσείς που αναρτούσατε στοιχεία για την υπόγεια και υπονομευτική ενάντια στην ανθρωπότητα δράση των Εβραίων φτάσατε σήμερα στο τραγικό σημείο να διαδίδετε μέσα απο αριστερά άρθρα ότι ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης και το ΛΑΟΣ είναι Νεοναζί;Τι χαζομάρες κάνετε;Το ΛΑΟΣ κάνει τις κινήσεις αυτές γιατί γνωρίζουν κάτι παραπάνω απο εμάς για το υπόγειο παιχνίδι που παίζεται αλλά και για να βγάλουν απο πάνω τους την ρετσινιά του "Φασίστα".Το ΛΑΟΣ έδωσε φωνή στους πραγματικούς Έλληνες πατριώτες στην Βουλή και αυτό το κατάφερε ο Καρατζαφέρης ύστερα απο ατελείωτες μάχες με το κατεστημένο.
    Αυτά σας τα γράφει ένας blogger που γνωρίζει πολλά για την προπαγάνδα των Εβραίων και που αυτή αποσκοπεί.Λυπάμαι πραγματικά για το ότι βλέπω τέτοιες αναρτήσεις στο kostasxan το οποίο είχα στηρίξει σαν παλαιότερος στη blogόσφαιρα στα πρώτα του βήματα γιατί νόμιζα ότι οι διαχειριστές του έχουν αντιληφθεί ένας μέρος απο το παιχνίδι που παίζουν οι Εβραίοι ενάντια στην ανθρωπότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδη εσυ που γνωριζεις τοσα πολλα για την προπαγανδα των εβραιων εισαι σιγουρος οτι το θεατρο (ΛΑΟΣ) δεν εκτελει κατα γραμμα μαλιστα τας εντολας;
    Ξυπνα κακομοιρη για εσυ θα πας αδικα αν κρεμασουν αυτους που ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Αχεροντα,

    σου γραφω τι ελεγε το ΕΑΜ το 1941:
    "Οσοι πιστοι προσελθετε.Η Μακεδονια για τους Μακεδονες"!!

    Και το ΕΑΜ καλουσε να γινουν μελη του Πανσλαβιστικου Κομιτατου Ελληνες,Σερβοι,Βουλγαροι,Αλβανοι,Βλαχοι ακομα και Τουρκοι σε απολυτως φαινομενικη ομοτιμια!
    Το ιδιο πραγμα επραξε το ΕΑΜ το ιδιο ετος οταν ζητουσε να ταχθουν υπο την σημαια του βασιλοφρονες, κομμουνιστες, δημοκρατικοι,βενιζελικοι και λαϊκοι,ολοι ενωμενοι κατα του κατακτητη!!Ολοι αυτοι παρασυρθησαν.Οταν δε ανδρωθηκε το ΕΑΜ,το ΚΚΕ επεπλευσε και επιβληθηκε και τελικως τους εξαφανισε ή εξουδετερωσε!
    Να σου υπενθυμισω οτι το ΕΑΜ ,μετα την μαχη του Σταλινγκραντ, αρχισε να επιδιδεται σε εχθροπραξιες εναντιον αλλων ανταρτικων ομαδων με αποκορυφωμα την δολοφονια του Συνταγματαρχη Ψαρρου και της ΕΚΚΑ το 1943!
    Και επειδη αντιπροσωπεια του Εργατικου Κομματος της Αγγλιας(με προεδρο τον Σίτριν) μετεβη στην Ελλαδα για την διαπιστωση των εγκληματων σε Περιστερι, Τουρκοβουνια κτλ.,διαπιστωθηκαν τα φρικτα εγκληματα της ΟΠΛΑ και υπεβληθη εκθεση στο Αγγλικο Κοινοβουλιο οπου αποδοκιμαστηκαν τα εγκληματα του ΕΛΑΣ!Εκτοτε οι Αγγλοι σοσιαλιστες του Άτλυ βαπτιστηκαν "φασιστες" και "ιμπεριαλιστες" απο το ΕΑΜ-ΚΚΕ!!
    Οσον αφορα τον Αγγελο Εβερτ, στις 5 Δεκεμβρη του '44 η ΟΠΛΑ κατευθυνοταν στην οικια του Γ.Παπανδρεου για να τον σφαξει και σωθηκε απο τον αστυνομο Κανελλακη και τον τοτε Διευθυντη της Αστυνομιας Α.Εβερτ!
    Επιπλεον, ο Α.Εβερτ ηταν ενα απο τα πιο αξιοπιστα ατομα με το οποιο συναναστρεφοταν η Λελα Καραγιαννη για την εγκριση εκδοσεων πλαστων εγγραφων για να μεταφερθουν Εγγλεζοι φυγαδες στην Μεση Ανατολη!
    Δοθηκαν παρα πολλες ευκαιριες για αμνηστεια!!!!
    Αλλα το ΕΑΜ απο τον Δεκεμβρη του '44 ζητουσε την "αναγνωριση του κινηματος αντιστασεως"!!Κατι το οποιο θα σημαινε δικαιωση των ηθικων αυτουργων των δολοφονιων των εθνικοφρονων!
    Η διαρροη των συμμοριτων θα ηταν μεγαλυτερη αν υπηρχε ασφαλεια στην υπαιθρο για τις οικογενειες τους και προστασια στους ιδιους απο τις αντεκδικησεις των πιστων συμμοριτων και αν δεν ασκειτο στις ταξεις του συμμοριτισμου τρομοκρατια και συνεχης παρακολουθηση των υποπτων διαρροης!
    Σου αναφερω και τους σχετικους νομους περι αμνηστειας:
    1)Νομος 119 της 14/2/1945 επι κυβερνησεως Πλαστηρα
    2) Νομος 525 της 25/8/1945 επι κυβερνησεως Βουλγαρη
    3) Νομος 753 της 21/12/1945 επι κυβερνησεως Σοφουλη
    "περι αποσυμφορησεως των φυλακων"!!!
    4)Νομος της 25/2/1947 επι κυβερνησεως Μαξιμου
    "Αμνηστεια βαρεων αδικηματων,περιλαμβανομενης και της προδοσιας"!!

