Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πτώση μαχητικού F-16 Block 50 στην Ήπειρο

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα

Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) κατέπεσε στην περιοχή των Ιωαννίνων χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.
Πιο συγκεκριμένα, στις 10:33 μαχητικό τύπου F-16 της 347 Μοίρας έπεσε στην περιοχή των Ιωαννίνων. Ο χειριστής του αεροσκάφους κατάφερε να χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτο και να προσγειωθεί με ασφάλεια. Ο πιλότος έχει ήδη μιλήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΑ και αυτή τη στιγμή ελικόπτερο σπεύδει να τον παραλάβει.
Η 347 Μοίρα "Περσεύς" εδρεύει στην 111 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου και επιχειρεί με αεροσκάφη F-16 C/D Block 50 και χρησιμοποιεί το σύστημα LANTIRN.
Tα μαχητικά τα οποία υπηρετούν στην 347 είναι μέρος των 40 αεροσκαφών, 32 μονοθέσια F-16C και 8 διθέσια F-16D, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω του προγράμματος Peace Xenia II, στα μέσα της προυγούμενης δεκαετίας. Η δεύτερη μοίρα που χρησιμοποιεί αεροσκάφη του προγράμματος Peace Xenia II, είναι η 341 Μοίρα "Βέλος", η οποία εκτελεί αποστολές SEAD.
Ας σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, στα αεροσκάφη του Peace Xenia II δεν είχε σημειωθεί κάποιο μείζων ατύχημα. Το σημερινό συμβάν ουσιαστικά αποτελεί και την πρώτη απώλεια αεροσκάφους της συγκεκριμένης έκδοσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]