Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παυλόπουλος ζητάει από την Τουρκία να σέβεται τους κανόνες της ΕΕ για τη λαθρομετανάστευση

Παραπονιέται ο Παυλόπουλος, αλλά...

Την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους της Τουρκίας των κανόνων, οι οποίοι αφορούν στην επανεισδοχή των μη νόμιμων μεταναστών, τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι εφόσον η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ οφείλει να τηρεί το κοινοτικό κεκτημένο, μέρος του οποίου είναι, μετά τον περασμένο Οκτώβριο, και το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.
«Είμαστε ανοιχτοί στα βήματα που θα κάνει η Τουρκία στην Ευρώπη, αλλά με ταυτόχρονα βήματα εκσυγχρονισμού της και κυρίως σεβασμού του κοινοτικού κεκτημένου», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που διεξήχθη στο Συμβούλιο με θέμα τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε στην παρέμβασή του ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να καλύψουν το σύνολο των αναγκών της ΕΕ και να συμπληρωθούν με ανάλογη αναφορά στην ιδιομορφία της Ανατολικής Μεσογείου, όπου το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι αφενός οξύτερο και, αφετέρου, πιο ουσιαστικό για την ΕΕ.
Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι από τη χώρα αυτή φθάνει στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και πρωτίστως στα σύνορα της Ελλάδας, ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός μη νόμιμων μεταναστών.
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Έλλάδα ζήτησε από την Τουρκία την επανεισδοχή περίπου 65.947 μη νόμιμων μεταναστών σε διάστημα επτά ετών, ωστόσο η τελευταία έκανε δεκτούς, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, μόνο 2.271.
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί σκόπιμη τη σύναψη, εκ μέρους της ΕΕ, Συμφωνιών Επανεισδοχής και με άλλες χώρες προέλευσης, ή διέλευσης μη νόμιμων μεταναστών, όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, η Νιγηρία, το Αφγανιστάν και η Σομαλία - από τις οποίες εισέρχεται σ' αυτήν μεγάλος αριθμός μη νόμιμων μεταναστών.
Μετά από όλα αυτά, δεν αντέχω και θα κάνω την ερώτησή μου: Κι εσείς κύριε Παυλόπουλε τί κάνατε προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και των λαθρομεταναστών; ή σκέφτεστε να τους κάνετε έλληνες για να μην υπάρχουν λαθρομετανάστες; Πάντως, κάτι θα πρέπει να συμβεί, κάτι θα πρέπει να κάνετε ως υπουργός και ως κυβέρνηση, προκειμένου η Τουρκία να σας ακούει όταν απευθύνεστε σε αυτήν... γιατί νομίζω πως όποτε μιλάτε προς την Άγκυρα και τους πολιτικούς της, αυτοί εκείνοι την ώρα... ξύνονται...
Δυστυχώς, το πολιτικό σας ανάστημα έχει καταβαραθρώσει το κύρος της χώρας, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Άγεστε και φέρεστε ανάλογα με τις διαθέσεις των "τρομοκρατών" κουκουλοφόρων και των λαθρομεταναστών... Η στάση σας δεν θυμίζει υπουργό, αλλά κλητήρα που... αναμένει την επόμενη προς διαβίβαση εντολή...
Αλήθεια, έχετε σκεφθεί την λύση να μεταφέρετε με Ελληνικά πλοία τους λαθρομετανάστες στα παράλια της Τουρκίας και να πείτε στον Ταγίπ, "σας τους φέραμε κουμπάρε, γιατί μας είπαν ότι από εδώ ήρθαν και είπαμε να τους συνοδεύσουμε για να μην χάσουν τον δρόμο ή τους συμβεί τίποτε κακό καθώς θα ερχόντουσαν"...
Αλλά ξέχασα, πως αυτά γίνονται μόνο αν έχει κάποιος την ξεχωριστή εκείνη προσωπικότητα που θα αναγκάζει τους απέναντί του να τον σέβονται... και κυρίως θα φοβούνται τις προσωπικές πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει...
Τέλος, θα ήθελα να δώσω μία ταπεινή συμβουλή, ως πολίτης αυτής της χώρας, τόσο στον κύριο Παυλόπουλο, τον οποίο δείχνει να μην σέβεται κανείς από όλους όσους απευθύνεται, όσο και στην υπόλοιπη (υπό διάλυση) κυβέρνηση: Σε αυτή τη ζωή τρία πράγματα μπορούν να συμβαίνουν με αυτούς τους οποίους συνδιαλέγεσαι ή συναλλάσσεσαι: Να σε σέβονται, να σε αγαπούν ή να σε φοβούνται. Κι επειδή τα δύο πρώτα, σε σχέση με την Τουρκία, δεν συμβαίνουν, μήπως θα ήταν θεμιτό να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά την περίπτωση πως θα πρέπει να κινηθείτε έτσι ώστε να αρχίσουν να σας φοβούνται; Λέω, μήπως;...
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]