Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια παρέλαβαν πυραύλους που είχε περάσει η ημερομηνία «δράσης-λήξης» τους


Στα Σκόπια τα παίρνουν όλα… ληγμένα!


Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο κρατίδιο των Σκοπίων, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της Vecer των Σκοπίων, έρευνα διέταξε ο γενικός εισαγγελέας της Κροατίας, σχετικά με την πώληση δήθεν καινούριων πυραύλων το 2001, στα Σκόπια. Το σκοπιανό υπουργείο άμυνας ξεκίνησε κι αυτό έρευνα, για να διαπιστωθεί ποιοί έβαλαν τις υπογραφές τους στη σύμβαση της σκανδαλώδους προμήθειας των "μουχλιασμένων" πυραύλων.
Η είδηση, από μόνη της αποτελεί «κόλαφο» για την διαφάνεια στις προμήθειες, αλλά και για τον ουσιαστικό έλεγχο που γίνεται κατά την παραλαβή των «στρατιωτικών επενδύσεων» (τουλάχιστον) εκ μέρους των υπευθύνων. Η σημαντικότερη είδηση όμως (που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη) είναι ποιος «κρύβεται» πίσω από την συγκεκριμένη προμήθεια…

Η αναστάτωση που υπάρχει στην ΠΓΔΜ οφείλεται στο γεγονός πως ΣΕ ΟΛΕΣ τις καίριες θέσεις του κρατιδίου έχουν διοριστεί ή τοποθετηθεί άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι!!! Σε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα του «κράτους» υπάρχει κάποιος συγγενής του νεαρού πρωθυπουργού! Για τις επιλογές αυτών των ανθρώπων και τις ικανότητές τους υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες, οι οποίες έχουν εκφραστεί σποραδικά από τα Σκοπιανά ΜΜΕ. Οι μαφιόζικες πρακτικές όμως που χρησιμοποιεί το καθεστώς Γκρούεφσκι αφήνουν μηδαμινά περιθώρια για ουσιαστική αντιμετώπιση της «οικονομικής αφαίμαξης» και ταυτόχρονου υπερπλουτισμού της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας. Να μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως την επομένη της δυσφορίας του Γκρούεφσκι για την λειτουργία της επιχείρησης των Ελληνικών Πετρελαίων στα Σκόπια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη!!!
Η γενικότερη όμως «δράση», οι κινήσεις και οι αποφάσεις του καθεστώτος Γκρούεφσκι φανερώνει πως η χρήση των «ληγμένων» είναι καθημερινό φαινόμενο και έχει φέρει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της συνεχούς συρρίκνωσης της FYROM και της απομόνωσης που τείνει να δημιουργήσει ακόμη ένα «κλειστό καθεστώς» και να εγκαθιδρύσει μία ακόμη δικτατορία, φασιστικού τύπου, στα Βαλκάνια. Άλλωστε, ένα τέτοιο κράτος (πλήρως απομονωμένο και εξαρτημένο) συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια και αποτελεί τον κύριο στόχο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που επιθυμεί την δημιουργία μίας αμερικανικής (αν δεν γίνεται ΝΑΤΟϊκής) στρατιωτικής υπερ-βάσης (αλλά και βάσης της CIA που ήδη χτίζεται)στην τόσο σημαντική (γεωστρατηγικά) περιοχή των Βαλκανίων.
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και τι τους θέλουν αυτούς τους πυραύλους? Γιατί δεν το γνωρίζαμε τότε που αγοράσθηκαν ότι η ΠΓΔΜ εξοπλίζεται με πυραύλους? Έπρεπε να έχουμε την «βοήθεια» της Κροατίας για να το μάθουμε? Αυτό και αν δεν είναι κατάντια…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]