Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κλιντον αρνήθηκε να δεχθεί δημάρχους από τα κατεχόμενα!

"Έφαγαν πόρτα" από την Χίλαρι

Η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε να δεχθεί δύο Δημάρχους κατεχόμενων κυπριακών πόλεων, ενώ ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρμεντ παρουσιάζονται να αγνοούν βασικά πράγματα για το Κυπριακό. Αυτό αποκάλυψαν οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου και Ακανθούς Αλέξης Γαλανός και Σάββας Σαββίδης, οι οποίοι κατηγόρησαν την Κυβέρνηση για ελλείμματα στη διαχείριση του Κυπριακού και στη διαφώτιση.
Οι δύο Δήμαρχοι κάλεσαν την Κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί επισήμως προς τις ΗΠΑ για τη συμπεριφορά της κ. Κλίντον.
Ο κ. Αλέξης Γαλανός δήλωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον έθεσε ως όρο, για την πραγματοποίηση της συνάντησης, να είναι Αμερικανοί πολίτες αυτοί που θα συναντήσει. «Ήταν ξεκάθαρο ότι για σκοπούς ίσων αποστάσεων, δεν ήθελαν να δουν τους Δημάρχους των κατεχόμενων Δήμων, πράγμα απαράδεκτο, που πρώτη φορά συμβαίνει», τόνισε.
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου τόνισε ότι το Κυπριακό δεν είναι μόνο θέμα διακοινοτικών συνομιλιών, για να προσθέσει ότι «θέματα κατοχής και παρουσίας κατοχικών στρατευμάτων δεν προβάλλονται στο βαθμό που θα έπρεπε».
Αποκάλυψε ακόμη ότι στις επαφές της αντιπροσωπίας με τον κ. Μάθιους Μπράιζα, διαφάνηκε ότι δεν γνωρίζει για τη συμφωνία της Γ' Βιένης, ούτε για το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, που ζητεί την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει το θέμα της Αμμοχώστου στο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και να ζητήσει όπως επιτραπεί σε εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να εισέλθουν στην πόλη της Αμμοχώστου και να ετοιμάσουν έκθεση για την κατάσταση και την ανοικοδόμησή της.
Δεν υπάρχει σχεδιασμός
Σχετικά με την ανάμειξη της αμερικανικής κυβέρνησης στο Κυπριακό, ο κ. Γαλανός παρατήρησε ότι «δεν βλέπουμε να υπάρχει η ανάμειξη της νέας κυβέρνησης Ομπάμα, την οποία αναμέναμε» και επανέλαβε ότι «με τον τρόπο που γίνεται η διαφώτιση, δεν μπορεί να προχωρήσει το Κυπριακό».
Τόσο ο κ. Γαλανός όσο και ο κ. Σαββίδης είχαν εκπροσωπήσει τους κατεχόμενους Δήμους στο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, και δήλωσαν ότι η ομογένεια κινείται δραστήρια και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες. «Εκεί, όπου πρέπει να κάνουμε την κριτική μας», είπαν, «είναι ότι αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός της Κυβέρνησης, δεν υπάρχουν καθαρές οδηγίες και σχεδιασμός για το πού πάμε. Επίσης, τα προσφυγικά μας θέματα και το Κυπριακό δεν κινούνται στο επίπεδο που έπρεπε να κινούνται».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]