Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατιώτες ρομπότ θέλει να κατασκευάσει το αμερικανικό πεντάγωνο

"Δεν θα διαπράττουν εγκλήματα πολέμου"

Ο Αμερικάνικος στρατός σχεδιάζει την κατασκευή Ρομπότ που ΔΕΝ θα διαπράτουν εγκλήματα πολέμου και επανω σε αυτό το σχέδιο, θα έχει επενδύσει μέχρι το 2010 το ποσό των 4 δισεκατομυρίων δολαρίων.
Οι κεφαλές του Αμερικανικού Πενταγώνου έλαβαν υπόψη έρευνες για το άγχος της μάχης των στρατιωτών στο Ιράκ που δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό των ανδρών της πρώτης γραμμής υποστηρίζουν τακτικές βασανισμού και αντεκδίκησης κατά του εχθρού.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου κατέφθασαν λοιπόν στην παραπάνω περίφημη ιδέα η οποία υποστηρίζεται και από άλλους επιστήμονες όπως τον Ronald Arkin, ο οποίος εργάζεται ήδη επάνω σε software για τον Αμερικανικό στρατό. Αυτός υποστηρίζει το εξής καταπληκτικό: "παρότι δεν είναι απόλυτα ηθικά (τα ρομπότ) στο πεδίο της μάχης, μπορούν να λειτουργήσουν περισσότερο ηθικά από τους ανθρώπους στρατιώτες".
Επίσης λέει ότι τα ρομπότ "δεν χρειάζεται να προστατεύσουν τον εαυτό τους και μπορούν να σχεδιαστούν χωρίς συναισθήματα που θα αλλοίωναν την κρίση τους ή θα οδηγούσαν στην οργή και την σύγχυση στα όσα διαδραματίζονται στο πεδίο της μάχης".
Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες φωνές που διατυπώνουν την αντίθεση τους και προσγειώνουν τις προσδοκίες του πενταγώνου όπως ο Noel Sharkey, επιστήμονας ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πανεπιστήμιο του Sheffield, γνωστός για την ανάμιξη του στην Τηλεοπτική εκπομπή Robot Wars.
Ο Sharkey λέει: "Προκαλεί ανατριχίλα στην σπονδυλική μου στήλη. Έχω εργασθεί στην τεχνητή νοημοσύνη για δεκαετίες και η ιδέα ενός ρομπότ που παίρνει αποφάσεις για την εξόντωση ανθρώπων είναι τρομακτική".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]