    Φαντασου οτι δοθηκαν την εποχη του συμμοριτισμου αυτες οι δυνατοτητες παρολο που θα μπορουσαν οι αμνηστευομενοι ειτε να θεωρησουν οτι επικρατησαν οι αποψεις τους ,ειτε οτι θα μπορουσαν να επωφεληθουν για να ανασυνταχθουν!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ΓΜ
    Κρὶνω ὸτι το πρὰγμα ὲχει εκτροχιαστεὶ,δεν ὴταν θὲμα της αναρτὴσεως αυτὸ για το οποὶο αντεπιχειρηματολογοὺμε,θα ἢθελα να τερματιστεὶ η συζὴτηση που απλὼς ξὺνει πληγὲς,για τον λὸγο αυτὸν,δεν προτὶθεμαι να επανὲλθω,αφοὺ ὸμως προβὼ σε μὶα τελευταὶα τοποθὲτηση.
    Συγκεκριμὲνα,το ΕΑΜ δεν ὲκανε παντοὺ και σε ὸλους την ὶδια προπαγὰνδα:στους δικοὺς μου συγγενεὶς,δεν επρὸκειτο να βρεὶ υποστηρικτὲς της αποσχὶσεως της Μακεδονὶας και της Θρὰκης,ὲτσι τους τσουβὰλιασε με συνθὴματα ὸπως ''στ´ὰρματα,στ´ὰρματα,εμπρὸς στον αγὼνα,για την χιλιὰκριβη την λευτεριὰ'',και βεβαὶως,τα γνωστὰ και εὺπεπτα περὶ κοινωνικὴς δικαιοσὺνης,τα οποὶα ὸμως τα ὲβαζαν σε δεὺτερη σειρὰ,σκοπὶμως,για να μην δημιουργὴσουν την εντὺπωση ὸτι ὲχουν ὰλλες προτεραιὸτητες απο την αντὶσταση στον κατακτητὴ.Μπὸρεσαν,κατ´αυτὸν τον τρὸπο,να καπελλὼσουν και αρκετοὺς πρὸσφυγες,στην Βὸρειο Ελλὰδα,οι οποὶοι,υπὸ ὰλλες συνθὴκες απλως δεν θα εὶχαν δοσοληψὶες με την αριστερὰ.Παρὰλληλα,επειδὴ ὸποιος συμμαχεὶ με τον διὰβολο,τον βρὶσκει αὶφνης εμπρὸς του,το ΕΑΜ,αναγκὰστηκε να εξοντὼσει και κὰποιους του ΣΝΟΦ,πρὰγμα το οποὶο ὲφερνε το ΚΚΕ σε θὲση απολογουμὲνου μὲχρι την δεκαετὶα του ´90,τουλὰχιστον.
    Τὼρα,ως προς τις αμνηστεὺσεις,που πολὺ τεκμηριωμὲνα παραθὲτεις,οι αφηγὴσεις που ὲχω εγὼ απὸ τους συγγενεὶς μου εὶναι σε ὰλλο πλαὶσιο:ὰνθρωποι που πὴγαν να αμνηστευθοὺν,υπὲστησαν βασανιστὴρια,εκτοπὶσεις,και ὰλλες αθλιὸτητες,ὸπως βιασμοὺς συζὺγων,ορισμὲνοι εκτελὲστηκαν με συνοπτικὲς διαδικασὶες απο κὰποια ''αποσπὰσματα''.
    Κὰτι τὲτοιο,βεβαὶως δεν μπορεὶς να το πεὶς ενθαρρυντικὸ.Μπορεὶ η ὸποια κυβὲρνηση να ψὴφιζε ὸποιο νὸμο ὲκρινε,στην ὺπαιθρο ὸμως δεν ὲφτανε πὰντα το χὲρι του νὸμου,και ὸχι μὸνο λὸγω της τρομοκρατὶας του ΔΣ και του ΚΚΕ,ὸπως διατεὶνεσαι.
    Ως πὰρθειο βὲλος,το ΕΑΜ ὲδωσε οὺκ ολὶγες μὰχες με τον κατακτητη,με τὸν ΕΔΕΣ να μπορεὶ να καυχηθεὶ επιπλὲον ὸτι δεν εστρὰφη εναντὶον Ελλὴνων με δικὴ του πρωτοβουλὶα,τα Τὰγματα Ασφαλεὶας,μπορεὶς να μου υποδεὶξεις που και πὸτε ὲρριξαν μὶα σφαὶρα κατὰ του κατακτητὴ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Αχεροντα,

