Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εβρέν: Τα πήραμε για να τα δώσουμε πίσω κάνοντας τους καλούς...

Υπό παραχώρηση το "επιπλέον" έδαφος

Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Κενάν Εβρέν πριν από 7 χρόνια είχε αναφερθεί με δηλώσεις του στο κυπριακό και ανέφερε ότι: «το επιπλέον έδαφος που έχει καταληφθεί, μπορεί σε ενδεχόμενες συνομιλίες να δοθεί πίσω υπό τύπο παραχωρήσεων» αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.
Χθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μπιργκιούν» με τίτλο «Την παραχώρηση εδάφους την είχε αναφέρει πρώτα ο Κενάν Εβρέν» σχολιάζει τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι : «βρισκόμαστε στην πλέον κατάλληλη περίοδο για μια λύση στο νησί», ότι «έχουμε εξασφαλίσει προσέγγιση σε πάρα πολλά θέματα. τώρα έχει σειρά ο διαμοιρασμός των εδαφών, κατά τον οποίο θα υποχρεωθούμε να «παραχωρήσουμε» εδάφη για τη λύση».
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο 7ος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Κενάν Εβρέν πριν από 7 χρόνια είχε αναφέρει παρόμοια πράγματα.
Ο κ. Εβρέν στις 21 Νοεμβρίου 2002 είχε συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου «CNN Turk» και είπε ότι : «οι δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στην Κύπρο, όταν δεν συνάντησαν κάποια αντίσταση, προχώρησαν πέρα από τη γραμμή που είχε προγραμματιστεί. Αργότερα, το θέμα αυτό συζητήθηκε με την τότε κυβέρνηση και έγινε αποδεκτή η άποψη ότι το επιπλέον έδαφος που έχει καταληφθεί, μπορεί σε ενδεχόμενες συνομιλίες να δοθεί πίσω υπό τύπο παραχωρήσεων. Κατά την άποψη μου, η υπόθεση του εδάφους, εάν θα είναι πολύ ή λίγο, δεν είναι τόσο σημαντική».
Απαντώντας σε ερώτηση για το τότε σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ο κ. Εβρέν είπε ότι : «Πιστεύω ότι το κείμενο προσέγγισης, το οποίο μας έστειλαν τα Ηνωμένα Εθνη, είναι ένα κείμενο που μπορεί να συζητηθεί».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]