Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γνωρίζει η κυρία Μπακογιάννη για το Πέχτσεβο;

Ένα Ελληνικό χωριό μέσα στα Σκόπια!!!


ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Τελευταίο «επίτευγμά» της, η δήλωσή της ότι δεν υπάρχει Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια, την ίδια ώρα που ο ηγέτης των Σκοπίων κ. Γκρούεφσκι έχει θέσει επισήμως θέμα «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Δεν είναι δυνατό να αγνοεί πως υπάρχουν Έλληνες που λαχταρούν να μιλούν την Ελληνική γλώσσα (που τους απαγορεύουν). Δεν είναι δυνατό να αγνοεί 100.000 -150.000 ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία (Ελληνόβλαχοι)... Και δεν είναι δυνατό να συμπεριφέρεται με πλήρη απαξίωση επειδή απλά και μόνο δεν θέλει να στεναχωρήσει τον Μπους και τα τσιράκια του... (Κοντολίζα, Φριντ κ.λ.π.)...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ (κυρία) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ -ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΧΤΣΕΒΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4500 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ




Το 1923 και μετά τη μικρασιατική καταστροφή οι προγονοί τους ξεκίνησαν από την Καλλίπολη της ανατολικής Θράκης, για να έρθουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά κατευθύνθηκαν βόρεια προς στην τότε Σερβία, προκειμένου να εργαστούν στα ορυχεία της οροσειράς Malesevski. Εγκαταστάθηκαν στο χωριό Πέχτσεβο (Pehčevo, Пехчево), που σήμερα αποτελεί την έδρα του ομώνυμου δήμου, στο ανατολικότερο σημείο της ΠΓΔΜ.
Το Πέχτσεβο αριθμεί σήμερα 5.517 κατοίκους (απογραφή 2002) με τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων (περίπου 4500), να έχουν ελληνική καταγωγή, από την Καλλίπολη της ανατολικής Θράκης. Δεν θα ήταν υπερβολή, να θεωρηθεί πως πρόκειται, για ένα καθαρό ελληνικό χωριό, στην καρδιά της ΠΓΔΜ.
Οι κάτοικοι έχουν απόλυτη γνώση της ελληνικής καταγωγής τους και μάλιστα έχουν συστήσει και πολιτιστικό σύλλογο, με την επωνυμία «Σύλλογος Ελλήνων – Καλλίπολη – Πέχτσεβο».
Όλο και περισσότεροι κάτοικοι μιλούν πλέον την ελληνική, αφού ο σύλλογος λειτουργεί και τμήμα Ενηλίκων, για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Ελληνίδα δασκάλα από τα Σκόπια επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα την μικρή πόλη και διδάσκει ελληνικά σε μικρούς και μεγάλους, ελληνικής καταγωγής....

Υ.Γ.: Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη διετύπωσε αυτές τις απίστευτες-πρωτοφανείς θέσεις στην γραπτή απάντησή της σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ στην Β΄ Αθηνών Κωστή Αϊβαλιώτη σχετικά με το μέγεθος της ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια, μετά την αναφορά της ότι υπάρχουν μόλις …422 Έλληνες (!) συμπληρονοντας ότι «στην ΠΓΔΜ δεν εκδηλώνεται συνεκτική ομάδα Ελλήνων, με συνείδηση και δράση εθνικής μειονότητας» (!)
Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει επίσης το εξής εκπληκτικό : «δεν αναφέρονται περιστατικά περιορισμού ατομικών δικαιωμάτων ή δεν τίθενται εμπόδια σε τυχόν εκδηλώσεις εθνικής καταγωγής».
Με την ανθελληνική αυτή στάση της η κ. Μπακογιάννη, όχι απλά υπερβαίνει το «δεν διεκδικούμε τίποτε» που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική πολιτική, αλλά ακυρώνει και τις ίδιες τις επίσημα εκπεφρασμένες θέσεις των Σκοπίων: 1. Ο πρώην ηγέτης των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ το 1992, σε συνέντευξή του σε τσεχική εφημερίδα, είχε παραδεχθεί την ύπαρξη 100.000 Ελλήνων στα Σκόπια!
Όλους αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους που αισθάνονται και είναι Έλληνες στα Σκόπια, η κ. Μπακογιάννη τους κλείνει με μια δήλωσή της την πόρτα: «Δεν υπάρχουν Έλληνες στα Σκόπια».
Αυτούς όλους τους Έλληνες, η κ. Μπακογιάννη τους έχει φτύσει επισήμως. Θέλει «να εξαφανιστούν». Θεωρεί ότι δεν υπάρχουν. Κι όλα τα ιστορικά ντοκουμέντα, όλα τα στοιχεία που μιλούν για τον Ελληνισμό των Σκοπίων, η κ. Μπακογιάννη τα ακύρωσε, τα έσκισε. Κι αυτό, είναι η επίσημη θέση του Ελληνικού κράτους!
Όταν οι Τούρκοι προσεταιρίζονται τους μουσουλμάνους της Θράκης τους οποίους και θεωρούν Τούρκους, όταν οι Σκοπιανοί εφευρίσκουν «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, δημιουργώντας διπλωματικό θέμα, η Ελλάδα, διά της κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια....
Μήπως τελικά δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα και στην Κωνσταντινούπολη κυρία Μπακογιάννη;
Τελικά, μήπως αυτό το περίφημο Τεστ Γνώσεων και Δεξιοτήτων θα πρέπει να το δώσει και η κυρία Μπακογιάννη; Γιατί από γνώσεις... χλωμή την βλέπω...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Από την μια, αν έτσι είναι τα πράγματα , θέτετε σε κίνδυνο αυτούς τους ανθρώπους. Σίγουρα θα υποστούν τις συνέπειες από το καθεστώς της ΠΓΔΜ. Από την άλλη , αν και αυτοί είναι ‘έτοιμοι’, που δεν το νομίζω, (μπορεί να κάνω λάθος) βρείτε τρόπο να τους προστατεύσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]