    στα προηγουμενα σχολια μου,προσπαθησα να επιχειρηματολογησω οτι το ΕΑΜ εκμεταλλευτηκε ολες τις ιδεολογικες αποχρωσεις των Ελληνων!
    Δεν υπεννοησα ποτε οτι ολοι οι ΕΑΜιτες ησαν προδοτες!
    Η ηγεσια τους ομως ειχε αλλα σχεδια,και παρα πολλοι ,μετα την μαχη του Σταλινγκραντ,αντεληφθησαν την προπαγανδα τους!Γι'αυτο και τους εγκατελειψαν!
    Θα μπορουσα να σου αναφερω δεκαδες αναφορες τους, που εχουν ως στοχο την διαλυση της Ελλαδας μεσω προπαγανδας εις βαρος της Μακεδονιας!
    Στα Ταγματα Ασφαλειας κατεφυγαν-εκτος απο τους συνηθεις καιροσκοπους-και πολλοι των οποιων ειχαν ξεκληρισθει οι οικογενειες και εβλεπαν να ερχεται η σειρα τους,δηλ.ανθρωποι που πηγαν μονο για να σωθουν,χωρις προθεση συνεργασιας με τον εχθρο ή προδοσιας.
    Ο ελληνικος λαος δεν ειδε με συμπαθεια την συσταση των Τ.Α ουτε τα υποστηριξε.
    Αυτο ειναι μια σημαντικη αληθεια!
    Ομως στην δημιουργια των Τ.Α συνεβαλαν και οι Αγγλοι,οι οποιοι απο καποιο χρονικο σημειο και μετα(1943) ενισχυσαν με χρυσες λιρες και πολεμικο υλικο μονο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!
    Αυτο ειχε ως αποτελεσμα την διαλυση ορισμενων εθνικων οργανωσεων και οι μαχητες τους που αποτελουσαν στοχο για τον ΕΛΑΣ αναγκασθηκαν να καταταγουν στα Τ.Α.
    Αν και τα Τ.Α. επιτηρουντο απο τους Ναζι,ο (αρχικος)διπλος τους σκοπος ηταν απο την μια να χτυπησουν τους κομμουνιστες και απο την αλλη να εμοδισουν βιαιως την επανοδο του Βασιλια Γεωργιου Β'.
    Οσον αφορα τις βιαιοπραγιες ,αυτες ελαβαν χωρα απο παρακρατικες οργανωσεις.
    Δεν θα ηθελα να αναφερθω σε λεπτομερειες,αλλα αυτο που θελω να επισημανω ειναι οτι οι παρακρατικες αυτες οργανωσεις παρισταναν τους "εθνικοφρονες" ,αυτες δημιουργηθηκαν(τουλαχιστον η πλειοψηφια τους) μετα τα "κατορθωματα" των συμμοριτων στην επαρχια!
    ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ λειτουργουσαν συντονισμενα,ειτε αυτο αρεσει σε καποιους ειτε οχι!
    Προσεξε!Μιλαω για τις ηγεσιες τους!
    Σου υπενθυμιζω και τις προδοτικες συμφωνιες τους!

