Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης ζητά αναγνώριση από το Εφετείο

Ζητούν εφαρμογή απόφασης

του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου


Στο Εφετείο Θράκης προσέφυγε η επονομαζόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η λειτουργία του συλλόγου αυτού είχε απαγορευθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τους προσφεύγοντες.
Στις 3 Απριλίου 2009 θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Θράκης η πρώτη συνεδρίαση, η οποία ενδιαφέρει έντονα την Άγκυρα.

Η τουρκική διπλωματία το τελευταίο διάστημα ασχολείται επίμονα με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και η απόφαση του ΕΔΑΔ είχε γίνει δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση στη γειτονική χώρα, που εργάζεται για τον πολλαπλασιασμό συλλόγων και ενώσεων στη Θράκη που θα αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκικοί.
Οι ίδιοι Τούρκοι επίσημοι που επισκέπτονται την περιοχή, με την ανοχή και την αδράνεια των Ελληνικών αρχών, προτρέπουν εδώ και καιρό τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής, να αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι» και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στα ευρωπαϊκά θέσμια.
Η ενασχόληση της Άγκυρας με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ έχει ξεσηκώσει τον πληθυσμό της περιοχής και ένα σωρό άλλους φορείς, δεν μπορεί ακόμη να αφυπνίσει την μονίμως εις χειμερία νάρκη ευρισκομένη Ελληνική πολιτεία, η οποία επιτρέπει χωρίς καμία αντίδραση, την εισχώρηση της Άγκυρας σε Ελληνικούς πληθυσμούς και εδάφη.
Γεγονότα που θα τα βρούμε μπροστά μας και θα τα πληρώσουμε ακριβά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]