Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απίστευτο! Πλούσιοι σε γεύματα αγάπης, για λόγους… οικονομίας!


Είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων πως η ντροπή είναι σαφέστατα μία λέξη που δεν γνωρίζουν όσοι είναι ευκατάστατοι οικονομικά. Όχι, δεν αναφέρομαι στους πλούσιους της χώρας μας που φρόντισαν να μετακινήσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, προκειμένου να διασφαλίσουν τον πλούτο τους, αλλά όχι την πατρίδα τους. Αναφέρομαι γενικότερα στο «εγώ» που έχει αναπτύξει η ευρύτερη πλουτοκρατία του πλανήτη; Όχι και πάλι. Η αναφορά της ντροπής γίνεται πολύ συγκεκριμένα, απέναντι σε μία κάστα ανθρώπων, με μεγάλη οικονομική άνεση των οποίων το θράσος ξεπερνά κάθε όριο…
Στην πόλη της Ξάνθης και στα γεύματα τα αγάπης που διοργανώνονται στην Ξάνθη, παρατηρήθηκε το δυσάρεστο και εξωφρενικό φαινόμενο να παρουσιάζονται ευκατάστατοι πολίτες όχι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ή τον οβολό τους προς τους μη έχοντες συμπολίτες τους, αλλά για να πάρουν… φαγητό για τον εαυτό τους!!!
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη πράξη χαρακτηρίζει και την ποιότητα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι θέλοντας να εξοικονομήσουν(!!!) χρήματα, παίρνουν φαγητό το οποίο στερούν από εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για ντροπή…! Και. Μην φανταστείτε ότι πρόκειται για ανθρώπους που πτώχευσαν ή έγιναν θύματα της οικονομικής κρίσης…
Οι υπεύθυνοι του συσσιτίου, αντιλαμβανόμενοι αυτό που συμβαίνει αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα παράξενο μέτρο και σκοπεύουν να καταφύγουν στην διακριτική λύση του θέματος που προέκυψε, ζητώντας το εκκαθαριστικό της Εφορίας από όποιον προσέρχεται στα «γεύματα της αγάπης». Ίσως να ακούγεται παρατραβηγμένο (τουλάχιστον έτσι ακούστηκε σε εμένα όταν το έμαθα), αλλά προκειμένου να απομακρύνουν τους πλούσιους κηφήνες και να εξασφαλίσουν τουλάχιστον ένα γεύμα σε ανήμπορους ανθρώπους, το μέτρο θεωρείται επαρκές.
Άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε. Μία κοινωνία καταρρακωμένη και σύμφωνα με τα γενόμενα (και όχι απλά φαινόμενα) χωρίς ίχνος ανθρωπιάς… Ζούμε, πλέον, σε μία κοινωνία που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ζούγκλα» και δυστυχώς, φαινόμενα όπως αυτό που περιγράψαμε, είναι η απαρχή άλλων συγκλονιστικότερων καταστάσεων που θα ζήσουμε, ελέω της κλεπτοκρατίας και της πλουτοκρατίας…

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε.
    Επέτρεψε να παραφράσω το αξίωμα για την ποιότητα της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη δεν κρίνεται από τον αριθμό των ενόχων που τιμωρεί αλλά από την σοφία που έχει να αποτρέπει την τιμωρία ενός αθώου.
    Ας κρατήσουμε λοιπόν τη προσοχή μας στην ενίσχυση της ΄΄ Τράπεζας της Αγάπης΄΄ , συμβάλλοντας με όποιον τρόπο είμαστε σε θέση να το κάνουμε ( είτε με εθελοντική εργασία , είτε με οικονομική καταβολή. )
    Αν τώρα κάποιοι προσφεύγουν στο φαγητό που διανέμεται , ενώ υποπτευόμαστε ότι έχουν την οικονομική άνεση να μη το επιχειρήσουν , θα έλεγα ότι είναι καλύτερα να τους αγνοήσουμε και να επικεντρωθούμε στην ανακούφιση των περισσότερων αναξιοπαθούντων. Στο κάτω κάτω ένα πιάτο φαγητό είναι αυτό και είναι ντροπή για τη δική μας τη κοινωνία στη σημερινή εποχή , να υπάρχουν συνάνθρωποί μας να πεινάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημόκριτε, σαφέστατα είναι ντροπή να πεινάνε άνθρωποι. Είναι μεγαλύτερη ντροπή να πεινάνε επειδή οι χορτάτοι τους τρώνε το φαγητό. Και ακόμη περισσότερη ντροπή εάν εμείς παραμένουμε απαθείς στο φαινόμενο, προκειμένου να μην θιχτούν οι πλούσιοι χορτάτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]