    - προδοτικο Συμφωνο Πετριτσιου Βουλγαριας(Ιουλιο του ‘43) μεταξυ ΚΚΕ και ΚΚΒουλγαριας,
    -στο εξισου προδοτικο συμφωνο Καρυδιων Εδεσσας(Ιαν.1944) μεταξυ ΕΑΜ και ΚΚΓουγκοσλαβιας και του ΣΝΟΦ,
    -στο επισης προδοτικο συμφωνο Λιβαδιου (Σεπτ.1944) μεταξυ ΕΛΑΣ και Ναζι,
    -στο προδοτικο συμφωνο Μελισσοχωριου(Σεπτ.1944) μεταξυ ΚΚΕ και Βουλγαρικου στρατου κατοχης.

    Σημερα η προπαγανδα εχει φτασει σε τετοιο σημειο που να θεωρειται ο ΕΔΕΣ ως οργανο των Ναζι!
    Κανεις ομως δεν λεει οτι αυτοι οι πλαστηρικοι αξιωματικοι του ΕΔΕΣ (Παπαγεωργιου,Παπαθανασοπουλος) που δηθεν δρουσαν υπο την σημαια του ΕΔΕΣ, ειχαν ηδη μεταπηδησει στο δωσιλογικο στρατοπεδο και ειχαν ηδη διασπασει τον ΕΔΕΣ Αθηνας!
    Ακομα και ο Λευτερης Αποστολου που ειχε υπογραψει την ιδρυτικη πραξη του ΕΑΜ παραδεχθηκε οτι ηταν μεγα λαθος ο διωγμος των μικρων αντιστασιακων οργανωσεων απο τον "ΕΛΑΣ πολης"!
    Σου αναφερω και τις πηγες μου που εχω μελετησει.

    Βοηθεια απο τις πηγες:
    -"Περι εμφυλιου",Γ.Γιανακεννα
    -"Λελα Καραγιαννη",Αλ.Ζαουση
    -"Παγκόσμια Ιστορία του ψυχολογικού πολέμου και προπαγάνδας" Ιωάννη Βολωνάκη
    -«Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις» Χαραλ. Γ. Νικολάου
    -«Αντισυμμοριακός Αγών» Δ.Ζαφειρόπουλου
    -«Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβουλή», Γ.Α.Λ

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΣΦΑΓΕΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΣΣΥΜΟΡΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΜΕΤΑΞΙΚΟΣ
    Σε εμὲνα απευθὺνεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μεταξικὲ,περιμὲνω μὶα απὰντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Μεταξικο,

    αν αναφερεσαι στον Αχεροντα τον αδικεις!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΓΜ
    Ευχαριστὼ για την τοποθὲτηση,και η εκτὶμηση εὶναι αμοιβαὶα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]