Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιπολίτευση σε... αργή κίνηση!

Αργήσαμε. Αργήσαμε πολύ.
Αν πάμε μερικούς μήνες έτσι ακόμη, δεν θα έχει μείνει τίποτε για σώσιμο. Ούτε χώμα για θεμέλια θα ξαναβρούμε.
Πολύ λάου-λάου αντιπολίτευση ρε παιδάκι μου. Με τόσες ευκαιρίες που δίνει η κυβέρνηση τώρα έπρεπε η αντιπολίτευση να ‘χει σηκώσει όλη την Ελλάδα στο πόδι. Μα τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν θέλουν να κυβερνήσουν;
Να μην σκεφτούμε μετά εμείς οι καχύποπτοι ότι μπορεί να είναι όλα και όλοι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να μείνουν καθηλωμένες οι διεκδικήσεις του λαού; Για την αξιωματική του αντιπολίτευση μιλάμε. Όχι για κανένα κομματίδιο.
Εμένα, με ξέρετε. Δεν έχω καμία μα καμία εμπιστοσύνη, στο πολιτικό και κομματικό κατεστημένο. Εσείς απορείτε με μένα που δεν έχω, κι εγώ μ’ εσάς που έχετε εμπιστοσύνη σε όλο αυτό το νεφέλωμα.
Τα παραπάνω περί μη-εμπιστοσύνης που λέω περιλαμβάνουν σαφώς, σαφέστατα, και τον κ. Σαμαρά.
Όμως αναγνωρίζω πως, από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις και πολιτικούς αρχηγούς, αυτός στον οποίο μπορούμε να έχουμε κάποια ελπίδα, τούτη την στιγμή, και μάλλον ο καλύτερος από όλους τους αυτή τη ώρα, είναι ο Αντώνης Σαμαράς, και συνακόλουθα και η ΝΔ (στο χάλι της είναι, αλλά τέλος πάντων).
Μη βιάζεστε όμως…
Όσο ο Αντώνης Σαμαράς, και η ΝΔ μαζί, δεν μας υπόσχεται αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι, όχι εδώ μέσα μόνο αλλά και εκεί έξω ένας ολόκληρος λαός που στενάζει κι αγκομαχάει και φοβάται, δηλαδή όσο δεν μας λέει
  • πως θα διώξει ΔΝΤ και Μνημόνιο την επομένη που θα γίνει κυβέρνηση
  • πως θα αποσύρει πάραυτα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για να αποκαταστήσει και την ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα στο κάτω κάτω.
  • πως θα εφαρμόσει μεθόδους (όχι εξεταστικές βουλευτών και τέτοιες κοροϊδίες) που θα βρουν τους βρομιάρηδες κλέφτες και ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ μέσα στο δικό του το κόμμα
  • πως θα φροντίσει να ‘ρθουν τα κλεμμένα πίσω
  • πως θα στριμώξει τις τράπεζες να δώσουν δάνεια στις επιχειρήσεις μετά τον πακτωλό χρημάτων που πήραν από το δημόσιο
  • πως θα στείλει τον λογαριασμό ΚΑΙ στις τράπεζες, ΚΑΙ στα κανάλια (ο θεός να τους το ξεπληρώσει), ΚΑΙ στις εισηγμένες, ΚΑΙ στις οφ-σορ ΚΑΙ στον κάθε κατεργάρη που σήκωσε κι έβγαλε έξω από τα σύνορα τρισεκατομμύρια (και περιμένει τώρα τις πτωχεύσεις κι ίσως και καμιά επιστροφή στη δραχμή για να ‘ρθει να αγοράσει στο τζάμπα περιουσίες), και όχι μόνον στον μισθωτό του δημοσίου τομέα, του ιδιωτικού τομέα, στον αυτοαπασχολούμενο και στον μικροεπιχειρηματία
Δεν πρέπει να του κάνουμε το χατίρι να γίνει πρωθυπουργός αυτός και η ΝΔ κυβέρνηση. Αλλά να τους τσιγαρίζουμε σιγά-σιγά μέχρι να καταλάβουν πως έχουν ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ να ‘ρθουν εκείνοι στα νερά μας, και όχι εμείς στα δικά τους.
Να τους έχουμε στον πάγκο. Τους καίει αυτό. Και μην ακούτε. Ο μέσος έλληνας πολιτικός θέλει να γίνει κυβέρνηση ακόμη κι αν δεν έχει κανέναν σοβαρό λόγο να το κάνει. Αυτή είναι η νοοτροπία ΟΛΟΥΝΩΝ τους. Να γίνουν κυβέρνηση. Κι ότι βρέξει ας κατεβάσει…
Ή θα κάνουν το δικό μας λοιπόν, ή δεν…
Εκεί να τσιγαρίζονται με τις φιλοδοξίες τους όλοι.
Αλλιώς, αν κάνουμε τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό τώρα ή και λίγο αργότερα, με τις θέσεις τους όπως είναι τώρα και με την στρατηγική τους και την νοοτροπία τους, σας το λέω τζάμπα θα ταλαιπωρηθούμε. Κι αυτός κι εμείς. Κυρίως εμείς. Διότι σε λίγο θα πρέπει να τον αλλάξουμε και πάλι.
Αυτή είναι η πρότασή μου προς όλους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΘΡΑΚΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]