Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλες είκοσι συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία

Εμπλέκονται στην υπόθεση της Εργκένεκον

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 20 άτομα, εκ των οποίων οι δέκα υπηρετούν ως στρατιωτικοί αξιωματικοί, οι οποίοι σχετίζονται με μια έρευνα για μια προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, μετέδωσε το τουρκικό CNN.
Οι συλλήψεις έγιναν σε πέντε διαφορετικές επαρχίες σε όλη τη χώρα και ακολούθησαν την ανακάλυψη τον Απρίλιο ενός κιβωτίου όπλων έξω από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το τουρκικό CNN.
Οι τελευταίες συλλήψεις αποτελούν μέρος μιας έρευνας για μια υπερεθνικιστική ομάδα γνωστή ως Εργκένεκον, που κατηγορείται ότι σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες για να δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή και να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δέκα εξ αυτών υπηρετούν ως στρατιωτικοί αξιωματικοί. Όπως αναφέρεται, οι συλλήψεις έγιναν σε πέντε διαφορετικές επαρχίες σε όλη τη χώρα, μετά την ανακάλυψη τον Απρίλιο ενός κιβωτίου όπλων έξω από την Κωνσταντινούπολη.
Οι παραπάνω συλλήψεις αποτελούν μέρος της έρευνας για την υπερεθνικιστική ομάδα γνωστή ως Εργκένεκον, η οποία κατηγορείται ότι σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες για να δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή και να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.
Οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν ότι επιχείρησαν να υπονομεύσουν το κυβερνών Κόμμα λόγω της μυστικής ισλαμιστικής του ατζέντας και του στόχου του να γίνει η Τουρκία το πρώτο μουσουλμανικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 140 άτομα δικάζονται ήδη για την υπόθεση αυτή, μεταξύ των οποίων και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.
Σε ρυθμό χιονοστιβάδες συνεχίζονται λοιπόν οι συλλήψεις στην Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να ξεδοντιάσει την Εργκένεκον πριν βρεθεί ο ίδιος μπροστά σε "δυσάρεστες" εκπλήξεις. Ο πόλεμος μεταξύ Κεμαλιστών και Ισλαμιστών καλά κρατεί, αλλά όλοι περιμένουν να δούνε την αντίδραση, που μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει, από το βαθύ κράτος, τους στρατηγούς και τους ηγέτες της περιβόητης Εργκένεκον...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]