Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είπαμε "νιετ" στον Πούτιν σε προκαταβολή για αγωγό!!!

  • Να τα πληρώσει ο Γιώργος ο περήφανος που δεν θέλει να του δίνουν λεφτά, αλλά να πληρώνει με τα δικά μας...!
Όπως αναφέρουν έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες, η ρωσική κυβέρνηση προσφέρθηκε να δώσει στην Ελλάδα προκαταβολικά όλο το ποσό που προκύπτει από τα τέλη διέλευσης του αγωγού. Και μάλιστα αυτή η προσφορά ήρθε λίγο πριν οδηγηθεί η χώρα αλυσοδεμένη χειροπόδαρα στο σφαγείο της τρόικας…
Στα μέσα Φεβρουαρίου του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα τόσο με τον Ντ. Μεντβέντεφ, όσο και (κυρίως) με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στην τελευταία συνάντηση, οι Ρώσοι πρότειναν να μας δώσουν τα χρήματα, ακόμη και σε βάθος δύο ή τριών δεκαετιών, για να μας διευκολύνουν στη δύσκολη συγκυρία που περνούσαμε…
Ακόμη προσφέρθηκαν να μας διευκολύνουν χρηματοδοτικά, ώστε να προχωρήσει η αγορά ρωσικών τεθωρακισμένων, για την οποία είχε δεσμευθεί η χώρα μας, κατά τη διακρατική συμφωνία που υπέγραψαν Καραμανλής και Πούτιν.
Επίσης, σύμφωνα με ανθρώπους που βρέθηκαν πολύ κοντά στις υψηλού επιπέδου επαφές, το Κρεμλίνο πρότεινε την εκτέλεση μίας σειράς κοινών ενεργειακών έργων, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, διευκολύνοντας τις ελληνικές εταιρείες να αναπτύξουν δραστηριότητα, σε μία περίοδο μεγάλης ύφεσης στην εγχώρια οικονομία.
Σύμφωνα με πηγές και από τις δύο πλευρές, η ελληνική απάντηση στη «ρωσική επίθεση φιλίας» ήταν ένα… παγωμένο χαμόγελο του πρωθυπουργού, που περισσότερο παρέπεμπε σε αμηχανία παρά σε άρνηση.
Ωστόσο, στη ρωσική πλευρά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η Αθήνα δεν μπορούσε (ποιος την εμπόδιζε άραγε;) να απαντήσει καταφατικά, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι παράγοντες που συνόδευαν τον πρωθυπουργό θεώρησαν τις ρωσικές προτάσεις πολύ θετικές για την ελληνική πλευρά.
Λίγο αργότερα, η Ελλάδα μπλέχτηκε στα «δίχτυα» της τρόικας και οι ενεργειακές σχέσεις με τη Ρωσία ακολουθούν τους δρόμους που χαράζουν τρίτοι, είτε πρόκειται για παράγοντες εντός περιοχής (βλ. Βουλγαρία), είτε για εξωευρωπαϊκούς «παίκτες» των ενεργειακών αγορών.
Το μέγα θέμα είναι πως είπαμε «νιετ» στη ρωσική βοήθεια, όταν την είχαμε ανάγκη.
Ποιος εγγυάται, λοιπόν, ότι στο μέλλον θα προστρέξει η Μόσχα, εάν κι εφόσον το ζητήσουμε;
Υ.Γ.: Υπήρξε κάποιο μήνυμα από την «παγωμένη» Ανατολή, σχετικά με το Αιγαίο, τα όσα περιλαμβάνει στο υπέδαφός του και τα όσα συμβαίνουν στον εναέριο χώρο του;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ο ΓΑΠ, μια ψυχοπαθητική προσωπικότης (μην ξεγελιέστε βλάκες Ελληνες από το χαμόγελο), χωρίς ιχνος ενοχής και με πρωτοφανή σαδισμό αποδομεί την Ελλάδα (και το εργο του πατέρα του), ψευδόμενος από την αρχή, με συγκεκριμένη ατζέντα που υλοποιεί. Ο μεγάλος στοχαστής-ποδηλάτης-δρομεύς σας δούλεψε φίλοι μου και περνιέστε και για έξυπνοι (αναφέρομαι στους παθολογικά προσκολλημένους ψηφοφόρους του). Εμείς όμως τι σας φταίμε ρε γαμώ το?

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ 5.10 ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΣ ?ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ...ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ¨ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΓΑΜΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑΥΜΑΖΕΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΑΠ? ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ. ΠΡΑΣΙΝΟΜΑ.....ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΑΠ ειναι πασιγνωστο οτι εκτελει τις εντολες των Αμερικανοεβραιων φιλων του.
    Η Ρωσια ομως προσφερθηκε να δωσει ή να δανεισει τα αναφερομενα ποσα?
    Εχει σημαντικη διαφορα!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηγή;

    Το μόνο που είναι δημόσια καταγεγραμένο, είναι η παραίνεση του Πρόέδρου της Ρωσίας να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ! Τα υπόλοιπα μάλλον είναι στο μυαλό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]