Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τάσος Χατζηπαράσχου: Οι γειτονιές μας είναι πάλι ελληνικές

Συνέντευξη με το μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα Τάσο Χατζηπαράσχου

H εφημερίδα μας, από την πρώτη στιγμή που οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Αθήνας, με μπροστάρηδες αυτούς του Άγιου Παντελεήμονα, αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση με τους λαθρομετανάστες, αφού το κράτος τους είχε πλήρως εγκαταλείψει, στάθηκε στο πλευρό τους.
Πολλές ήταν οι φορές που τονίσαμε την ανάγκη για συμπαράσταση στον αγώνα τους, αλλά και την ίδια την σημασία που αυτός έχει, για την προάσπιση του χαρακτήρα ολόκληρης της χώρας μας.
Έτσι την εβδομάδα που πέρασε βρεθήκαμε με τον Τάσο Χατζηπαράσχου, μέλος της επιτροπής κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, γνωστό για την κοινωνική του δράση τόσο μέσω της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, αλλά και της Συντονιστικής Επιτροπής Αθηνών (πολίτες κατά των παρκομέτρων) και το Ινστιτούτο Καταναλωτών, για μία αποκλειστική συνέντευξη σχετικά με την δράση των κατοίκων, αλλά και τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.
Κύριε Χατζηπαράσχου είστε μέλος της επιτροπής των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα. Τι σας ώθησε να συμμετέχετε σε αυτήν; Ως επιτροπή, τι ζητάτε;
Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτή την επιτροπή προστέθηκαν και κάτοικοι άλλων διαμερισμάτων της Αθηνάς, με σκοπό την απελευθέρωση του αγ. Παντελεήμονα και στη συνέχεια τη γιγάντωση του κινήματος για την λύση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης με όποιο όνομα και αν την έχουν βαφτίσει. Όσο αφορά εμένα, μετά τη δεύτερη συγκέντρωση και μετά από επιλογή των κατοίκων ανέλαβα τον οργανωτικό τομέα, της επιτροπής για μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη συγκέντρωση για ένα θέμα που αφορά όλη την Ελλάδα.
Τα προβλήματα που προκαλεί η παράνομη μετανάστευση είναι παλιά και γνωστά, η αντίδραση και αντίσταση των Ελλήνων πολιτών δεν μπορούσε να εκδηλωθεί, γιατί τα κέντρα εξουσίας είχαν φροντίσει να καταστρέψουν την κοινωνική συνοχή και τους κώδικες επικοινωνίας των πολιτών, στην εν λόγω περιοχή το πρόβλημα είχε γιγαντωθεί και οι κάτοικοι εκεί ήταν ώριμοι πια, να χτίσουν ένα νέο κώδικα μεταξύ τους αλλά και να παίξουν το ρόλο του μπούσουλα για όλη την Ελλάδα.
Ποια είναι η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες, με την υπερβολική ένταση που κυριαρχεί στην περιοχή; Εμπρησμοί, μαχαιρώματα, πορείες, αντιπορείες. Τελικά τι συμβαίνει;
Τα νέα είναι ευχάριστα, η πλατεία απελευθερώθηκε, έχει περάσει στο έλεγχο των Ελλήνων πολιτών από 22-5-2009 και αυτό το οφείλουμε στους κατοίκους οι οποίοι επιτέλους συνεννοηθήκαν, ένωσαν τις δυνάμεις τους και εκδίωξαν τους αλλοδαπούς καταληψίες και τους επιδοτούμενους προστάτες τους.
Φυσικά οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεριστές, δεν χώνεψαν την ήτα τους ούτε τις ψιλές που άρπαξαν από τους εξαγριωμένους κατοίκους της περιοχής. Κουρδίζουν τους λαθρομετανάστες, τους οπλίζουν και τους στέλνουν να επιτεθούν εναντίον της περιφρούρησης της πλατείας, αλλά δεν τους συμμερίζονται ούτε οι λαθρομετανάστες πλέον, και οι όποιες επιθέσεις είναι σπάνιες και χωρίς επιτυχία αφού ματαιώνονται στο ξεκίνημα τους.
