Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Τουρκικό Προξενείο εκβιάζει τα μεγάλα κόμματα στη Θράκη

Προτρέπουν τους μουσουλμάνους

της Θράκης να ψηφίσουν λευκό!


Απόφαση με την οποία προτρέπει στα μέλη της μειονότητας στη Θράκη να ψηφίσουν λευκό την ερχόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές πήρε η αυτοαποκαλούμενη ως «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», η οποία συνήλθε προχθές στην Κομοτηνή.
Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις 10 μέρες μετά την προηγούμενη ενέργεια της Συμβουλευτικής Επιτροπής να θέσει με ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, ολόκληρη την ατζέντα που προωθεί η Άγκυρα την περίοδο αυτή για τη μειονότητα στη Θράκη και όχι μόνο, αφού σε αυτή ζητούνταν, ανάμεσα στα άλλα, και η αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων στους μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω.
Όπως εκτιμάται, η απόφαση για «λευκό» εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική και επιχειρείται να λειτουργήσει ως εκβιασμός προς τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα μας, στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση.
Στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 34 άτομα, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, τον ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, και υπέρ του «λευκού» ψήφισαν οι 32, ενώ υπήρξαν και δύο αρνητικές ψήφοι. Σε χθεσινή ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής υποστηρίζεται πως η απόφαση για το «λευκό» πάρθηκε «επειδή δεν δόθηκαν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα της Δυτικής Θράκης» και ακόμη «γιατί δεν τοποθετήθηκαν υποψήφιοι από τη μειονότητα σε εκλόγιμες θέσεις των ευρωψηφοδελτίων των κομμάτων» και κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ
Μετά την εξέλιξη αυτή ερωτηματικά υπάρχουν για το τι θα κάνουν τα γνωστά στελέχη της μειονότητας που ανήκουν στα δύο κόμματα, όπως οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν στη Ροδόπη και Μαντατζί Τσετίν στην Ξάνθη, αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν κ.ά.
Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει περιλάβει στο ψηφοδέλτιό του στη 16η θέση την αντινομάρχη Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου και η ΝΔ στην 20ή θέση τον Ριτβάν Αχμετσίκ, δάσκαλο, δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Μύκης Ξάνθης.
Επίσης, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιληφθεί στην 8η θέση η πρώην δημοσιογράφος και σήμερα υπάλληλος του ΟΓΑ Ντιλέκ Χαμπίμπ.
Η κίνηση αυτή του Τουρκικού Προξενείου, γιατί περί αυτού πρόκειται, στοχεύει στο να μπορέσει να καταμετρήσει τις ψήφους που μπορεί να αποσπάσει σε μελλοντική εκλογική και πιό καίρια εκλογική αναμέτρηση. Ουσιαστικά, δηλαδή, "μετράνε τα κουκιά" για να πράξουν ανάλογα. Εάν αυτό δεν είναι μία μελλοντική απειλή προς την ειρηνική διαβίωση των κατοίκων της Θράκης, αξίζει να αναρωτηθούμε, τι άραγε μπορεί να υπολογιστεί ως πρόκληση εκ μέρους της Άγκυρας!
Δεδομένης μίας συγκεκριμένης και καταμετρημένης δυναμικής την οποία η Τουρκία επηρεάζει και έχει άμεση πρόσβαση, πολλά μπορούν να συμβούν στην ακριτική Θράκη. Ίσως πολλά περισσότερα από όσα μπορούν να σκεφθούν όλοι μαζί οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]