Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απογοήτευσε ο Ομπάμα στην Αίγυπτο

Λόγια, λόγια, λόγια...

Λόγια πολλά και πρωτοβουλία καμία δεν ακούστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ομιλίας του στο Κάιρο, με την οποία απευθύνθηκε στο 1,5 δισ. παγκοσμίως μουσουλμάνους.
Μιλώντας από το βήμα του πανεπιστημίου του Καΐρου (στα έδρανα του οποίου έχουν καθίσει μεταξύ πολλών άλλων επωνύμων ο Γιασέρ Αραφάτ, ο Σαντάμ Χουσεΐν και το νούμερο 2 της Αλ Κάιντα, αλ Ζαουάχρι…) ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για μια «νέα αρχή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Μουσουλμάνων».
Τόνισε ότι «ο κύκλος καχυποψίας και διχόνοιας πρέπει να τερματιστεί». Δεσμεύτηκε επίσης ότι «ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα αγωνιστώ ενάντια στα στερεότυπα για το Ισλάμ οπουδήποτε εμφανίζονται» και επεσήμανε ότι «η Αμερική δεν είναι απλώς το στερεότυπο της ιδιοτελούς αυτοκρατορίας».
Κατά την ομιλία του αποστασιοποιήθηκε κι από τη γραμμή του Μπους για την ανατροπή καθεστώτων με το επιχείρημα ότι δεν είναι δημοκρατικά. Ανέφερε ειδικότερα πως «κανένα σύστημα διακυβέρνησης δεν μπορεί ή δεν πρέπει να επιβληθεί επάνω σε ένα κράτος από ένα άλλο».
Στην πραγματικότητα ο αμερικανός πρόεδρος δεν είπε τίποτε περισσότερα απ’ όσα θετικά έχει δηλώσει μέχρι σήμερα: από την ημέρα της ορκωμοσίας του (όταν αναφέρθηκε σε αμοιβαίο συμφέρον και σεβασμό» μεταξύ ΗΠΑ και Ισλάμ) μέχρι ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου (οι ΗΠΑ «δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι σε πόλεμο με το Ισλάμ»).
Αυτό αντίθετα που περίμεναν να ακούσουν οι Άραβες κυρίως ήταν το τι θα γίνει με την Παλαιστίνη.
Θα αναλάβουν οι ΗΠΑ κάποια πρωτοβουλία για να τερματιστεί η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ;
Ή θα συνεχιστεί το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς;
Με βάση τα όσα (δεν) είπε… θα συνεχιστεί.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]