Δεν θα μας τρομοκρατήσουν
Ποια η στάση σας έναντι αυτών που διοργανώνουν αντιπορείες;
Εδώ έχουμε ένα μεγάλο θέμα.
Όλοι αυτοί που παριστάνουν τους αριστερούς θα πρέπει να μας απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Από πότε είναι αριστερή πρακτική η φίμωση του λαού με τάγματα εφόδου και μαφιόζικες μεθόδους τρομοκρατίας;
Έχετε πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων. Πώς κρίνετε τα αποτελέσματά τους;
Tο αποτέλεσμα είναι απόλυτα θετικό, απόδειξη η απελευθέρωση της πλατείας Aγ. Παντελεήμονα, σήμερα στη πλατεία παίζουν ελληνόπουλα μετά από είκοσι χρόνια, στα παγκάκια βλέπεις Έλληνες γέροντες και οι κάτοικοι μπορούν να διασχίσουν τη πλατεία με ασφάλεια.
Στις 9 Μαΐου έγινε μια πορεία στην Ομόνοια, για την οποία ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά. Τι πραγματικά έγινε;
Σαν επιτροπή, πρώτα από όλα, παρακαλέσαμε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να μην ετεροπροσδιορίσουν τις κινητοποιήσεις μας. Μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα μας ενοχλήσουν και αν έρθουν κάποιοι από αυτούς, θα έρθουν σαν απλοί πολίτες και όχι για καπέλωμα.
Όταν ανακοινώσαμε τη συγκέντρωση, ΜΜΕ και διάφορες οργανώσεις της αριστεράς μας απείλησαν, μας εξύβρισαν και ανακοίνωσαν αντισυγκέντρωση και κατάληψη της Ομονοίας. Τότε κατέλαβαν την πλατεία τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Δεν μας εμπόδισαν όμως τη παρουσία μας στη πλατεία. Για τους δικούς τους φυσικά λόγους. Παρ' όλα αυτά ήταν το τρίτο χτύπημα των κατοίκων. Από εκεί ξεκινά η απελευθέρωση ελληνικών περιοχών.
Προσπάθησαν τα κέντρα εξουσίας να το καταπνίξουν, με τρομοκρατία, συκοφαντία αλλά και με καπέλωματα. Από τη μια πλευρά ήταν οι «αριστεριστές» οπλισμένοι με ρόπαλα καμουφλαρισμένα σε σημαίες στη μέση τα ΜΑΤ με τα χημικά και από την άλλη η συγκεκριμένη οργάνωση.
Δηλαδή, όποιος δεν μασούσε από τη τρομοκρατία των επιδοτούμενων αντιρατσιστών και τα χημικά της αστυνομίας θα φοβόταν την ταύτιση με την Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα αυτός ο πολίτης να μην μπορεί να διαμαρτυρηθεί...
Αλήθεια ποιος επέτρεψε την κατάλυση του συντάγματος ως προς το δικαίωμα του πολίτη να διαμαρτύρεται απρόσκοπτα; Και ΓΙΑΤΙ;
Πώς σχολιάζετε την στάση των πέντε κομμάτων της Βουλής για το μεταναστευτικό;
Η στάση του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ μου θυμίζει καρτέλ. Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να προσφύγουμε στην επιτροπή ανταγωνισμού... Αυτοί οι τέσσερις μας κοροϊδεύουν και μας προκαλούν, όσο αφορά τα απλά μέλη του ΚΚΕ και τους ΣΥΡΙΖΑτους καλώ να διαβάσουν τα κείμενα της πρώτης εργατικής διεθνούς.
Θεωρείτε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ως πρόβλημα εθνικό, εργατικό, κοινωνικό ή πολιτικής διαχείρισης;
Είναι και τα τέσσερα αλλά κυρίως εθνικό και εργατικό. Και σαν επίλογο: κατηγορήθηκα και στοχοποιήθηκα ως ρατσιστής και φασίστας. Η ιστορία μου όμως δείχνει άλλα πράματα. Τέλος καλώ τους Έλληνες πολίτες για μια υπεύθυνη ψήφο με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]